Elhunyt Szepes Mária

A Pöttyös Panni-regények és a Vörös Oroszlán szerzője 99 éves volt.

A mese, science fiction és a spirituális irodalom egyik kiemelkedő képviselőjének temetéséről később intézkednek, nyilatkozta az MTI-nek Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke.

A művészettörténet, filozófia és pszichológia végzettségű író nevéhez fűződik többek között A Vörös Oroszlán (1946), a Tükörajtó a tengerben (1976), a Lázadó szerepek (1985), a Mars szekere (1999) című kötet. Számos gyermekkönyvet írt, ő a Pöttyös Panni-regények (1953-73), a Táltos Marci (1979), a Boróka néni kincse (1979), az Eleven képeskönyv (1983) című alkotások szerzője.

Spirituális kötetei közé tartozik A mindennapi élet mágiája (1989), a Pszichografológia (1990), A sors és csoda mágiája (1995), A lélek anatómiája (2002). Több könyve számos idegen nyelven is megjelent, egyebek mellett németre, angolra, lengyelre, spanyolra és olaszra fordították műveit. Íróként, dramaturgként több film is fűződik nevéhez.

Szepes Mária a Magyar Írószövetség örökös tagja volt, 1972-ben Arany Meteor-díjjal, 1987-ben Galaktika-díjjal, 2001-ben életművéért Arany János-díjjal ismerték el.

(forrás: MTI, Index)

Hozzászólásokfilm

a Vörös oroszlán nemsokára filmen is megtekinthető lesz, forgatás alatt van...Gyönyörű írásait az Angyalok is olvashatják :))))

Szived halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg.
...Szepes Mária.

Almási Csaba elmondta: Szepes Mária egy hete esett ágynak. Az írónő utolsó pillanatig fáradhatatlanul dolgozott. Az alapítvány elnöke hozzátette, az írónő az elmúlást nem fogta fel tragikusan. Szepes Mária úgy fogalmazott, hogy "kilép ebből a földi burokból". Almási Csaba- közlése szerint az írónőnek nem voltak fájdalmai, hétfőn hajnali fél négykor érte őt a halál. Nyugodjék békében, drága Mária néni!

"a barátaimmal minden halálkor születésnapot tartunk. Megünnepeljük, hogy egy könnyebb, egy másik dimenzióba lépett át szerettünk. Ezáltal ők is könnyebben viszonyulnak az elmúláshoz.

Ez a mostani létünk csak egy jelmez, amit levesz az ember. Nem ismerek egyetlen színészt sem, aki ha levette, az akkor viselt Lear király jelmezét, megsiratta volna.
Nem. Felveszi civil ruháját és megy tovább. "
(Szepes Mária)

Isten áldjon, Mária néni!

Keresd magad boldogságát, és boldogtalan leszel. Keresd mások boldogságát, és boldog leszel. BuddhaEgy teljes élet,egy befejezett út....

Nem halt meg Szepes Mária néni, elvégezte amiért jött és hazament........Így érdemes:)

Azt gondolom így érdemes élni, bőséges ajándékkal ellátta az embereket jótanáccsal, tanításokkal...öregkorára is aktív és szép külsejű asszony volt, példaértékű az aktivitása, szellemi frissessége azt mutatja, így is lehet ilyen sok évet élni:)))
Nyugodjon békében!!!
Evelyn:)Hálás köszönetem...

Csak nemrég kezdtem olvasni írásait, de neve már régóta ismerősen csengett. Már az első részt elolvasva titkon azt reméltem, talán egyszer megismerhetem személyesen. Áldja meg a jó Isten azért a sok szeretetért, ami sugárzik írásaiból! Jobbá, szebbé tette a világot, és írásain keresztül ezután is csak egyre jobbá teszi. Hálásan köszönöm a fényt, az egyszerűséget, a jóságot, a szeretetet, amit Tőle kaptam, kapok és mindannyian kapunk.
G. AndreaKedves Mária néni

Békében nyugszol:) Mert amit csak tudtál, megtettél értünk. Boldog vagy:) Áldott vagy:)

Köszönöm a Vörös oroszlánt!:)*

Deni Maizah SilentCsak óriási tisztelettel és szeretettel tudunk Rá gondolni!

Azt gondolom, páratlan életművet hagyott maga után, Ő megvalósította azt, amiről írt, amiről beszélt. Csak annyit mondhatok, bárcsak egyszer a nyomdokaiba léphetnék mint ember, mint asszony, mint író.

Isten nyugosztalja odafönn Mária nénit!

Kassai CsillaKöszönet

Neked kedves Imi,hogy megírtad,és neki számtalan gyönyörű
művéért.Továbbra is ontja majd magából gyönyörűbbnél gyönyörűbb
írásait odafenn az Angyaloknak.