Szabadítsd fel a dühöd!

düh"A düh ha jól kezelik, nem agresszív, hanem lecsillapított belső erővé válik lényed közepén, melyet csak az igazi harcos érezhet, egy amolyan Obi vagy Kenobi, ki nem fél mások véleményétől, s rendíthetetlen magabiztossággal képes haladni a saját ösvényén.
S emígyen megbarátkozva saját ellenségesnek vélt árnyékával, már nem tökéletességre törekszik, hanem megbékél gyengeségeivel.
Az örök fekete Váder mindaddig száműzött marad, míg rá nem jön, hogy csak magának árt azzal, ha áldozatokra, s elkövetőkre osztja fel a világot." Idéztem magam...
Azt akartam leírni, hogy milyen nehéz volt idáig eljutni, de az érmének mindíg két oldala van.
Sok szép elraktározott emlék él bennem.
Jól eltettem, egyenest a szívem közepébe rejtettem.
Kivívni a belső szabadságot, az az igazi halál, s újjászületés egyben.
A megváltó nem ott messze kívül van, itt van közel, egész közel legbelül.
A düh ha jól kezeled, megszelídített belső erővé válik benned.
Nem akar letiporni, és elnyomni senkit.
Nem árt másnak, s önmagának sem, ki így bánik vele.
Mert ezzel bánni kell megtanulni, s célt elérni vele.
Megzabolázott ösztön lesz belőle, ha megszereted.
Fogadd el. Fogadd el az árnyékodat, s barátkozz meg a benned élő ellenséggel!
Szabadítsd fel!
Már nem fogsz késztetést sem érezni a vádaskodásra.
S mások dühét sem fogod többé magadra venni.
Mert tudni fogod, hogy szabad vagy mások véleményétől.
Mert lényegünk egy és ugyanazon léten alapul.

S eme etűdhöz csatolék egy kis orákulumot:

Crowley Thoth Tarot: Nagy Arkanum
XI. A Vágy

Kulcsszavak:
Oroszlán; szenvedély, sokszínű kreativitás, tehetség, erő, az állati erők integrálása, a félelmek és megszokások leküzdése.
Útmutatás:
Ha kész vagy elfogadni mindent, amit önmagadban fellelsz, akkor érzékenységgel, tudatossággal, szeretettel és megértéssel jutsz át mindenen.
Kérdés:
Életed mely területét szeretnéd még teljesebben megélni? Mi akadályozott meg ebben a múltban? Kész vagy újrakezdeni?
Javaslat:
Tudatosabban fogadj magadba mindent. Sokszor csak azért éljük meg korlátként a szeretetet, szomorúságot, fájdalmat, dühöt, vagy félelmet, mert nem tanultuk meg ezeket potenciálként kihasználni.
Megerősítés:
Teljes egészében élvezem az életet.

Rider Waite Tarot: Nagy Arkanum
XI. Erő

Az Erő kártyája bizonyos értelemben rokonságot mutat a Mágussal (I). Mint ott, itt is titkos, mély, belső harmónia a különleges erő alapja. Amíg a Mágus befolyásoló hatalma a tudatos és tudatalatti erők harmóniáján alapul, addig ezen kártya életereje, bátorsága és szenvedélyessége a civilizált embernek saját állati természetével való kibékülését fejezi ki. Ezt hatásosan ábrázolja a mítosz Gilgames és korábbi ellensége, Enkidu barátságában. Ez a kártya egyértelművé teszi, hogy ösztönlény valónkat nem rejthetjük sápadt erények mögé, hanem nyíltan szembe kell néznünk a bennünk élő, néha félelmetes archaikus erőkkel, azokat szeretettel elfogadva, gyöngéd erőszak útján kell lassanként megszelídíteni. Ily módon nemcsak ezek az őserők állnak rendelkezésünkre, hanem mindazon erőtartalékaink, melyeket eddig ösztöneink elnyomására fordítottunk.

Belső Gyermek Kártya
VIII. A Szépség és a Szörny

Hagyományos tarot-archetípusa: Az Erő
Asztrológiai megfelelője: Oroszlán

Fogadd el a szeretet csodálatos adományát az életedben, nem azért, amit látsz, hanem amit igazságnak érzel vagy tudsz. Az igazi szeretet akkor érhető el a számunkra, amikor megnyitjuk a szellemünket belső vezetőink és álmaink előtt, és követni merjük szívünket. A szeretet gyakran álruhát visel, éppen úgy, mint az igazság. Láss túl a maszkon, a személyiség világán, túl a felszínen és a sztereotípiákon. Ahol sötétség van, láss fényt. ahol fájdalom van, küldj gyógyító imát és gondolatokat. Ahol diszharmónia van, hintsd el a megelégedettség és az öröm magjait. engedd, hogy a szereteted és nemeslelkűséged kifejeződjön szeretteid, barátaid, szélesebb közösség és az emberiség egésze felé. Amikor belepillantasz a lélek tükrébe, legyél hálás az isteni élet és örök szeretet gyönyörű adományaiért.

Bosch Tarot
XI. Erő

A sebezhetetlennek tűnő ellenség gyengesége akkor mutatkozik meg, amikor nem menekülünk tovább, és nem adjuk meg magunkat.
Bátorság.

HozzászólásokVááá! :D Admin Papi mekkora! :D Thenx Dárling! :D

Tessék rágyúrni!kedves Mikee, mondok egy

kedves Mikee, mondok egy példát. ha mondjuk van egy lány, akivel együtt szeretnél lenni, de ő észre sem vesz téged, akkor lehetsz rá dühös hogy miért nem veled jár, vagy választhatod azt is, hogy ugyanezt az energiát (frusztrációt, dühöt, hogy nem vesz észre) felhasználod arra, hogy magadat változtasd meg. ehhez valószínű olyat kell tenned, amit egyébként nem csinálnál, hülye példát mondok, de ha a nő szereti a sportos, izmos pasikat, akkor lemész egy konditerembe és elkezdesz edzeni, ami fárasztó, de sokkal egyszerűbb kitartóan edzeni, ha van benned egy kis düh, hogy azért is megmutatom neki, hogy én is jó pasi leszek, máris van egy motiváló célod. ha pedig a végén a nőnek még így sem kellesz, akkor legalább sportoltál, tettél az egészségedért, és lesz 150 másik nő, akinek sokkal jobban fogsz tetszeni.
de lehetne bármi más példát mondani, a lényege, hogy a dühödet nem magad ellen, hanem magad szolgálatába állítod. számos híres embert lehet példaként említeni erre, ott van Tom Cruise, aki azért lett színész, mert utálták a nők. frusztrált volt emiatt, dühönghetett volna, de nem azt tette hanem inkább küzdött, hogy elérje amit akar. a dühből lesz a legjobb hajtóerő, ha a megfelelő irányba tereled, és kitalálsz egy motiváló célt, aminek az elérésében segíthet.Hogy alakítsam át a dühöt

Hogy alakítsam át a dühöt hasznos energiává?Gyönyörű mondat Lollikám:) Csodálatos.

Kivívni belső szabadságunkat. Az, az igazi, halál és újjászületés is egyben.:D

Javított kiadás... :D:)

Micsoda átváltozások. Utánam az út.
Helyfoglalás volt?:):)))

állat:DDD