Mi a csuda? Dán de nyuszi-hól?

rabbit holeFélreértések elkerülése végett rögtön azzal kezdeném, hogy ez nem egy húsvétról elmaradt írás, bár sok mindennel vagyok ennyire elmaradva, de most inkább egy aktuális, és igencsak érdekes dologról számolnék be nektek: egy, kettő, három! :)

Igen, tudom, hogy nem vagyok vicces, de ez egy komoly téma. Szóval, a Stratégiakutató Intézet kedves és bájos tagjai óriási horderejű és hatalmas jelentőségű fejszevágása kezdődött el ma Budapesten. Nem favágás, annak ellenére hogy rögtön a felvezetőben már arról volt szó, hogy nem látjuk a fától az erdőt, de épp azért voltunk ott, már aki eljött, mert szeretnénk a világról egy tágabb perspektívát kapni, amihez persze hátra kell lépni, hogy lássuk a "nagy képet"... (hm, ha helyenként magyartalan amit írok, az azért van mert az egész délután angolul ment, és most is angolról kell visszafordítanom a gondolataimat...)

Helyszínnek ideális volt a kamara hetedik emeleti konferenciaterme kilátással a Parlamentre. Hogy miért? Azt hiszem ez egyértelmű, de aki nem jön rá, azok kedvéért majd visszatérünk erre később. Nem ma, később... a konferencia amúgy is négy napos, szóval aki szeretne, csatlakozhat, mert érdemes!

Rögtön kezdeném ezzel: az első tanulság számomra az volt, hogy képes vagyok órákon keresztül a legnagyobb érdeklődéssel figyelni olyan kvantum-fizikai levezetéseket, amiről azt sem gondoltam hogy valaha megértem. De valahogy ott minden olyan egyszerűnek tűnt! És milyen élvezetes előadásokat hallhattam!

Dr. Fred Alan Wolf személyesen adta elő, hol található meg a kvantumelméletekben Isten, és ahogy az elemi részecskék, melyek gyorsabbak a fénysebességnél, és ha már ilyen gyorsan mozognak, akkor időnként egyszerre több helyen is láthatóak a térben... egy olyan színes és új világ bontakozott ki a teremben, ahol harapni lehetett a tudós urak pozitív energiáit, optimizmusát, életigenlését, örömét, szeretetét, hogy ez az egyetlen délután többet ért, mintha megnéztem volna a Titok c. filmet még háromszor. Pedig eddig azt hittem hogy annál nagyobb energiabomba nincs is... ha rossz kedvem van elég 5 percre belenéznem a filmbe, és mindig visszajön az életkedvem.

Még mindig le vagyok döbbentve. Most akkor kik is vagyunk? És mi a csudát tudunk? Visszatérve Fred Alan Wolf-ra pont olyan, mint a filmben. Aki látta a "nyulas" filmet is, az már tényleg érezheti úgy, mintha ismerné személyesen. Mivel órákat töltöttem el egy teremben vele, eléggé rá tudtam hangolódni :) és ő ugyanúgy, mint a többiek, akik ott voltak, szinte mindenki "régi ismerős"-nek tűnt a teremben. Harapni lehetett az EGY-élményeket.

Érdekes, de talán borítékolni is lehetett volna, hogy a Mátrix c. film is előjött, és furcsa, hogy már majdnem 10 éve annak, hogy kijöttem félig sokkos állapotban a moziból. A kilencvenes évek végén még mennyire újnak hatott és szerintem zseniális volt az a film, máig élesen emlékszem arra a "lelkiállapotra" ami a végét követő 15-20 percben megragadt. Valahogy ma is hasonlóan éreztem magam Wolf úr előadását követően, és közben többször libabőrös lettem egy-egy újdonságként ható gondolattól...

Alan Wolf előadásának részleteivel nem fárasztanék senkit, akit jobban érdekel a téma, ezen a linken megnézheti több előadásának anyagát is (nekem már a kedvencek között van a böngészőben):

A Budapesti előadás anyaga pedig ITT TÖLTHETŐ LE!

Egy másik témában írtam még egy részletet Fred Alan Wolf előadásából, ezt most beszúrom ide is, hogy könnyebb legyen megtalálni. Volt egy érdekes példa, amiről beszélt. Felemelte a vízzel teli poharát, aztán azt mondta: mi emberek ilyenek vagyunk, mindig tele akarjuk tenni a poharunkat... ugyanúgy, ahogy a pénztárcánkat pénzzel, a fejünket tudással, az életünket szokásokkal... de ha tele van a pohár, akkor semmi nem fér már bele! Mit akarunk akkor? Ha tele van a fejünk gondolatokkal, elméletekkel, akkor nem leszünk képesek megérteni az új dolgokat. A fiatalság titka is ez: időről időre ki kell dobni a szemetet, ki kell üríteni a fejeket, ki kell önteni a poharat....

Dobd ki, ürítsd ki, hagyd el. Legyél újra GYERMEK, csodálkozz rá a világra, és hidd el, a korábbi tapasztalataidat teljesen át fogod értékelni, teljesen új megvilágításba kerül minden, kicserélődsz és felfrissülsz :) új energiáknak nyitod meg a helyet, a teret....

Ahhoz hogy befogadók lehessünk előbb ki kell pucolni a szemetet, ki kell törölni a régi és már hasznontalanná vált, meghaladott elméleteket, megszokásokat, beidegződéseket. Ez az örök megújulás, a fiatalság, a folyamatos FEJLŐDÉS titka! :)

A mai délutánon további négy nagyszerű előadót lehetett még hallani. Amiről még szeretnék beszélni egy kicsit, az Prof. Dr. John Hagelin előadása kapcsán egy érdekes mozzanat. Az utolsó pillanatban közbejött neki valami, emiatt személyesen nem tudott eljönni Magyarországra, de élőben videó-telefonon kivetítve (Skype és projektor) beszélgethettünk vele, és tettünk fel kérdéseket, ami szintén nagyszerű élmény volt. Viszont technikai problémák miatt szegénynek másfél órát várnia kellett, mivel késéssel kezdtük meg az ő részét, és ameddig nem tudták kapcsolni, előbbre vettek egy magyar és szintén nagyon izgalmas előadót. Mindezek ellenére John jókedvűen "tűrte a sorsát" mondta hogy semmi baj, megérti, és csak mosolygott... kíváncsi lennék, melyik harmadrangú magyar sztárocska milyen "műsort" vágott volna le hasonló szituációban. :)

Ha dióhéjban kellene jellemezni a tapasztalataimat, akkor annyit tudok mondani, hogy profizmus, családias légkör, hihetetlen újító elméletek, nagyszerű hangulat, és nagybetűs TUDÁS. És még valami: a teremben lévő kb. 50-60 ember nagyobb része külföldről jött hozzánk, hogy részt vehessen ezen. Furcsa, hogy egy ilyen kivételes alkalomra csak néhány tucat magyar ember volt kíváncsi... pedig a belépő sem volt drága.

De a mai nap legnagyobb tanulsága azt hiszem ez: egyértelműen olyan érzésem van, hogy a Stratégiakutató Intézet metaelméleteken dolgozó munkacsoportja ugyanazokért vagy legalábbis hasonló célokért dolgozik, mint amiért létrehoztuk a Mosolyogj Mozgalmat. És ez akárhonnan nézem, csodálatos! (az emberek a tudományért, a tudomány az emberekért!)

Egy a jelszó!

HozzászólásokAdmin Hankara KÖSZÖNÖM

Admin
Hankara

KÖSZÖNÖM NEKTEK!!! :)Te piszok mázlista! :-))))

Akkor már négyen voltunk aznap konferencián - Öbibabával és Hankarával együtt ugyebár -:-)
Szuper lehetett.
Itt az egyik kedvencem a témában:

Ölelés mindenkinek!

www.aminababa.com
www.flavin7.com
www.gulliver.huDrága Admin!

Hálásan köszönöm a beszámolót. Valami hasonlót sejtettem, amikor beírtam a felhívást a rendezvényre. A pénteket sajnos nem tudtam átszervezni, de kárpótlás a mostani beszámolód.
Egész hétvégére tanulást terveztem, ugyanis a 24-i szombati írásbeli gyorsan eljön, és van még mit átnéznem. :-) Aztán egy Drága Lélek teljesen átszervezte a hétvégémet. :-)
Kedves invitálására nem hagyhattam ki a szombati rendezvényt, . Nos, a szombat frenetikus élményekkel gazdagított, áramlott minden jó felém rendesen. Sokan fürdőztek Napsugaras közelemben, és én örömmel fürdettem mindenkit, aki kérte és elfogadta. Egyszer csak ajándékjegyeket kaptam az Egyesült Elméletek Konferenciára.
Ugye halljátok, érzitek az energikus termtéseimet, és rezgéseimet? :-)
Vasárnap én is részt vettem ezen a fantasztikus rendezvényen. Magasröptű szinvonalas, nagyon tudós volt.
Engem elég sokan hívnak/látnak/gondolnak UFÓLÁNYNAK, és hiszitek vagy nem, a konferencián is kaptam megerősítéseket. Épp a napokban mondta egy csupaszív ember nekem, hogy annyira naív és örök gyerek vagyok, és én örömmel mondtam, hogy élni csak így érdemes, hiszen nyitott vagyok minden újra, és az égiekkel is rendkívüli kapcsolatom van ezáltal. Kíváncsian várom ÖBIKE letisztult élménybeszámolóját is.

Ráadásul boldogsággal töltött el, hogy sikerült úgy szerveznem mind a két napomat, hogy korán reggel és késő estig 1,5-1,5 óra tanulást is beiktattam. Csodálatos dolog megtapasztalni, az EGYSÉG-et mindennel, és azt, hogy Minden, és Mindenki értem, velem, mellettem van, engem segít, egyengeti az utamat. Önmagam teljességét élem folyamatosan, és csudi-csudijó! Jó érzés megélni a nagy Rendező csodálatos ajándékait, és elfogadni mindazt a sok pozitív hatást, melyek az általam kiküldött rezgések ütemére visszatapsolnak.

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Kedves Admin,

hálám eme sorokért.
Más nézőpontból látom ezt a takarítás,újulás dolgot.
Ez mekkora!
Amiről azt hittem,és közben nem...
Ez annyira nagyszerű!!!
Pont,mikor az ember meg akar felelni a róla kialakított képnek /tudom,hogy elvárás meg megfelelni akarás,volt róla szó.../ szóval amikor kialakulsz és azt gondolod,na az úgy életed végéig frankó,mert AZ vagyok.Közben belülről előjön olykor némi feszengés.
Hát ezért!
Igenis lehet,sőt kell máshogyan.
Igenis,fogni azokat a belülről jövő lelkes érzéseket és tudomást venni róluk az elhessegetés helyett.

Nagyon köszönöm!
Azoknak is akik hozzájárultak az Egészhez:))
Üdvözletem,
KatisÉn is voltam a konferencián :)

Huuh.... tegnap, azaz hétfőn, a negyedik nap az Uni ugy rendezte, hogy vágyaim teljesüljenek, és eljutottam a konferenciára. Annyi élmény ért, hogy ezt majd egy külön blogban fogom veletek megosztani, de most még fel kell dolgoznom....
Most már értem, hogy miről beszélt Admin pénteken :)
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Admin!

Nagyon jó volt olvasni Téged, rámragadt a lelkesedésed és néhány saját élmény és ez jutott eszembe az olvasás közben:

Utoljára ezt a kifejezést, hogy: "Örök gyerek!, az Életprogram tréningen kaptam meg Csillától!
Bár, hízelgőnek találtam az én koromban, de most, a Te beszámolód alapján értettem meg az igazi jelentését.!
Én magamat sok dologban naívnak tartom. Lehet, hogy nem a legjobb szó, de a köznyelvben az én viselkedésemhez hasonlóakra
ez a szó van elterjedve. Néha igyekeztem ellene tenni, több-kevesebb sikerrel, de a mai napig nem voltam benne biztos, hogy ez jó
vagy rossz tulajdonságom-e, fejlelsszem, vagy felszámoljam?
Ettől függetlenül, az hogy gyermeki, talán fejlesztendő az én koromban, igyekeztem, azt hiszem fejlődtem.....,de miben is?
Abban, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba és minden napot egy új csoda kezdéseként éljek meg?
Abban, hogy minden emberi kapcsolatomban képes vagyok - akár naponta - tiszta lappal indulni, mert u.m. megadom a másiknak
az esélyt arra, hogy - a róla alkotott előző képemet, megállapításaimat félretéve - ma is újat mutasson nekem?
Azzal, hogy gyermeki rácsodálkozásaimtól az emberek kitárulkoznak és maguktól, saját szemszögükből mesélik mindazt,
amit én is tudok, megéltem, de kíváncsi vagyok a mások megéléseire is, hiszen nyitott vagyok minden új megtapasztalásra?

Akkor hát....már megint győzött az ösztönösség.....már megint bizonyított a magamra figyelés.....már megint meghallottam a
magam belső igazságát? Felszámolás?! NEM! Takarítás!? IGEN! Gyermeki rácsodálkozás?? IGEN! Örök fiatalság!!!! IGEN!!!!

Köszönöm Neked, a további jó kis beszámolók reményében.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryAdmin :-)

Nagyon irígy vagyok :-) nem ám :-) nagyon örülök, hogy részt tudtál venni, teljesen magával ragad a hangulatod, és megyek megnézem a filmeket, mindkettőt, engem ezek inspiráltak a legjobban, nagyon köszönöm a beszámolót, lélekben ott voltam veled, és most olyan, mintha ott lettem volna, mégegyszer köszönöm :-)
Unique**
Keep smiling :-)