A szeretet két arca

szeretetA szeretetről írok néhány felháborító gondolatot! Sajnálom, ha rosszul érint bárkit, szándékos!

Szóval a legnagyobb transzformációs erő a világon a szeretet. Bármi, amire valódi szeretettel tudunk nézni, az megváltozik. David R. Hawkins leírja, hogy autóvezetés közben egyszer csak kiáradt a szívéből egy hatalmas energia, és előre hömpölygött. Amikor utolérte, akkor egy balesetet látott, ahol már el is kezdte a gyógyító munkáját. Hasonlóképpen történt vele az utcán sétálva, hogy egy kitörőben lévő bandaharcot akasztott meg a jelenléte.

Pszichiáterként betegeket hoztak elé, akiket pusztán egy szeretetteli pillantással meggyógyított. Ugyan ez a Ho'oponopono működése is. Amikor reikis lettem, és megpróbálták beadni azt, hogy Jézus is reikivel gyógyított, akkor nagyon kinevettem őket. Nem mintha nem lenne nagyszerű dolog a reiki, csak már akkor is sejtettem, hogy a nyitott szívnél nincs nagyobb erő.

Ez mind szép, de akkor miért látunk annyi összetört, nyűglődő embert, aki szavaival szeretetről beszél? Talán azért, mert önvédelemből szeretgetnek. Béke és nyugalom szól a szavaikból, de a mögöttes érzés a félelem, sértettség és gyengeség. A tehetetlenség szeretettel való megideologizálása gyakori dolog. Számomra sem ismeretlen, elég gyakran belecsúsztam.

Ez pont olyan különbség, mint ami a közöny és az elfogadás között van. Gyakorlatilag a rezgésskála két vége. Az egyikben tehetetlen vagy, a másikban aktív,cselekvő a szeretet. Akár fizikai tettekben, akár szívcsakrából kitörő misztikus energia formájában.

A szülők elég sok hülyeséget a szeretet nevében csinálnak, de ha igazán mögé nézel, akkor csak félelmet, haragot, bizonytalanságot találsz. Az aggódás és a szeretet nem ugyanaz, bármit is állítson bárki. Viszont az is érdekes, hogy az aktív, cselekvő szeretet képes szigorként is megnyilvánulni. Jellemző a zen történetekre, hogy a mester néha odasóz egy jó nagyot tanításképpen. Egy pengével lehet ölni is, de egy életmentő műtét során szikeként nagyon hasznos is lehet.

Tudjátok hogyan kapta Dömdödöm a Négyszögletű kerek erdőben a nevét? Randira ment, és el akarta mondani a szép lánynak, hogy szereti. Közben hallotta a poroszlót, aki náspángolva a gyerekeket azt mondta: „Én igazán szeretem a gyerekeket, de..”. Meg látta a gazdasszonyt, hogy átszól a szomszédba: „Én igazán szeretem magukat, de ha a tyúkjuk még egyszer...” És látta a kövér embert, aki azt mondta „Én igazán szeretem a hurkát!” Ezek után mondja a szép lánynak, hogy szereti? Odaért és átadva a virágot, azt mondta: dömdödöm!

Figyeld meg, hogyan is állsz ezzel a kérdéssel! Ha nem egy teljes elfogadással jár együtt az, amit szeretetnek gondolsz, vagy van benned elutasítás, sértődöttség, hiányérzet egyúttal, akkor legyen gyanús, hogy nem arról van szó, amit gondoltál. Pláne ha a viszonzatlanság miatti sértődöttségben leledzel. Én szeretem, de ő olyan.... Ilyenkor jobb, ha őszinte vagy magaddal és dobod a védekezésed. Ne próbálj az agyaddal, egóddal szeretni. Inkább valóban próbáld elfogadni a nehéz szituációhoz és emberekhez kapcsolódó félelmeidet, sértődött motivációidat, és engedd el őket. Ezáltal egyre inkább megnyílik a szíved, növekszik az elfogadásod.

Persze a szeretetnek is vannak „fokozatai”! Az elején azokat kedveled, akik megfelelnek az elképzeléseidnek. Aztán azok is egyre jobban beleférnek a szívünkbe, akik kicsit nehezebbek. Végül mint a nap, ragyogunk mindenkire, egyformán. A Hawkins -féle szívcsakrás ügy már elég magas szinten működik. A végén azt látod, hogy minden atom az örömtől vibrál és a szeretet tartja össze.

A szerelem sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, de erről legközelebb! :-)

HozzászólásokKöszönöm...

KÖSZÖNÖM!!! Ennyi...további szép napot!Köszönöm!

Jó volt olvasni és tanulni!:)Tanulságos

Nagyon tanulságos amit írsz, és mennyire igaz !
Koszonom ! ajandek