Meditáció a Szívben

szív meditációA kezdőnek, függetlenül attól, hogy földi években mérve hány éves, azt kell éreznie, hogy gyermek. A gyermek értelme még nem fejlődött ki. Az értelem csak tizenkét, tizenhárom éves korban kezd intellektuálisan működni. De ez előtt a gyermek csupa szív. Bármit lát, azt teljesen sajátjának érzi. Önkéntelenül azonosul vele. Így viselkedik a szív.

Először érezd, hogy gyermek vagy, és képzeld el, hogy egy virágoskertben állsz. Ez a virágoskert a te szíved. Egy gyerek órák hosszat el tud játszani egy kertben. Egyik virágtól a másikig megy, de nem hagyja el a kertet, mert örömét leli minden egyes virág szépségben és illatában. A kert benned van, és addig időzhetsz benne, ameddig csak akarsz. Ily módon meditálhatsz a szívedre.

Amint érzed, hogy gyermek vagy, képes vagy a szívedre meditálni. A gyermeknek mindig van valakije, aki gondoskodik róla, még ha földi szülei nincsenek is vele. Isten biztosan küld valakit, aki törődik a gyermekkel, mivel érzi, hogy a gyermek pillanatnyilag gyámoltalan. Ha egy gyermek sír, azonnal jön valaki, hogy segítsen neki. Ha azonban egy felnőtt sír, az ő sírása még csak nem is őszinte. Ha egy gyermek csupán egy bonbonért sír is, sírása nagyon őszinte. Abban a pillanatban a bonbon jelenti számára az egész világot. Ha adsz neki száz dollárt, nem lesz elégedett - csak a bonbont akarja. Ha érzed, hogy gyermekként sírsz a Fényért, a Békéért és az Igazságért, és csak ezek elégíthetnek ki téged, akkor belső vágyad beteljesül.

Próbáld meg azt érezni, hogy minden erőd, minden elszántságod és akaraterőd egy bizonyos helyen található, itt a szívedben. Érezd, hogy ezen a ponton kívül egyáltalán nem létezel. Nincsen szemed, arcod, semmid sincs. A gyakorlatból csak akkor nyerhetsz intenzitást, ha érzed, hogy egész lényed egyetlen pontra összpontosult, és nem szétszórt.

Érezd, kérlek, hogy szíved ajtajában állsz, és barátaidat - a szeretetet, a békét, az örömöt, az erőt és más barátaidat, akiket tisztelsz és becsülsz - megkéred, hogy lépjenek be. Ott állsz szíved ajtajában érkezésüket várva. Ha látod őket jönni, akkor nyisd ki az ajtót. Ha azonban mások jönnek, akiket nem hívtál meg, őket ne engedd belépni. A bonyolultság, a hamisság, a tisztátalanság, a bizonytalanság, a kétség, a féltékenység és más negatív erők mind hívatlan vendégek. Ha szíved ajtajánál látod őket, ne engedd hogy belépjenek. Kérlek érezd, hogy a szeretet emberi formát öltött, hogy a béke emberi formát öltött, hogy a fény emberi formát öltött, hogy az öröm emberi formát öltött. Épp így a féltékenység, a bizonytalanság, a kétség, a tisztátalanság, a bonyolultság és más negatív erők is emberi vonásokat és alakot öltöttek - emberi szemeddel is láthatod őket. Meghívott barátaidat tehát engedd be; azok azonban, akik nem a barátaid, akik hívatlanul jöttek, kénytelenek lesznek kint maradni. Nekik nem engeded meg, hogy belépjenek szíved ajtaján. Még ha naponta csak egyetlen egy barátodra tudsz is csak gondolni, és csak ezt a barátodat hívod meg, hogy álljon szíved ajtajába, ez akkor is egy isteni barátság kezdete. Mondd azt magadnak: „Ma csak barátomnak, a szeretetnek, fogom megengedni, hogy belépjen, senki másnak. Holnap barátomat, az örömet engedem be, és holnapután barátomat, a békét, fogom meghívni." Később mondhatod: „Jelentős mértékben fejlődtem, most már megvan a képességem, hogy több barátomat is meghívjam. Feltétlenül minden barátomat meghívom - szeretetet, örömet, békét, fényt, gyönyört. Eddig nem volt rá lehetőségem, hogy egyszerre egynél több barátomat tápláljam. Épp ezért csupán egyetlen barátot hívtam meg. Mostantól fogva az összes isteni barátomat meghívhatom és beengedhetem szívszobámba.

Címkék:

HozzászólásokDrága Anett!

Milyen érdekes?!
Éppen tegnap kaptam egy nagyszerű könyvet Debrecenben erről a témáról.

Címe: Élet a szívben

Írta: Drunvalo Melchizedek

Kiadó: Mandala-Veda

Milliárd ölelés NEKED!NEKTEK!

Csillátok

"Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a Terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!"(Helen Hadsell)Drága Anett!

Hálásan köszönöm!
Azóta ezt dúdolgatom:

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Kedves Ábelr!

KÖSZÖNÖM!

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Kedves Ábelr!

Ma már ez a második megerősítés, amit egy fiatal ember ír az oldalon és had mondjam el Neked is itt, az Anett blogjában, hogy
ennek nagyon örülök és biztosan a többiek is. Olyan jó, hogy leírtad ezt a gondolatodat, sokat jelent nekem.
Érezd magad jól továbbra is olvasgassál, írjál, alkalmazd és köszönöm!:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!bővebben:

bővebben:

:)

imádom a thesecrethus bloggokat, mindet elolvasom....Drága Ery,Öbike és Zsuzsi!

Nagyon szívesen!

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Drága Anett!

Megint olvasom ezt a bejegyzést,sőt minden nap olvasom....:))))Emlékszem még régen a meditálásról beszélgettünk,tanácsokat kértünk -adtunk egymástól-egymásnak...Ez a legeslegjobb...:)))
Örömteli szép napot Neked!
(())ZsuzsiDrága Anett, KÖSZÖNÖM!:)))

Úgy kellett ez most nekem, mint egy falat kenyér, jobban!

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!: )

próbálok eszerint cselekedni, remélem nem csak rám, hanem szeretett férjem re is hatással lesz. Én bízom benneIsteni :)

Köszönöm Anett :)
ahogy olvastam, be is kapcsoltam a lenti linket, mert eszembe jutott, hogy van benne egy gyönyörű zöld szív alakú levél, és a szívcsakra színe is gyönyörű zöld.
A Kedvesemtől kaptam egy csodás képet, melyet ő tervezett, és ez a kép az én szívcsakrameditációm, a gépen is ez a háttérképem jó pár napja. (zöld levélen harmatcseppek, melyekben mint egy buborékban benne van a fa egy része, több világként egyszerre)
Gyönyörű élmény, amikor érzem a szívcsakrámat tágulni és lüktetni. Határtalan boldogság érzet :)
Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....

Mosolyogj Magyarország :)Anett!:)

Szuper!!!!!!Be is teszem a kedvencek közé.....:))
Köszönet érte!
(())Zsuzsi