Szerelmünk lapjai

Pixar SzerelemA hétvégén csillaghullás volt, bár a fényszennyezés és a havazást ígérő felhők elfedtek előlünk látványukat - bár álmomban szemtanúja voltam milliónyi fényes kődarab életének utolsó fázisának.

Mint tavaly nyáron, amikor Dobogókőn töltöttünk néhány napot Kedvesemmel. Emeleti szobát kaptunk, az ágy felett pedig egy tetőtéri ablak volt. Tökéletesebb nem is lehetett volna. Már rég feljöttek a csillagok az égre, Újhold volt, így fényük teljes pompájukban reszketett felettünk. Az univerzum végtelenségéről, az Életről és közös kis életünk felépítéséről beszélgettünk, közben azon a pici ablakon keresztül kémleltük az eget. Hirtelen egy roppant izzó, fényes meteor süvített keresztül látóterünkben. Csodálatos égi jelenség, nála csak az Aurora Boralis látványa lehet szebb. Hosszú másodpercekig járta halál táncát a légkörben. Csak némán figyeltük, egymás mellett pihenve. És ott és akkor mindketten úgy éreztük, a másodperc töredékére a világegyetem nélkülözhetetlen részei vagyunk. Úgy igazán, minden korlát nélkül.

Az ilyen pillanatokért érdemes élni, bármilyen közhelyül is hangzik. Bár akadnak nehézségek nálunk is, félreértések köztünk is, de le tudjuk kommunikálni egymással a problémáinkat, s noha igen duzzogó természetem van, a Kedvesem megtanulta, hogyan oldja fel. Volt türelme hozzá és nem szaladt el az első gond során.

Az, hogy mi találkoztunk tulajdonképpen öntudatlan vonzás volt. Azért írom így, mert akkoriban nem foglalkoztam még a V. T.-vel. (Talán pont ez a baj most, hogy túl görcsösen próbálom alkalmazni...) Hónapokkal találkozásunk előtt csúfondáros szakításon mentem keresztül, nincs mit szépíteni, elhagytak a "külföldön jobb az élet és kolbászból van a kerítés" eszménye miatt. Elfogadtam, nem állhatok senki álmainak útjába. Bár belülről meghaltam, hiszen akkor olyan sok gondolatot építettem köré és az illúziókból emelt vár egy szép napon összeomlott.

Lelkem gyógyulását egy közeli Barátom segítette. A Sors különös játékai során egy cipőbe kerültünk. Közös fájdalom közelebb hozott minket egymáshoz, szép lassan elmosódott a határ Barátság és Szerelem között. De mivel már évek óta egymás "legjobbjai" vagyunk, inább úgy döntött, nem, nem akarja ezt elrontani.

Akkor úgy döntöttem, hogy én, a virág, nem fogom lepkehálóval hajkurászni a pillangókat. Majd jönnek. Elgondoltam, hogy kire van szükségem, és a képzeletbeli hirdetést feladtam az Univerzumnak. :) Nem sokkal ezután elhívott egy kedves Barátnőm a házibulijába, ahol néhány gyerekkori barátja és az évfolyamról a csoporttársai voltak hivatalosak. Köztük Ő. Az elején nem is figyeltünk fel egymásra, csak bemutatkoztunk, majd mindenki megtalálta a maga társaságát. Aztán valahogy egymás mellé sodródtunk és beszélgetni kezdtünk, még fiatal volt az idő, este 10 fele lehetett... aztán hajnali öt fele szóltak, hogy izé, már mindenki fáradt az elfogyasztott italok hatására és hát nem akarnak kirakni minket, de... :D Hazakísért, elkérte a számom, majd elhívott randira. Magabiztosságával levett a lábamról, közölte velem, hogy engem keresett és most, hogy megtalált, nem akar elengedni. Bár kicsit félve fogadtam mindezt, hiszen mélyen bennem még ott voltak a sebek, amiket az elhagyás okozott. De mindezt szép lassan meggyógyította bennem.

Azóta Együtt, Társak vagyunk, és elkezdtünk felépíteni egy igazi Életközösséget. Talán meglehet, egyszer valamelyikünk meggondolja magát és kilép. De valószínűbb, hogy egymás oldalán végigharcoljuk az Életet.

Mindezt azért írtam le, hogy bárki, akinek Kapcsolata ilyen vagy olyan okokból megszakad lássa, van élet még azután is. Sőt, csak akkor van igazán élet. Egy szakításból nagyon sok mindent lehet tanulni, ha képesek vagyunk elengedni a fájdalmat, a szomorúságot. Igen tudom, hogy nehéz, de ez is a fejlődés része.

Végezetül pedig, hogy feltegyem az i-re a pontot egy Disney-Pixar meséből (Up) egy 4 perc 21 másodperces kis részlet, mely csodálatosan elmeséli egy Szerelem történetét. Mikor beültem a mesét megnézni Keresztfiammal, nem gondoltam volna, hogy annyira meg tud majd érinteni. De szinte az egész mozi női és kisebb részben férfi nézői állománya meghatódott a jelenetek láttán.
Fogadjátok szeretettel:
http://www.youtube.com/watch?v=GroDErHIM_0

HozzászólásokKedves Trillian!Örülök, hogy boldog vagy és szerető párod van!

csenge333
Áldott, békés karácsonyt kívánok nektek!Kedves Admin!Kérlek törölj innen, de ne csak úgy, hogy

csenge333
a belépésem legyen törölve, hanem MINDEN ÍRÁSOM.ÉS AKKOR VÉGRE BOLDOG LEHETSZ!!!!A NEVEMET SEM FOGOD LÁTNI!TÖRÖLJ MOST!!!!KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!Admin!Én most tudnék olyat válaszolni neked, hogy

nem lenne kényelmes.De nem adom meg neked ezt az örömet, illetve nem kezdem veled újra a harcot./Bár haladás, hogy legalább már azt elismered, hogy voltál a közelemben.../Egyébként én nem látom, hogy a hozzászólásomban azt írtam volna, hogy van élet admin után is...Te hol látod???csenge hagyd már abba ezt a

csenge hagyd már abba ezt a kesergést, nem is ismerjük egymást! ha egyszer láttál valahol messziről, az nem azt jelenti hogy van közünk egymáshoz, oké?Ez így van :)

Ez így van :)"I-re a pont???"Ismerős...Nálam az i-re a pont az volt,

csenge333
amikor rájöttem: sokkal különlegesebb vagyok, mint hogy "sírjak" bárki miatt...És aki kegyetlen tud lenni velem, az soha, semmilyen szinten nem értett meg belőlem semmit...Emberi szót vártam és nem kaptam?Legyen az ő problémája már...Én köszönöm jól vagyok és jelentem van élet ő utána is...