Szégyenből akaraterő

sedf sefs sefs sef sef sef esf sef sef sef

HozzászólásokSzia Kiskiralyno! Köszönöm a

Szia Kiskiralyno!

Köszönöm a hozzászólást, és a tanácsokat.
Meglep az első mondatod, mármint hogy én hangsúlyozom a származásomat. Nem is gondoltam még bele, hogy ez mit jelent, hiszen annyira általános dolognak tűnt eddig az életemben. Lehet hogy tényleg túl sokat gondolok rá és eddig szinte mindig rossz érzés társult mellé....egy "szerintem" vélemény....

Szia!

Szerintem először is ne azért akarj magadra büszke lenni mert cigány vagy. Ezzel te magad helyezed hangsúlyt a származásodra. A származás tökmindegy. Az a lényeg milyen ember vagy. Arra legyél büszke, aki és amilyen ember vagy.

A szüleid nevelték beléd a hátrány érzését, amikor azt mondták neked az első kudarcok idején, hogy "azért nem vettek fel, mert cigány vagy"-----dehát mindenki csak azt adhatja tovább, ami benne is él. Tehát valószínű a szüleid is megküzdöttek ezekkel a (szerintem elsődlegesen gondolkodásbeli) problémákkal, negatív mintákkal.

Helyzeted előnyei, amiket magad is kiemeltél: előítéletmentességet tanulsz. És hiedelmeket oszlathatsz el, személyes példáddal-> (főiskolai "utálom a cigányokat" barát)
Ezenkívül pedig szerintem éld az életed és ne hagyd, hogy bármi félelem akadályozzon a kiteljesedésben. A családod adott, a barátaidat megválaszthatod: barátkozzon veled az, aki elfogad. Márpedig akkor lesznek elfogadó barátaid, ha te magad is az vagy. (elfogadod magad, és csak aztán taníthatsz erre másokat)