A szabadság egyenlő az elengedéssel

A szabadság iránti vágy a ragaszkodás ellenszere. Ha ugyanis elengedsz minden olyasmit, ami nem valódi az életedben, végül csak az igazi dolgok maradnak meg benned. Az elengedés azonban egy kemény folyamat, amely különböző elemekből épül fel. Ezeket az elemeket mutatjuk most meg.

Az emberekben óriási zavar uralkodik az elengedéssel kapcsolatban. Egyik részről nagyon szeretnének megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyek fájdalmat és szenvedést okoznak nekik, másrészt viszont mégsem tépik le magukról láncaikat. A harag, a félelem és a gyűlölet érzései uralják az elmét, bár az ember mindent megtesz, hogy kiűzze őket magából. Hogyan szabadulhatsz meg a kötöttségektől, amelyek ilyen makacsul befészkelték magukat az életedbe?

Azt tanácsolni valakinek, aki beleragadt egy helyzetbe, hogy egyszerűen engedje el, épp olyan értelmetlen és hiábavaló, mint azt mondani egy hisztérikusan tomboló embernek, nyugodjon le. A negatív dolgoknak azért rendkívül erős a szorításuk, mert egy olyan mögöttes energiához tapadnak, amely nem akar leválni rólunk. Hogy megszabadulj, el kell engedned minden megrekedt energiát, amely egyre csak a régi megszokott üzenetet küldi az elmédnek. Az elengedés képessége pedig összetettebb, mint amilyennek elsőre tűnik, ugyanakkor nincs nála fontosabb.

Az elengedés felépülésének elemei

1. Légy éber!

Ne nyomd el az érzéseidet, ha düh vagy aggodalom tölt el! Állj ellen a kísértésnek, amely azt súgja, hogy nézz át rajtuk, és gyömöszöld vissza őket oda, ahol nem zavarnak. Minél éberebb vagy, annál könnyebben hozzáférhetsz a pangó energiákhoz, hogy elengedd őket.

2. Légy tárgyilagos!

Ha személyesen azonosulsz a negativitással, sosem leszel képes elengedni azt. Tanuld meg úgy szemlélni a haragot, mint amelyik csupán egy energia – akár az elektromosság. Az elektromosságnak semmi köze hozzád, ahogyan a haragnak sem. Univerzális töltés, amely mindenhez hozzátapad, ami igazságtalannak vagy méltánytalannak tűnik. Ami pedig a félelmet illeti, ott talál jó táptalajt, ahol veszélyt sejtesz, vagy a biztonság megrendülését érzékeled.

3. Függetlenítsd magad a helyzettől!

Az energiák mindig konkrét helyzetekhez kötődnek: egy bizonyos ember hátulról belehajt az autódba, beáll eléd a sorba a szupermarketben, vagy kicsalja tőled a pénzedet. Ilyen tényszerű összetevők alkotják az adott helyzetet, annak jellegzetességeit. Te pedig egészen addig nem tudod teljesen elengedni a hozzá kötődő energiákat, amíg abban a konkrét pillanatban élsz. Képzeld el például, hogy veszekszel a pároddal, és teljesen biztos vagy a saját igazadban. Ám, ha képtelen vagy lehiggadni és megvárni, amíg a másik azt mondja: „Tévedtem, neked van igazad”, életed végéig dühönghetsz. Ha bocsánatot is kér, benned akkor is megmarad a harag. A saját érdekedben vonatkoztass hát el a tényszerű helyzettől, és engedd el a dühödet!

4. Vállald a felelősséget!

Ez a lépés összefügg a helyzettől való függetlenedéssel. Meg kell tanulnod, hogy a te energiád csakis a tiéd, és senki másé. Spirituális értelemben sosem számít, hogy kinek van igaza, és ki téved, vagy, hogy ki az elnyomó és ki az elnyomott. Az egyetlen lényeges dolog az, hogy megőrizd a szabadságodat.

5. Ne várd, hogy bárki más megcsinálja helyetted!

A spirituális útra csakis a saját elmédet, testedet és lelkedet viheted magaddal. A többiek nyújthatnak vigaszt és adhatnak néhány jó tanácsot, de saját bensődet egyedül csak te ébresztheted fel.

6. Hagyd, hogy a tested is részese legyen a folyamatnak!

Az elengedés nem kizárólag mentális történés. Múltad a sejtjeidbe ivódott, és te szentélyt emeltél neki a tested révén. Mindenekelőtt hagytad, hogy a tested azt tegye, amit szeretne. Tudja ő jól, hogyan reszkessen a félelemtől, vagy rázkódjon a dühtől. Ne nyomd el a természetes fizikai reakciókat, de ne is akard áttolni, ráerőszakolni valaki másra. A megrekedt energiák eltakarítása személyes ügy, ami csakis rád tartozik.

7. Kutass és fedezz fel!

Az emberek nagy többsége másodkézből kapott információk alapján él. Mindent, amit önmagukról tudnak, másoktól hallottak. A szólamok a fejükben múltbéli vélemények visszhangjai. Csak azokat a lehetőségeket látják maguk előtt, amelyekről az iskolában, a templomban vagy otthon, a családjukban tanultak. A megfelelni akarás rátelepszik a szabadságvágyra, és félelmet gerjeszt. Szerencsére minden apró lépéssel, amellyel elengedsz valamennyit ezekből a régi energiákból, megnyersz egy újabb szeletet a szabadságodból!

8. Értékeld a szabadságot mindennél többre!

A spirituális szabadság által belépsz a végtelen Létezésbe. Ekkor, és csakis ekkor láthatod meg igazi önmagadat. Ebben a pillanatban minden, ami a múltban lenni akartál, múló késztetésnek tűnik majd. Ugyanakkor arra is rájössz, hogy az apró kitörési kísérletek, amelyeket a szabadság érdekében tettél, mind-mind egy újabb lépést jelentettek a helyes irányba vezető úton. A megrekedt energiák arra kényszerítenek, hogy olyasvalaki légy, aki már nem vagy többé: hisztis gyermek, aki nem kap elég szeretetet, vagy megrettent gyermek, aki nem érzi magát biztonságban. A múlt nem mutathatja meg az utat a jövőbe, ennek ellenére a legtöbb ember erre próbál támaszkodni. Ha elengeded a pangó energiákat, a múltadat engeded el. Ez az elengedés a végső szabadság kulcsa!

Női portál

Hozzászólásoknagyon hasznos írás!

nagyon hasznos írás!