Szeretet ajándékba

szeretet ajándékba igazából szerelemFúúúú Drágáim!!! Voltatok TI már így ünnepek előtt, korán reggel, 7 és 10 óra között egy bevásárlóközpontban? Én voltam! Elsőre, ami feltűnt, hogy kevesebb az ember. Örültem is, mert biztosan gyorsan végzek, keveset kell sorban állni a pénztárnál.
Aztán elindultam a bevásárlókocsival és a kis cédulámmal, célirányosan arrafelé, ahol az általam megvenni kívánt dolgok polcai vannak. Gyorsan le kellett fékeznem, mert idős nénikkel, bácsikkal és idős házaspárokkal találkoztam. Kerülgettem őket egy ideig, majd láttam, hogy reménytelen, ezért megálltam! Leálltam egy kicsit, körülnéztem….gyerekek…! De nagyon aranyosak voltak!!!! A közös az volt bennük, hogy szinte alig volt valami a kocsijuk alján.
Biztosan ritkán jutnak el még ide is, gondoltam, és mire megtalálják a keresett dolgot a polcokon elhelyezett rengeteg áru között, még akkor sem biztos, hogy mindazt meg is akarják, meg is tudják venni, hiszen a nyugdíjból ki kell tudni gazdálkodni minden gyerek, unoka vagy dédunoka ajándékát is.
Tényleg ki kell gazdálkodniuk?
Biztos, hogy ez a legtöbb, amit kaphatnak a gyerekeink tőlük?
Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha megkérnénk őket, hogy ne vásároljanak, ne főzzenek, hanem a mi és a gyerekeink ajándéka az lenne tőlük, hogy odajönnek hozzánk, ott vannak, ott élnek velünk néhány napig és beszélgetnek velünk, mesélnek a gyerekeinknek.
Mit gondoltok, hogy nekik nehezükre esne teljesíteni ezt a kérésünket?
Mit gondoltok, hogy egy ilyen ünnep után, nekik mi lenne a legkedvesebb ajándékuk?
Próbáljuk, próbáljátok ki! Na, kérlek, kérlek Benneteket!!!!
Visszahoznánk azt a - múltban, akkor keservesnek hitt - tapasztalatot, hogy az ünnep ne az ajándékozásról szóljon! A múltban nem szólhatott arról, hisz nem volt meg rá a keret, de valami egészen másról szólt, magáról az emberről a családról, a hitről, a szeretetről.
Szóljon az ünnep most is a szeretetről, együttlétről, beszélgetésről, együtt eltöltött időről és nem utolsósorban a böjti időszak - könnyű ételekkel való - megtöréséről, amihez nem kell a nagy lakoma és nem kell a sok, később talán fölösleges és kárba veszett étel.
Tudjátok, hogy amikor én gyerek voltam, akkor a legtöbb házban több generáció élt együtt. Az volt a szokás, hogy az idősek átadták a fiataloknak a "nagyházban" lévő nagyszobát, nagykonyhát és ők lehúzódtak a kisebb helyiségekbe. Ott, akkor falun még a karácsonyfa megvétele is veszélyben volt időnként? Aztán, ha még is jutott rá, mert szerencsére jutott mindig, akkor már az maga volt az ajándék, hogy körbeültük és néztük. Néztük a fán a szaloncukrokat, a csoki díszeket és a girlandokat. Igen, csak néztük, mert megenni nem lehetett, hiszen több év óta, karácsony elmúltával ezek a szaloncukrok és csoki díszek mindig vissza lettek csomagolva a dobozukba, hogy a következő évre se kelljen pénzt kiadni rá. Aztán következett a gyertyagyújtás. Igazi, kis vékonyka gyertyák voltak ezek, fémből készült tartókban. Az este fénypontja azért még is a csillagszóró volt. Azt nagyon vártuk, hiszen az maga volt a csoda. Egy csomagban 10 db csillagszóró volt. Ezt szépen beosztottuk úgy, hogy mennyit szabad elhasználni belőle, hogy kitartson az ünnepek idején.
Aztán leültünk a fa alá, a Nagymamák, Nagypapák meséltek! Meséltek az Ő fiatalkorukról, meséltek a kis Jézusról, meséltek a szüleink gyerekkoráról, csíntevéseiről. Mi hallgattuk őket és nagyon élveztük ezeket a történeteket, pedig már hallottuk néhányszor, de mindig újra és újra kértük, hogy meséljék. Szívtuk magunkba a "Jó Öregeink" történeteit, a kicifrázott és idők során megszépült meséit.
A mai napig elevenen élnek bennem ezek az esték, pedig már Ők sok éve máshol vannak.
Drágáim! Ne fosszátok meg magatokat és a gyermekeiteket ezektől az élményektől és szerezzetek örömet azoknak a Nagymamáknak, Nagypapáknak, akik külön élnek Tőletek, akik szívesen vennének Nektek többet, ha tudnának, akik nem igazodnak ki a bevásárló központok árutömegében. Higgyétek el, hogy sokkal többet tudnak adni a jelenlétükkel, mint ami egy bevásárló kocsiban elfér. Higgyétek el, hogy sokkal jobban tudják, hogy mire van szükségetek lélekben, érzelemben. Rá fognak benneteket vezetni azokra a "megállást parancsoló" időszakokra, amit nélkülük mi nem biztos, hogy ugyanúgy meg tudnánk valósítani. Had segítsenek nekünk ebben is!

Köszönöm, hogy elmondhattam és köszönöm, hogy meghallgattatok!

"Élj a szíved erejével!"
Szeretettel: Ery

HozzászólásokTegnap este színházban voltunk!

A jegyet karácsonyi ajándékként kaptuk és örültünk is neki.
Gondoltam leírom Nektek, hogy....
.....ahogy leültünk a helyünkre - még volt idő kicsit nézelődni - szétnéztem és azt vettem észre, hogy nagyon sokan jöttek családostól színházba. A családostólt úgy értem, hogy voltak egész nagy, 5-6 fős társaságok, ahol a szülőkön és a gyerekeken kívül ott voltak a Nagyik is. Aztán több olyan párost láttam, hogy férfi és Nagymama, Nő és Nagymama (vagy Anyuka).
Eszembe jutott ez a blog és jólesően arra gondoltam, hogy ennek a meglátásomnak itt a helye, ezért le is írom ide.
Tehát azt tapasztaltam, hogy sok helyen az idősek nem egyedül töltik a karácsonyt, hiszen a gyermekeik, unokáik igényt tartanak a társaságukra úgy a színházban, mint (gondolom) az ünnepi vacsora mellett! És ez így is van rendjén, ez egy nagyon örömteli dolog!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Shila!

Nekem speciel nagyon szimpatikus a barátnőd hozáállása. Ezt csak nyersen lehet megfogalmazni...:)))
Hihi, nagyon tetszett amit a leveléből idéztél...:)))Zsul! Te nagyon szeretnivaló

csenge333
vagy, nem is értem Valit...Na, most elköszönök egy időre, "jók legyetek és ne csak, ha tudtok," hanem akkor is, ha nem...Kedves Shila, Csenge!

Kössz Csenge.:)
Kedves Shila! Az "érzékeny"-t azt én is megkaptam Valitól, de nem bánom... olyan érzések indultak be idéntől, ami miatt, nem zavar, ha mások érzékenynek gondolnak. Pedig én férfi volnék, vagy mi a szösz.:) De én férfinak érzem magam, s nekem ez elég ahoz, hogy férfiként tekintsek magamra. Arról nem is beszélve, hogy amikor Vali mellett "lépkedtem", akkor szebbnek, és férfibbnak éreztem magam.:)Zsul! Te ilyen "poénos" vagy???

csenge333
Nem is gondoltam volna....Drága Shila! Jó hogy leírtad, hiszen az én írásom is

pont erről akart szólni az én eszközeimmel megfogalmazni.
Nincsa ebben semmi kivetnivaló, ahogy két barátnő egy kicsit "szlengesebben" közli egymással a naturális valóságot. Köszi, jót derültem rajta!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Eryszép szöveg..mintha csak én mondtam volna:)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Jaj Istenem!

Rohannom kene lassan dolgozni es megint itt kotottem ki koztetek!
Meg kell osztanom veletek,mit irt nekem egy baratnom! De nem tudom,merjem e,mert kicsit nyers a szoveg.
Mindegy,bemasolom,csak nem tiltanak ki... De ez igy jo,nem akarom atalakitani a szoveget!
(Jah persze,ma mar megint bogessel inditottam a napot,mert elolvastam az uzijet es aztan ide is belolvasgattam! Asszem,tul erzekeny vagyok..De mindennek ugy tudok mostanaban orulni :)

"Várod a karácsonyt? Gondolom itthon leszel!
Én leszarom a karácsonyt, legalábbis azt a fajtáját, amit csinálni KELL.
Zabálni kell pulykát, halat, akkor is, ha én lekváros kenyeret akarok, akkor is a karácsonyit kell zabálni. Rengeteget kell zablni, mert karácsony van. Be kell vinni egy fát a lakásba, tele kell aggatni faszságokkal, és azt is lezabálni róla. MIndent fel kell zabálni, mert karácsony van, utána meg fosol egy hétig, meg akkora beled lesz mint egy levelibékának.Költeni kell a pénzt csengő-bongó csilingelő angyalkás buziságokra, ki kell rakni az ablakba, vinnyogni, mert karácsony van, ajandekokat vásárolni, és végigjárni az ismerősöket, akkor is ha le se szarom, hogy mi van velük.
A karácsonynak nem értem az értelmét.
Ha a szeretet az értelme, akkor ne a pénzelbaszásról, zabálásról , művigyorgásról szóljon.

Szóval nálunk az lesz, hogy csinálunk egy gyertyafényes finom vacsit, és örülünk egymásnak.

Ezenkívül egy öregek otthonába és egy anyaotthonba elmegyünk jótékonykodni egyet (manikür-pedikür),biztosan nagy segítség lesz nekik, és nagyon fogok neki örülni, hogy majd örülnek neki.
De jó!!"

Kedves baratnom neha kicsit nyersen fogalmaz,de o is egy angyal! Imadom!!! Vegigbogtem es rohogtem az irasat!

Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"hmmm

Shilával Aktivity-zni... Ezt felírom a megvalósítandó célok közé.:)
(Valival meg AKTivity-znék:))Csodásat neked is:)))

Nagyon szép karácsonyod lesz Shila:)))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Evelin :)

aEz a legszebb ajandek,amit ember adhat-kaphat!
En is kivanom,h ilyen karacsonyom legyen es az unnepek ne arrol
szoljanak,h mi es mit ad a masiknak!

Ha minden igaz,mi is tarsasozni fogunk,legalabb is en tervezem,h elviszem az Activity-m
a baratnomekhez (meghivtak vacsira) Es jatszunk es nevetunk majd egy jot :)
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Én annyira örülök:))))

Most, hogy Ery írását olvastam, az jutott eszembe, hogy én annyira örülök, hogy ennyi éves vagyok, amennyi...a mi korunkban bizony-bizony, ilyenek voltak a karácsonyok...:)))))))))))))

Mi a legutóbbi karácsonykor azt hittük, már nem együtt karácsonyozunk gyerekeimmel...úgy alakult, hogy így maradtunk ebben a családi formában...és idén társasjátékozni és kártyázni fogunk!!! Felfrissítjük egy új társassal a repertoárt és ez lesz a családi közös ajándék!!! Nem lesz idén egyedi, személyreszóló...így döntöttünk. De igazából ez lesz az igazi ajándék...hogy egymásra figyelünk és közösen játszunk:)))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Drága Katis! Örülök, hogy itt vagy!

Köszönöm szépen! Tudod, nem esik nehezemre közvetíteni egy olyan dolgot, ami valóban megérint és persze, kell hozzá még ez az oldal!
Én is szeretlek Katiskám és öleléseimet küldöm!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry drága!

NagyonSzeretlek!
Olyan csodásan közvetítted ezt a gondolat-érzés gömböt:)
Köszönjük!Mindenki!

Koszono Dragaim,

Igazan kedvesek vagyok!
Imadlak Benneteket!
Eppen beszeltem Anyukammal telon es iden nem lesz a kari olyan ,mint szokott! Noveremek nem maradnak Karira,szerintem nem lesz most olyan nagy eszem-iszom, dinom-danom,mint szokott!
Nem akarok szivtelennek tunni,de igy kicsit konnyebb,h nem maradok ebbol ki..
Majd osszejovunk,mikor hazamegyek es majd csapunk egy potkarit :D

Nem leszek egyedul,ne aggodjatok! Baratnom itt lesz velem,majd sutunk-foznk,berugunk ;) es filmezunk!
Jo lesz!

Hogy milyen London kivilagitva? Iden meg nem voltam bent a belvarosban,de tavaly is naon megadtak a modjat! Igen fenyes!!! :D

De a kedvetekert bemegyek es megnezem,ha a gepem ugyes,csinalok fotot is rola.
Ahol en laom,London "kertvarosa" de azert itt is vilagit minden rendesen!
Van egy kirakat,amit mindig megcsodalok,mikor arra jarok! Ilyen vilagitos,fenyes ,pompas kirakatot meg sosem lattam! :D Imadom!

SZep delutant Nektek!
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Shila!!Ajánlom a Zorrósat!

csenge333
Ugyan nem tudom a pontos címét a sorozatnak, meg igazán azt se, hogy miről szól, mert amíg kapcsolgatom a csatornákat, addig látok belőle egy-két percet, de annyit levettem, hogy olyan, amilyenről Zsul ír...Kedves Shila!

Neked gondolom már unalmas, de én azért megkérdezném: milyen látvány, amikor "karácsonyba borúl" London? Milyenek ott, olyantájt az emberek? Van valami eltérés, hozzánk képest? Ery ajánlatához csak annyit tennék hozzá: nézz valami szívcsakra emelő filmet a TV-ben. Hátha találsz... valami, romantikus, vígjátékos, kicsit életdrámás, de a végén egymásraborulósat...;-)Drága Shila!

Egy biztos, hogy nem lesztek együtt, de tudod, a szeretet határtalan, áramlik és fogadod, fogadjátok.
Abban biztos vagyok, hogy TE is nagyon hiányzol nekik, mint ahogy nekem is nagyon fog hiányozni a fiam! Biztosan fogunk sokat sms-ezni, telefonálni és én biztosan igyekszem majd felvidítani őt. Ezt most fogadd el, hogy így van és tegyél azért, hogy itt, ebből a környezetből, ebből a helyzetből a lehető legjobbat hozd ki a magad számára. Rakd magad körül kedves dolgokkal, finomságokkal, rendezkedj be a saját magad kényeztetésére. Vegyél ki egy jó filmet, vagy többet és nézd meg! Én, ha ilyen helyzetbe kerülnék biztosan még egy üveg finom italt is elszopogatnék és azt mondanám magamnak, hogy "Szeretlek! Megteszek mindent azért, hogy jól érezzem magam! Egyedül töltöm az ünnepet, de csak fizikailag, mert tudom, hogy sok szerettem gondol rám és én is rájuk! Ez a karácsony azért lesz különleges, mert nekem, magamnak kell megteremtenem azt, hogy jól érezzem magam!" Én úgy gondolom, hogy ezt TE meg tudod csinálni és a TE karácsonyod legalább olyan szép lesz, mint az enyém. Aztán, később - ha már ilyen idős leszel, mint én - akkor elmondod a szerelmednek, gyerekeidnek, unokáidnak, hogy: "Tudjátok, amikor én 2008 karácsonyán, Londonban......" a folytatás RÁD bízom! Szeretlek, ölelésem küldöm!
Szép napot!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry

Koszonom az anyai olelest,pont ramfert!
Majdcsak lesz valahogy ez a karacsony is..Sajnos en mar nem tudok ugy orulni
a fenyeknek,csillogasnak!
Probalom magamban atertekelni es szeretni ezt is,igy is,de eleg nehez!
Karacsony vegulis a szeretet es csalad unnepe,hat en pont nem leszek veluk :(

De azert nektek boldog unnepeket! :)
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Drága Shila!

Elhiszem, hogy hiányzik....
Nekem is.....
A középső fiam hajón dolgozik és most először az életben nem lesz itthon karácsonykor. Az a szerencse, hogy a szerelmével együtt vannak, de azért már mondta néhányszor, hogy jönne haza szívesen. Mindenkinek megvette az ajándékokat és azt hiszem, hogy januárban - amikor megjön tartunk egy pót-karácsonyt.
Én biztos vagyok benne, hogy Te sem maradsz egyedül karácsonykor és fogadd csak el a kedves ismerősök meghívását! Aztán, ha haza jössz, Ti is bepótoljátok a családi összejöveteleket és az igazi öleléseket.
Köszönöm a jókívánságokat, nagyon kedves vagy. Kívánom, hogy Te is szerető társaságban ünnepelt és ne legyen hiány az ölelésekben sem. Én most küldök Neked néhány, meleg, szerető, anyai ölelést!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery.

Jah,es meg azt szerettem volna hozzatenni,h az en kollegaim is meghivtak magukhoz vacsorazni,mikor kiderult,h lehet hogy egyedul leszek. Megsajnaltak!
Az a szegeny arva lanyt valoszinuleg en is meghivnam magamhoz! Es nezzetek,megis mosolyog es kedves masokkal!
Ehhez kell am szeretet!
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Ery

Hal'Istennek nekem meg van csaladom,csak nem tudom veluk tolteni a karacsonyt,
kint rekedtem. Es most erzem igazan,h milyen jok is voltak a karacsonyi vacsorak! Hogy hianyzik!
Es mikor a nagyszulok nalunk voltak (sajnos mar nincsenek koztunk).
Ilyenkor jon ra az ember lanya,h nemelyik dolog nem olyan termeszetes,mint azt mi gondoljuk!
Mar csak a szeretetre vagyom karacsonykor es az olelesekre :)
De hianyoznak! Itt nek kapok kint olyan igazit,szivbol jovot.
DE majd marcius-apriliban nekem is lesz benne reszem!

Nektek boldog karacsonyt,sok olelest,
szeretetet es nevetes kivanok!:)
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Drága Tulipán!

Ti vagytok a családja, hisz köztetek él, akkor van jó kedve, ha veletek lehet és biztosan nagyon fogja várni az ünnepek végét, amikor újra találkozhattok, hisz neki az az ünnep. Az még nem jutott eszetekbe, hogy az ünnep alatt meghívjátok magatokhoz 1-2 órára? Az micsoda boldogság lenne Mindenkinek! Jó, hogy leírtad, köszönöm, nagyon kedves történet!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: ErySziasztok dragaim! Nagyon jo

Sziasztok dragaim!
Nagyon jo volt olvasni a torteneteket,mert szeretem ha valakinek errol szolnak az unnepek,nem pedig a sok penzrol.
Nekem is van egy tortenetem,ami engem nagyon megerint.
Tudjatok itt egy kis boltban dolgozik egy lany,nagyon fiatal,de sajnos arva.Szegenynek egyeduli hozzatartozoi az uzlet tulajdonosai.Mindig oda jarunk vaasarolni es mindig mosllyogva koszon nekunk,par szot szoktunk valtani es mindig jokedvuen beszel.O a legnayobb hidegben is azt mondta nem fazik,vagy egy faraszto nap utan este is azt mondta,hogy o nem faradt...mindezt kacagva.Barmit kerdeztem sosem panaszkodott es mindig mosolygott.
Egyik nap azonban amikor megkerdeztem varja-e a Karacsonyt...mar nem mosolygott,csak szomoruan azt mondta,hogy nem varja.Elmondta nincsen csaladja,meg az uzletesek sem lesznek itt unnepeken...nagyon szivszorito volt!Nagyon megsajnaltam...
Tudjatok nincs nagyobb kincs a csaladnal.es ez az unnep is errol szol.Hat mit tehete akinek nincs csaladja sem??Hogyan tolti a szentestet?
Viszont abban biztos vagyok,hogy unnepek utan amikor megyunk a gyerekeimmel az uzletbe ismet ott lesz es mosolyogva udvozol majd es megkerdi hogy vagyunk....kedvesen,ahogy szokta.

"Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap."Drága Ágicám!

Igen, nálunk is összegyűlünk szenteste. De azért mi még a fiatalabb nagymamákhoz tartozunk. Akiket én láttam mag, azok már talán Dédik voltak. Mi még úgy érezzük jól magunkat, ha kiszolgálhatjuk a gyerekeinket. Nálatok viszont akkor nem kell ajándék, nem kell sütni-főzni Nagymami, csak gyere?!
Hááát, ez szuper! A családod visszaadja Neked azt a sok szeretet, amit kaptak Tőled! . Örülök, hogy leírtad!
Millió ölelést küldök Neked!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Ery....

Tudod, hogy nagyon szeretem olvasni írásaidat.És nálunk,már el is van tervezve,hogy töltjük a karácsonyt. A szenteste, mindig nálunk van....másnap már mi megyünk a "gyerekekhez".Három helyre....
Utána, meg csak , hol ez egyik, hol a másik...jön,párjaikkal,hisz itthon vannak ! Menyeim imádnak sütni, úgyhogy arra nincs gondom....És nagyon, de nagyon szeretem együtt látni Őket !!Szerettel ölel:ágicaSzuper! Akkor végre találkozunk!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryMindenképpen ott leszek

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaDrága Zorba!

Elképzeltelek Benneteket, csodás volt, biztosan!
Én is csináltam egy nagy összejövetelt három éve, az 50. szülinapomon. Tudod, nálunk régen is voltak a családban, de már nincsenek azok az emberek, akik összetartották a családot. Ezért én úgy gondoltam, hogy én leszek az, aki elkezdi és jól tettem, nagyon jól sikerült, több naposra, mert többen itt is aludtak nálunk. Mi is folytatjuk tovább, mert én is nagyon szeretem azt a csillogást a szemekben!
Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Szerdán ott leszel a KMO-ban?

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryCsatlakozom...

Drága ERY!

Nagyszerű gondolat közzétenni egy ilyen szép érzést!!!

Tavaly kitaláltuk Kedvesemmel, hogy apró csetreszek vásárlása helyett vigyük el családjainkat egy közös karácsonyi ebédre. Foglaltunk egy asztalt a sziráki Kastély hotelben. Odaautóztunk és együtt töltöttünk pár órát. Nógrád megye három különböző településéről, Egerből, Dunakesziről és Budapestről jöttünk össze. Finomakat ettünk. Voltak akik ott ismerték meg egymást. Olyan volt mint egy lakodalom, a hangulat is... Bár voltak kisebb ajándékok, amúgy fű alatt, ám mindenkin láttam élvezi ezt a családi együttlétet... Tudod, van az a csillogás a szemekben...
Idén a párom nővére rendez a lakásukon egy ilyen egy napos családi ünnepet. Együtt sütünk főzünk- bizony én is- és közben örülünk egymásnak... meg persze megajándékozzuk egymást néhány mosollyal és öleléssel...
Úgy tűnik hagyományt teremtettünk...

Szóval, Köszönöm Neked ezt az írást és az élményeidről való beszámolót!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba