A szeretet gyógyít

szeretetEgy idézet ami most eszembe jut Deepack Chopra Az élet hét törvénye című könyvéből:

"Bárkivel találkozunk - zsarnoki, elviselhetetlen, tanító, barátságos vagy ellenséges emberekkel (mindezek egyébként ugyanazt jelentik) -, emlékezzünk arra, hogy "ez a pillanat éppen olyan, amilyennek lennie kell". Bármi került érintkezésbe az életünkkel egy-egy pillanatban, (bizonyosra vehetjük, hogy) az pontosan az, amire abban a pillanatban az életünkben szükség van. Minden esemény mögött üzenet rejlik, és ez, a fejlődésünket szolgálja."

Tegnap este, még utoljára elalvás előtt jósoltam magamnak tarotkártyával a neten. Ezt mindíg játékból csinálom, a jóslat maga sosem érdekel, csak a kártyák jelentése. Az egyik nagyon megfogott, és pont a jelen helyzetre írta. Valahogy úgy volt leírva, mintha ez lenne az én problémámra a megoldás. Nagyon rosszul éreztem magam, iszonyúan fájt a fejem. Mégis sikerült elgondolkodnom a kártya jelentésén.
Újból és újból végig gondoltam, hogy milyen jeleneteket gyártok. Vajon mit játszik ez a szinész, milyen szerepet szánt magának és miért?
Láttam magamat kívülről....Miért csinálja ezt?
Valamitől fél...
Mitől fél?
Miért harcol?
Mi elől menekül?
Újból hagytam, hogy elöntsön az az érzés, ami a negatív viselkedést előidézi.
Láttam, hogy csak az igazamat akartam bizonygatni így, ez elég önző.
És meglett a kihívásom:
A bizonytalanságot, a bizalomra cserélni.

Címkék:

HozzászólásokKöszönöm a phooto..

Úgy néz ki, sikerül is ez a kihívás!Nem könnyű kedves Lollim a feladat

De megéri. Az életet magát úgy kell élnünk minden kis rezdülésünkben, hogy a tökéletes jó érzetünket fogadjuk be lelkünkkel:) Olvastam leveledet is, és ott ugyan még nem válaszoltam meg.... de tudod, ugye? Szeretünk. Szeretlek. És te is szeretsz. Magad, másokat, és ez így jó.