Kollektív tudat, avagy mit tehetünk ha készen állunk?

Sri ChinmoySri Chinmoy, az egyik olyan spirituális vezető volt, akiről mind a politikusok, mind a vallási vezetők elismerően nyilatkoznak. Nemzetközi hírű békevezetővé vált. Tavaly októberében vált meg fizikai testétől. Rendkivüli lélek volt, akitől álljon itt most néhány sor a kollektív tudatról és az abban játszott szerepünkről.

"A mi utunk, a szív útja, az elfogadás útja is. El kell fogadnunk a világot. Ha elvonulunk a Himalája barlangjaiba, vagy egy hegy csúcsára ülünk és saját személyes megvalósulásunkért és elégedettségünkért könyörgünk, azzal semmit sem teszünk a világért. Ez hasonló lenne ahhoz, mintha kedvünkre jóllaknánk és hagynánk, hogy testvéreink éhezzenek. Ez nem helyes. Ha valóban emberi lény vagyok, akkor gondoskodnom kell róla, hogy a testvéreim is velem egyenek. Igazi elégedettségre csak úgy tehetünk szert, ha együtt eszünk.

Hasonlóképp a spirituális életben az igazi Mesterek úgy érzik, szent kötelességük, hogy az emberiség színe előtt egyenek, és lelki eledelüket megosszák az emberiséggel. De ha az emberiség, mint egész, nem kíván annyit enni, amennyit kellene, ha sokan még mindig alszanak, és nem érezték meg a lelki éhséget, akkor mit tehet a spirituális Mester? De ha van néhány őszintén éhes kereső, a spirituális Mester így szól hozzájuk: "Az étel elkészült. Gyerünk, együnk együtt!"

A elfogadás útján tudnunk kell, hogy a föld távol van a tökéletességtől. Hogyan tökéletesíthetnénk azonban a föld tudatát, ha nem fogadjuk el azt? Ha valakinek fáj valamije, meg kell masszíroznom. Fájdalma egyedül így szűnik meg. Hasonlóan, ha a föld egy bizonyos helyen nem tökéletes, akkor törekvésemmel és törődésemmel meg kell érintenem azt a helyet. Csak így alakíthatom át. Egészen addig, amíg a földi tudat teljesen meg nem valósul, azon fogok igyekezni, hogy a földön maradjak, és belső tudatommal az emberiséget szolgáljam."

Sri Chinmoy-ról bővebben itt olvashatsz!

HozzászólásokMár írom is!

A mai napra kapott utmutatást: Légy boldog! Ne panaszkodj! Ki panaszkodik? A benned lévő vak koldus. Ha panaszkodsz, a benned lévő tudatlanságállapot pocsolyájában táncolsz. Ha nem panaszkodsz, a világ minden lehetősége a lábadnál hever, Isten pedig uj nevet ad neked: törekvés.
És egy imát: Édes Szeretett Magasságos Uram,
Add meg nekem a képességet,
Hogy ne kritizáljam többé a világot.
Add meg nekem a képességet,
Hogy mindennap jobbá válljak,
És ekképpen belsőleg, titokban
És szent módon
Megpróbáljam szolgálni a világot,
Hogy az tökéletessé váljék.

Íme, boldogságom titka: csukva tartom kis énem száját, és nyitva tartom nagy énem szívét.

Szeretettel: JuditDrága Judit!

Nagyon köszönöm az információt, nagy kedvet csináltál megint hozzá!
Nekem is béke tölti el a szívemet amikor meglátom a mosolygós arcát, annyira átsugárzik róla a jóság, és tisztaság.
Irj be egy "aznapi"-t ha erre jársz, szívesen olvasnám én is:-)

Ölellek: Gini

www.aminababa.com
www.flavin7.com/gini99Ginikém!

Nagyon örülök, hogy írhatok Róla Neked! A Szívvirágok c. könyvét azért vettem meg, mert egy nagyon kedves barátnőmnél láttam, és egyből éreztem, hogy nekem ez kelll!!! Már a könyv borítja is melengeti a szívemet, lelkemet, mert maga Sri Chinmoy látható rajta. Szelid, szeretet, derüt sugárzó mosolyával, fiatalon.A könyv az év 365 napjára tartogat számunkra rövid verseket, aforizmákat. Olvasás közben érzem, hogy hozzám szól, egyszerü szavaival vezet végig az öröm, a béke, boldogság, szeretet a hála ösvényén. Minden napra tartogat számomra valami fontosat, elgondokoztatót, gyönyörüséget. Már alig várom, hogy elmerüljek a holnapi napra írt gyönyörü imában, de visszafogom magam és inkább a mai napra szánt szép gondolatokban merítkezem. Puszi és ölelés szeretettel: JuditDrága Judit!

Ez jó hír! Én is mostanában ismerkedem vele, és nagyon nagyra tartom az életútját és a gondolatait is. Megrendelem a könyveit én is. Örülnék neki, ha majd irnál ide, milyen érzéseket, gondolatokat ébresztettek benned a sorai!

Ölellek szeretettel

www.aminababa.com
www.flavin7.com/gini99Drága Gini!

Éppen tegnap este érkezett meg Sri Chinmoy két könyve, melyet megrendeltem! Az egyik a Szivvirágok, a másik pedig egy mesekönyv- Az isten soha nem alszik! Kb két hete hallottam először Róla, akkor rendeltem meg a könyveket. Azóta már több olyan embert vonzottam be, akik említik Őt, érdeklődnek Róla. És most ma reggel Te is Tőle idézel. Köszönöm!Légy boldog ma is! puszi és ölelés: Judit