A szerelem és a Titok

szerelem, titokMikor rá gondolsz, a szíved hevesebben ver? Ha meglátod önkéntelenül is elmosolyodsz? Szeretnél mindent elmondani neki, mégsem vagy képes egy értelmes szót se kinyögni? Aztán picit megnyugszol, de annyira eszméletlenül jó vele csak lenni, hogy pillangóhadak gyűlnek a gyomrodban és mindig felrebbennek, ha netán hozzád ér? Na igen, ha ez van, szereted.
Még nem tudhatod, hogy szerelem-e, de az biztos, hogy túlmutatsz, de úgy fényévekkel a barátságon. Ilyenkor sokan már kiabálják: szerelem. Pedig dehogy, dehogy. Ez még nem az. De lehet felé az első lépés. Igaz ez meg is törhet, ha csalódsz. Ha hirtelen rájössz, nem is csillog úgy az a páncél a lovagon és nem is olyan szépséges az a világszép hercegnő…

De kérdés… Ha minden szerelem így indul, mi és ki dönti el, hogy kialakulhat-e? Miért mondják, hogy ne akarj konkrét személyt, csakis azt tudd, milyen legyen, akit szeretnél? Miért ne tehetnéd, ha tudod Neked ki kell? Hiszen az Univerzum egy nagy katalógus… Vagy akkor most ez mégsem egészen igaz? Hogy? Szabad akarat? Létezik szabad akarat, ha az Univerzumot ugyan Te irányítod, de valójában mindent az Univerzum irányít? Azt hiszem, ez a Titok alapvető kérdése is egyben. Hogy valójában ki is irányít kit? Mert, ha mind egyek vagyunk és minden mindennel összefügg, akkor egymást is irányítjuk, igaz? Akkor a mi akaratunk is alakul a mások akarata szerint, ahogy az övéké is a miénk szerint…
Mi van például a hírességekkel? Akiket sokan akarnak? Mégis vannak, akik megkapják őket és vannak, akik sohasem. Mitől függ? Az az egy személy (na jó, általában nem csak egy :P), aki megkapja őket, hogyan csinálja? Mert az rendben van, hogy mindenből van bőven és minden forrás kiapadhatatlan, de mi van azokkal a dolgokkal és személyekkel, amikből és akikből csak egy van ugyanolyan? Azt ki dönti el, hogy ki kapja meg?
Akkor erre a magyarázat a szabad akarat és az, hogy van, aki ügyesebben működteti a Titkot és van, aki gyengébben? Mert akkor erre csak ez lehet. Vagy esetleg a híres emberek magánélete pontosan emiatt nem felhőtlen? Talán pont ezért annyi a válás? Fura. És szerintem elgondolkodtató.

A fórumon kaptam egy ilyen kérdést: mire jó, ha olyan személyt vonzunk, aki nem akar minket… Bár az én helyzetemnél nem volt helytálló, de alapban nagyon is elgondolkodtató feltevés.
Mert ugye, van, aki nem akar konkrét személyt, csak körbeírja, ilyet és ilyet szeretnék. Leadja a megrendelést, pontosan, részletesen és egyszer csak jön valaki. Betoppan… Nos a betoppanó személy sem feltétlen akarta azt, aki bevonzotta… Ugyanakkor sohasem tudhatjuk mi volt a betoppanó kívánsága… Az Univerzum gondolkodik hát? Itt is egy kívánság, ott is. Egybevágnak… Ahhááááá, ez így akkor jó is lesz…
Van, aki konkrét személyt szemel ki, egy sztárt, a szomszédot, a fodrászát, a hentest, a sarki bolt eladóját, a helyi népszerűt, az osztályelsőt… Kizárt, hogy az, aki kiszemelte megkapja? Miért lenne az? Miért ne vonzhatná? Miért kellene megtiltani?
Vagy ugyanez a helyzet a volt párral, akivel nem jött össze, mert akkor nem voltak adottak a körülmények. Ki mondja, hogy másodszorra sem lesznek? Mi van, ha ahhoz, hogy valakinek a kívánsága teljesüljön, pont ez a szakítás kellett?

Én úgy tapasztalom, az egész tényleg csak a mérték kérdése. A párkapcsolatoknál nagyon könnyen esünk abba a hibába, hogy tele lesz a fejünk a másikkal és ez a sok gondolat annyira lehalkítja a belső hangot, hogy nem halljuk meg. Taktikázunk, „trükközünk”, a könyv alapján parkolóhelyet és ágyat készítünk a jövőbeli párunknak, vizualizálunk, mindent, mindent, amit tanítanak, amit olvasunk… Mindent megteszünk és mégsem jön. Nem. Mert az arányok bennünk billennek el!

Az angol nyelv megkülönbözteti a "crush" és a "love" szót. Fura, hogy magyarban nincs ilyen éles határ. A "crush" (ejtsd. krás) olyat jelöl, aki iránt mindazt érezzük, amivel nyitottam, csak utána előbb vagy utóbb elmúlik. A "crush", az, amiből lehet szerelem, de lehet csak egy gyorsan (kevésbé gyorsan) múló lángolás is, ami hamar (de valamikor mindenképp) elillan.
A "love", ami ugye a szerelem (ért. szeretet is), az már más, az már mély, az már tele van kitartással, ragaszkodással és azzal is, hogy képesek vagyunk róla végképp lemondani, de tudjuk és érezzük, hogy ez LEMONDÁS. Az a fajta mély szeretet, ami örökké megmarad bennünk, még akkor is, amikor elmúlt és talán már rég mással élünk, de még akkor is, arra a személyre mindig belső mosollyal gondolunk vissza. És jó tőle. Nem fáj. Ha elmúlt és elment is. Ha nem is ő volt az, aki végül hozzánk kapcsolódott.
Minden egyéb viszont, csak „crush” marad. Mert vége lett és úgy lett vége, hogy nem kellett hozzá nagy lemondás. Ami kizökkentett, de csak kicsit (itt persze évek is lehet a kicsi). Csak egy lépcsőfok, ami tanulásul szolgált az igazi felé vezető soklépcsős, hosszú úton. Minden olyan kapcsolat, amire viszont a szánk mosolyodik el utólag, vagy épp lekonyul, ami úgy maradt mögöttünk, hogy negatív érzést kelt, annak ellenére, hogy lezártuk.

A volt amerikai kedvesem azt kérdezte tőlem, én melyiket éreztem iránta? Szégyellem bevallani, a „love” volt akkor a válasz, amikor a helyes szó a „crush” lett volna, több okból is. Például azért, amiért nem maradtam vele és most nem vele élek Amerikában. Mert bár sokban alkalmas lett volna nekem, a lángolást egyetlen lépéssel ki tudta oltani. És azóta sem tudok rá mosolyogva gondolni, talán néha még fáj is.
(Itt megjegyezném őt pl. úgy vonzottam be, hogy konkrétan őt akartam. Megkaptam. A tényért magáért mindig hálás leszek, hogy teljesült a kívánság. De hát a többi… Na, azt tanulásnak fogom fel!)

Szóval személyes tapasztalatok és másoké alapján is, bizton állíthatom, ha konkrét személyt akarunk vonzani és vonzunk, azzal sincs semmi baj, ahogy azzal sem, ha csak nagyjából állapítjuk meg kit szeretnénk. A baj ott kezdődik, ha beindul a görcsösség. Ha MINDENt megteszünk. Mert a MINDEN a saját frusztráltságunkhoz vezet, ami negatív és kioltja a vonzást. A MINDEN ellöki tőlünk, akit vonzani szeretnénk. A MINDEN elvakít és megsüketít.

Akarjuk, kérjük, de csak annyira, hogy bármikor el is tudjuk engedni a kérést, mindaddig, amíg meg nem kaptuk. Ez ad neki könnyedséget és így tud áramolni. Figyeljünk a belső hangra is! Hagyjuk, hogy irányítson, de vizsgáljuk meg, mire is támaszkodik? Magunkra, a vágyainkra, vagy a félelmeinkre, esetleg kívülállók véleményére? Ha van bennünk kétely a megvalósulással kapcsolatban van-e vagy, hogy valóban kell-e nekünk ez a személy és nem csak az érzés kell, amit kivált! Nagyon lényeges különbség ez is! Olyan nehezen ismerjük be, ha a szerelmet szeretjük és nem a személyt. Ezért fontos itt is a szabály, vizsgáljuk meg a vágyainkat! Akár készítsünk pro és kontra listát, ha bizonytalankodunk.

Ha pedig megkapjuk, vegyük észre, örüljünk neki és legyünk érte nagyon hálásak! Ilyenkor se hagyjuk, hogy jöjjenek a kételyek! Azon a ponton, amikor megkapjuk, még nincs vége a folyamatnak. Nem szabad ezt hinni! A kapcsolatot, hogy működhessen, ne a hibákra élezzük ki, mert nem lesz tartós. Ha annyi hiba van, akkor valami nem jó, valami nem működik. De még mindig nem biztos, hogy ez a valami nem belőlünk fakad, hanem a másikból. Talán csak mi hagytuk a kételyeket és félelmeket elhatalmasodni. Talán csak nem merjük elhinni, hogy valóban megkaptuk, hogy nincs átverés.
Ezért is nagyon fontos lépés az öröm, a hála, az, hogy merjünk boldogok, szállón, repkedőn boldogok lenni! A viszonzott érzelmekből annyi energiát lehet nyerni, amivel el tudjuk árasztani életünk kevésbé sikeres területeit (ez működik fordítva is!).
A kedvesünknek pedig ne a hibáira figyeljünk, hanem a jó dolgaira, ezzel is erősítve őket (és ezekért se felejtsünk el hálásak lenni).

Utolsóként azért jöjjön, hogy sajnos van olyan is, hogy a partner nem megfelelő. Minden összejön és egyszerűen mégsem olyan, amilyennek képzeltük. Egyszerűen nem az, akit kerestünk. Ilyenkor ne szégyelljünk kilépni (és megint csak hálásnak lenni a tapasztalatért és azért, hogy végülis csak megkaptuk!).

Mindenkinek boldogságosat!

Hozzászólásokthanks

Mau cari yang terpercaya silakan mampir kesini gan ??? Pusat obat aborsi Terpercaya / Obat Telat Bulan / Obat Penggugur Kandungan. Good Doctor Company memberikan Cara Menggugurkan kandungan dengan aman dan dipercaya oleh ratusan pelanggan, BUKTIKAN !!!
Atau mau lihat jual obat aborsi.

Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
It will always be exciting to read content from other writers and use a jual obat aborsi and obat aborsi little something from their jasa pembuatan website.Dettyke89

A tanulás és a közös érdeklődési kör megtalálása nálatok még működhet ti még szabadok vagytok.Legyél kedves és nyílt vele.De ne említsd neki újra ,hogy te többet is szeretnél.A fiam és a barátnője is hasonló módon jöttek össze.Az egyik előbb többet akart mint barátság de a másik még nem.Aztán a másik apránként rájött ,hogy mennyire is szeret a másikkal együtt lenni, beszélgetni és így kialakult.Ja és légy magadra igényes a fiuk szeretik ha a lány igényes.Apránként mértékkel egy egy kicsit akár újíthatsz is magadon.De mindent csak mértékkel.Ritocska

Ez akár rám nézve is lehetne egy tanács .Hagyd történni a dolgokat,szeresd de ne keresd az okát,maradj a közelében,maradj vele jó viszonyban.Neha több idó kell (és ezt már máskor én is tapasztaltam).Türelmesnek kell lenni hiszen van idő nem kell semmit sem sietteni.Örülni kell nap mint nap annak,hogy megismertem szerethetem.Köszönetet kell mondanom ha láthatom ha beszél velem.,ha mosolyog és kedves.Mert ez mind jó és jó érzéssel tölt el.Ha ezekre az apró dolgokra gondolok mindíg mosolygok .(Drága Dettyke):)

Na ez meg kifejezetten helyes hozzáállás. :) És bármikor nagyon szívesen, ha gondod van, akár emailben is. :) Nagyon szép és eredményes (minden szempontból ;)) napokat kívánok! Jelszó: Türelem rózsát terem! (Akár vöröset...):)

Kedves Ritocska nagyon szépen köszönöm a tanácsod. Nagyon szíven találtak a szavaid. Igen várok türelmesen, meg más dologgal kötöm le magam, pl. tanulás:)
mégegyszer köszi
pussziDrága Dettyke!

Nagyon jól tetted, hogy írtál ide! Én voltam hasonló helyzetben. :) És arra bíztatnálak, hagyd a dolgokat történni és áramolni. A szeretetednek, ahogy előtted a témához szóló Zsul is leírta és én is, nem kell se érdeke, se célja legyen. Szeresd a srácot, szeresd azért, aki és aki te leszel a közelében. Maradj a környékén, maradj a barátja és figyeld mi történik. Néha idő kell az eseményeknek. Néha meg kell fogalmazódniuk. A türelem az egyetlen, ami beleköphet a levesbe. Nem kell semmit erőltetni, amit erőltetsz, az nem fog működni. Nincs szükség lelkizni vele, nincs szükség véleményt, állásfoglalást követelni tőle. Ezekkel semmit sem érsz el. Csakis ellenállást. Nem kell megbeszélni vele a dolgokat.
Csak szeresd és meglátod, hogy célba fogsz jutni. Ha úgy érzed, hogy ő többet érez irántad, akkor ott biztosan van is valami. Türelem. :)hála, és tanács kérés...

Gratulálok szép az írás! :))
És most nállam aktuális is ez a téma. Lehetséges barátságból szerelmet létrehozni? Még szerintem fiatal vagyok, hogy megértesem, de folyamatosan keresem a válaszokat (és a miérteket is). Egy olyan srácba szerettem bele, akire nem gondoltam volna.(vagyis akibe nem kellett volna??) Csak barátok voltunk, utána kicsit több. 3hónapig megszakadt a kapcsolatunk, utána visszatért az életembe, ez 1,5 hónapja volt. Azóta nállam erősödött az érzés, amit el is mondtam neki. Amire azt felelte, hogy ő csak barátilag szeret. De a tettei mást mondanak nekem. Lehetséges, hogy túl naív vagyok? csak a szerelmet szeretem, és várom, hogy visszonozza? Bizonytalan vagyok sajnos most. Annyit tudok, hogy nem tudnék még1x külön lenni tőle....
Várom a tanácsokat, és azok hozzászólását, akik már voltak hasonló helyzetben.
jajj és bocsi, hogy nem önálló témát nyitottam, de ez most az írás után fogalmazódott meg bennem.
Sziasztok!Drága Ritocska!

Hát igen... azt az oldalát ragadtad meg, amit én is képviselek.:) Annyit tennék még hozzá, hogy jó, ha abból indulunk ki, hogy egy kapcsolat milyensége, az EGYÜTTLÉT abból is fakad, hogy a két ember milyen állapotban van... mennyiben él az elméjében, és mennyiben él már a belső kisugárzásában, lényében... mennyire irányítja a fájdalma, félelme... Ezek elkerülhetetlenek... és igen magunknak is fel kell tenni ezeket a kérdéseket... ha kettőnk szeretete, de ami még fontosabb, a mi szeretetünk képes mindent átölelni, akkor soha nem lesz rossz szájízünk! Aki már elfogadta, hogy a szeretetnek MINDÍG VAN HELY, az már nem problémázik annyit azért, mert bizonyos elkülönülések és fájdalmas cselekmények megtörténtek a kapcsolatban, akár a mi részünkről, akár a másik részéről... S ez nem egyenlő a "gyenge vagyok nélküled gyere hozzám vissza támasznak" típusú viselkedéssel... ez egyszerűen csak a szeretet örömteli választása... mert az ilyen embernek NEM LESZ OKA, hogy ne a szeretetet válassza!Magával ragadó írás!

Magával ragadó írás! Már sokadszorra olvasom és magaménak érzem! :-)Köszönöm :)

Én köszönöm az olvasást mindenkinek. :) Szeretem ezt a témát. Remélem mindenki talált benne csak egyetlen apró hasznosítható gondolatot is. :)

Szép napot kívánok és mindenkinek sok szeretetet az életébe! :)tetszik amiket írtál,

tetszik amiket írtál, nagyon elgondolkodtató és tanulságos. :-) Köszönöm Neked. :-):)

Egyetértek minden egyes sorral. A konkrét személy vonzása szerintem is lehetséges. Nem kell elnyomni ezeket az érzéseket, ha esetleg más azt mondja a kezdeti kudarcok után, h hagyd, majd jön másik. Ha mindenki így gondolkodna, soha senkinek nem lenne komoly kapcsolata. Ha konkrét személyt akarok vonzani, miért ne tehetném????? Ha éhes vagyok, akkor sem nyomom el az érzést, hanem eszek. :)))))
Egyébként abban van valami, h ilyenkor van aki jobban működteti a vonzás törvényét, van aki kevésbé, de ez más dolgok esetében is igaz, természetesen. Ez is, mint azt hiszem bármi csak önbizalom és hit kérdése. Örülök ennek az írásnak, mert szinte az én gondolataim, és valóban nagyon elgondolkodtató! :))))))Hát igen.

Elgondokodtató, amit írtál.