A szeretet szavai - vagy mérgek?

Édesanyám nagyszerű asszony, tele mindenféle szeretnivaló szokással, de van néhány olyan szokása is, ami néha kihívásokat okoz. Ilyenek a születésnapok és a névnapokkal kapcsolatos elvárásai. Nos nem arról van szó, hogy hatalmas ajándékokra, virágkosarakra és hasonlókra vágyik, másról van szó. Azt várja el, hogy felhívjuk telefonon, és kívánjunk neki boldog születésnapot vagy boldog névnapot, az aktualitás szerint. Ha valami miatt elmulasztod a telefont, megnézheted magad.
Amikor közeleg valamelyik nevezetes dátum, a családom frászban van.
– Hányadika van? – kérdezzük naponta önmagunkat. – Nem felejtettem el a telefont?
A kérdéses napon SMS–ben figyelmeztetjük egymást.
– Felhívtad? Telefonáltál? Ne felejtsd el!
Elképzelem, ahogy anyám ül a telefon előtt, egy listával, amire fel van írva valamennyi ismerőse neve, és kipipálja azoknak a nevét, akik telefonáltak, a nap végén pedig valamilyen módon megjelöli azokat, akik nem gondoltak rá (és akik nyilván nem szeretik eléggé).
Figyelj! Édesanyám amúgy pozitív szemléletű asszony, nem szereti rosszul érezni magát, nem keresi a problémát, igazán örül, amikor felköszöntjük, szereti hallani a szeretet hangjait, talán éppen ezekhez akar ragaszkodni. Szerintem ez csak egy rossz szokás. Ezzel együtt azt hiszem, hogy ezzel a rossz szokással bőven gyűjt az örömök mellé keserűséget is a szívébe. És a listán a jelölések mulasztókról nem a papíron szaporodnak, hanem a szívében.
Tényleg jó lenne, ha mindenki eszünkbe jutna a fontos pillanatokban, akiket szeretünk. Annyira jó lenne, ha senkinek nem okoznánk csalódást. Én ebben nem vagyok még tökéletes. Talán mindenki más igen, de én még nem. (Ez talán az utolsó önkorlátozó elképzelésem önmagamról :).)
És a kérdésem önmagamhoz az, hogy mi a fontosabb nekem? A kedves szavak, amiket kapok egy–egy nevezetes alkalommal, vagy az, hogy eszébe jussak azoknak, akik ezeket a szavakat elmondhatnák? Nyilván mindkettő fontos, de melyik a fontosabb? Inkább kesergek, és lemondok a „szeretet szavairól”, ha aki mondhatná figyelmetlen? Vagy elnézem neki, és legyintek?
Luca (Ő a középső lányom) frappánsan oldotta meg ezt a kérdést az idén. Tulajdonképpen az ő megoldása inspirálta ezt az írást. Miatta gondoltam át ezeket a gondolatokat, és úgy gondoltam, bevállalom én is, sőt extra aktivitást is adok hozzá.
Luca a Facebookon, a GMail profilján és talán máshol is, ilyen közléseket helyezett el: már csak hármat kell aludnom a szülinapomig. Már csak két nap… és így tovább.
Sokan köszöntötték, és Luca tényleg fürdött a szeretetben. Csak mosolygott és nevetett egész nap. Ügyes lány.
Szóval arra gondoltam, hogy megspórolom neked a fejtörést. Holnap, azaz március 29–én lesz a születésnapom, és előre is köszönöm a jókívánságokat, és előre örülök a holnapnak, amikor el fog árasztani a szeretet. Telefonhívásokat fogok kapni, email–eket, bejegyzéseket, és még ki tudja, mi mindent. Szavakat, amiket jó elraktározni a szívemben. Hát nem jó dolog egy születésnap?

HozzászólásokKedves Lollipop és Kunigunda! :-)

Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám is. :-)
Sajna, csak ma tudtam megköszönni, mert sok dolgom volt, nem értem rá netezni. :-)
És annak is örülök, Lolli, hogy az Uni jó irányt mutatott. :-)Kedves Kreátor!

Végül én is kívánok Sok Boldog Születésnapot!:) A hét első két napján nem igazán tudtam olvasni az oldalt, így csak most láttam...Kedves Kreátor!

Késve bár, de törve nem, kívánom, hogy még sok szép tapasztalatban legyen részed, mindenben, amiben csak szeretnéd.
Sok szeretettel kívánok Boldog Születésnapot (elfoglaltságom miatt ugyan csak utólag, elnézést)!Kedves Kreátor, most így

Kedves Kreátor, most így utólag - mert én csak most olvastalak - kívánok neked Boldog Szülinapot! Ha már kihúztál a listáról, akkor is... :-)Nos, fél óra múlva végetér ez a nap

Köszönöm, hogy örömtelivé és széppé tettétek.
Mindenkinek köszönöm.
Neked is.Boldog Születésnapot Kreátor!

Méltó vagy nevedhez!

Off...
És köszöntöm Origamit is! Boldog születésnapot neked Kedves Origami! És köszönöm a kártyát amit nekem húztál, úgy néz ki, hogy szerencsét hoz!Kreátor,

nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!! :))

ölellek,

CathyÉn is köszike, Zsuzsi33, hogy gondoltál rám is...

és felköszöntöttél a szülinapom alkalmából. :-)
Kedves Tőled. :-)
Pont 33 éves lettem. :Dköszönöm a jó szót

Köszönöm a jókívánságokat, és az érezhető szeretetet. Szívesen élem át.
És boldogságot kívánok mindenkinek - akár születésnapja van ma, akár nincs -, mert mindenkinek jár a szeretet, a boldogság, az öröm. Hiszem, hogy mindenki képes rá.JUj !

Az élet tele van reménnyel , naggyal és néhány szerénnyel . Kívánom teljesüljenek álmaid kimondott és kimondatlan vágyaid ! Mert a mai nap szebb mint más, mert a mai nap senki sem hibás! A mai napon öntse el a szivedet a jóság és a szeretet, és ez addig tartson ameddig csak lehet !
Ismerd föl minden perc szépségét , nézz szembe életed minden eseményével , életed természetes rendje legyen a változás , Életed tele van lehetőségekkel ! Te szabad és erős vagy , világodban minden rendben van ! Lelki béke és nyugalom van benned , szeresd és leld örömedet abban amit csinálsz ! Légy kiegyensúlyozott és boldog , higgy és bízz ,magadban csak jó döntéseket hozz:)))Barátaid sikereit örömmel fogadd , tudd hogy ki vagy ? örömmel engedd el a haragot és sérelmeket , mert ez tesz téged szabaddá ! Szükségünk van rád :))))))))) Őrizd meg tested egészségét , érezd magad biztonságban ! Engedd el a múltat , te képes vagy a feltétel nélküli szeretetre : Ne feledd minden elmúlik , most ennek a pillanatnak élj , ahogyan e sorokat olvasod és nem másnak !:))))))))))))))))))))) Örülök hogy vagy nekünk kedves Barátom :)))))))))))) ölellek Merkaba :))))))))))
ui: Juj , de jó kis trükk :))))))))) ------ tanulunk a lányodtól :))))))))))))))Kedves Kreátor!:))

Születésnapod alkalmából Isten éltessen sokáig!
Vidám,szép napot kívánok!
Zsuzsi
Ui.:Origaminak is Boldog Szülinapot!:))))Micsoda véletlenek vannak, Kreátor! :D

Nekem is március 29-én van a szülinapom. :-)
Ezzel a dallal kívánok mindkettőnknek sok-sok boldogságot életünk további részében is! :-)Nagyon Boldog Születésnapot Barátom!

A fiatalság nem életkor, inkább lelkiállapot: akaraterő, képzelőerő, heves érzelmek, a bátorság uralma a gyávaság fölött, amikor a kalandvágy legyőzi a kényelemszeretetet. Attól még nem öreg valaki, hogy megélt valahány évet. Öregedni annyi, mint lemondani az álmainkról. Az évek ráncossá teszik a bőrt, a lelkesedés hiánya pedig a lelket.
Radha Soamihttp://www.yv.hu/play_a_video

Ajándékom : LUis L. Hay: ÉLd az életed film. AnikóDrága Barátom! Kreátor, Happy Birthday!

A Facebokon is, iwiwen is:)))) Szeretettel: Anikó
Herkulesfürdői emlék, Pere Jánossal:)))Boldog Szülinapot

Akkor hadd legyek én az első köszöntőd:-) Isten éltessen sokáig és minden jót vonzzál be az életedbe! Boldog Szülinapot!!!