Szolgálat és pénz

szolgálat és pénzSokszor alakul ki parázs vita abból, hogy egyesek szerint az a dolgunk, hogy másokat szolgáljunk, a szolgálattal pedig összeegyezhetetlen az, hogy azért ellenértéket elfogadjunk. Ez véleményem szerint egy igen téves félreértelmezése és félremagyarázása a szolgálat kifejezésnek. Azt, amiért nem kapunk ellenértéket, vagy legfeljebb csak alamizsnát, esetleg kosztot és kvártélyt, én inkább szolgaságnak, vagy szolgaiságnak nevezem. A szolgálat az én értelmezésemben azt jelenti, hogy örömmel és szenvedéllyel osztom meg Önmagam és mindazt, ami rajtam keresztül áramlik másokkal, hogy ők is részesüljenek és nem csak, hogy részesüljenek, de nyerjenek is abból és az által, amit én saját magamon átengedek. Vagyis olyan értéket nyújtok át a többi embernek, amit olyan módon és mértékben, ahogy én adom, csak én vagyok képes. Ez a megosztás gyakran azzal jár, hogy lemondok bizonyos dolgokról, vagy akár (idő-, energia-, anyagi-) áldozatot is hozok azért, hogy Neked ezt nyújthassam. És bár mindezt úgy teszem, hogy ezért viszonzást nem várok, mégis azt szeretném, hogy ezt az értéket valóban értékeld, ezért meg is osztom Veled azt, hogy ez szerintem mennyit ér. Azért teszem ezt, mert – saját tapasztalat – hajlamos az ember nem megfelelően értékelni azt, amit „ingyen” kapott. Talán azért van ez, mert az ember a „könnyen jött” dolgokkal kapcsolatban azt gondolja, nem jár akkora kockázattal, ha nem veszi komolyan, és nem próbálja meg részévé tenni az életének, hiszen úgysem adott érte cserébe semmit. Ha viszont maga is áldoz valamit cserébe a szolgáltatott értékért, akkor már kevésbé engedi meg magának, hogy azt egyszerűen a sarokba vesse.
Szóval, megállapítok egy ellenértéket, Te pedig eldöntheted, hogy ez az érték, amit én teljes szenvedélyemmel és elhivatottságommal adok át Neked, szolgál-e Téged annyira, hogy megfizesd érte ezt az ellenértéket. Ha pedig szolgál, akkor viszontszolgálatot nyújtasz a szolgálatomért, vagyis örömmel és szenvedéllyel osztod meg velem azt, ami rajtad keresztül áramlik, és amiből én is profitálni tudok. Ez nem biztos, hogy a pénzed, de mivel a pénz egy olyan közvetítő értékmérő eszköz, mely bárhol és bármikor értékkel bír, így ha az, amit Te nyújtanál számomra, nem igazán jelent többlet értéket az életemben – nem azért mert egyébként nem értékes, sőt nagyon is az, csak éppen nekem valami egészen más tud hozzátenni az életemhez az adott pillanatban – akkor helyettesíted azt pénzzel.
Talán azt gondolhatod, ez önzőség és túlságosan anyagias felfogás, és szerinted az igazi önzetlen szolgálat az, amikor megosztom veled Önmagam, Te pedig megtapsolsz, rám mosolyogsz, elrebegsz egy „Hálásan köszönöm!”-öt, miközben semmi olyat nem engedsz átáramolni felém önmagadon, ami az én életemhez is többlet értéket adna. Melyik az önzőbb dolog?
Melyik vall nagyobb önzésre? Az, hogy kölcsönösen szolgáljuk egymást, még ha a szolgálat az egyik oldalon a pénz is, vagy az, hogy azt várjuk el mástól, hogy azt az értéket, melyet nekünk adni tud, viszonzás nélkül adja, és hogy azt úgy tudjuk bezsebelni, hogy lehetőleg nekünk magunknak semmi számunkra értékeset ne kelljen megosztanunk a másikkal?
Erre most joggal mondhatod azt, hogy elég viszonzás kellene, hogy legyen a hála is, amit cserében érzel! És ebben van is valami! Olyannyira, hogy biztos lehetsz abban, hogy – és ez saját tapasztalat, és nem csak magamra vonatkoztatva beszélek – annak, aki valamilyen szolgálatot tett neked, nem a pénzed az igazi érték, hanem a hálás elégedettséged! Ugyanakkor, ha nem kap valamilyen viszontszolgálatot a szolgálataiért, nem sokáig lehetsz már neki hálás, és nem sokáig lehetsz már elégedett azzal az értékkel, amit tőle kapsz. Éhes ember ugyanis, már nehezen szolgál teljes lényével, az pedig, amelyik éhen halt, már többnyire sehogy. Nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy neki szüksége van a háládra, mert esetleg már régen nem abból táplálja energetikai rendszerét, hogy mások háláját bezsebelje. És ha már a hálánál tartunk. Véleményem szerint a hála, nem lehet „csere-eszköz”. A hála egy természetes érzelmi reakció akkor, amikor valami számunkra jó dologban részesülünk! Vagyis, amikor hálásak vagyunk, akkor nem adunk a másiknak tulajdonképpen semmit, hanem egyszerűen csak élvezzük a felett érzett örömünket, amit kapunk, kaptunk, vagy kapni fogunk!
A szolgálat nem más, mint érték-megosztás! És ha az egyik oldalon ez az érték a pénz, akkor nincs abban semmi rossz, sőt, nagyon is jól van ez így, mert a pénzért cserébe a másik szert tehet valami olyanra, ami az ö életéhez sokkal inkább hozzátesz, mint az, amit Te tudsz nyújtani neki cserébe. De ha történetesen éppen arra van szüksége neki is, ami a Te Lényedből áramlik felé, akkor úgyis megegyeztek a csereüzletben.
Ha igazán tisztán engeded Önmagadon átáramolni mindazt, ami Lényedből fakad, azok az emberek, akik eléggé felkészültek szolgálatod befogadására, készek lesznek szinte bármit megfizetni azért, hogy ebből az Áramlatból részesülhessenek.
Legyél kész arra, hogy önzetlenül szolgálj azzal, amivel igazán szeretnél, mert valódi értéket csak a szolgálat által és csak úgy tudsz létrehozni, ha ebben a szolgálatban örömödet leled!
Legyél kész arra, hogy amit szolgálatod során tapasztalsz és megtanulsz, megoszd másokkal is, hogy később sem szenvedjen a Világ hiányt azoknak a felismeréseknek az értékességéből, amikre Te szert tettél!
Legyél kész arra, hogy szolgálatodat megfelelően értékeld, mert amit nyújtani tudsz másoknak nem csak, hogy értékes, de értéke egyenesen felbecsülhetetlen!
Legyél kész arra, hogy megfelelően menedzseld, és ha kell „eladd” ezt az értéket, mellyel kész vagy szolgálni, hogy a lehető legtöbb olyan emberhez eljusson, akinek éppen a Te szolgálatodra van szüksége!
És legyél kész arra, hogy a jól-létet és bőséget, melyet szolgálatodért cserébe elnyersz, befogadd, megtapasztald és élvezd!

Szolgálj örömmel és fogadd el az érte járó és kiérdemelt bőséges jutalmat!

HozzászólásokKedves Alomkereso

Viszont teged is.
Szeretettel,
felebaratTiszaviragom

En pedig MINDENRE ertettem, ami rolam szol.
CSAK EGY PELDA VAN,VOLT,LESZ!
Szeretettel,
felebarat

"Szentek legyetek,mert En a ti Uratok Szent vagyok."Kedves Felebarát! :)

Köszönöm! :)
A jó szelek kísérjenek utadon! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlomkereso

Feszult es hatarozott ,mar-mar kovetelodzo lettel!
De en ertelek.
Tolem varod a valaszt arra,amit nem ertesz v. nem tudsz.
Mar dontottel es elkuldtel,en pedig elkoszontem.
Ha mar te azt vallod magadrol,amit,neked mindenre tudni kell a valaszt.
Nincs tobb "csok" tolem.
By-byyyyyyyyyyyy!!!
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát:)

Tetteidre és írásaidra gondoltam , de ezt te is tudod:-))))))))))))))))))))))
Szeretettel
TiszavirágKedves Felebarát! :)

Amit ajánlottál, nem érdekel! :)
Ellenben a feltett kérdésre a válasz igen! :) Nos? :)
Miért félsz Istentől? :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlomkereso!!!

Nem erdekel,es megis tovabb kerdezel?!
Dontsd mar el ,mit akarsz!
Szeretettel,
felebarat

Mintha elkuldtel volna,aztan megis visszatartasz!
Batran,olvasd csak el,amit az elobb ajanlottam.Nem veszitesz,csak nyersz!!!Tiszaviragom

Koszonom megtisztelo figyelmedet.
NEM EN A PELDAKEP ES A KOVETENDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Nem érdekel! :)
Van egy csomó más, ami viszont érdekel! :) Inkább azokkal foglalkozom! :)
Egyébiránt felmerült bennem egy kérdés: miért félsz Istentől? :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Felebarát!

Nézd Álomkereső burkolva és nyíltan is megírta Neked, hogy a saját útját szeretné járni.

Tudod hiszen te is idézted (Mindenki másképp csinálja.....) és minden út Romába vezet....:)))

Megint rád hallgattam, olvasgattam és én is szeretnélek valamire emlékeztetni.

Te írtad.....

"NEM! Ha engem kerdezel,azt mondom,legyel Isten baranya,szelid es alazatos,aki Istenre bizza magat teljesen,mert Nala jobb segito,es nala jobb oltalom nincs.
Legyel onmagad,vallald onmagad,ne hagyd,hogy a kornyezet befolyasoljon,es csak Istenre hallgass,ha nem talalod az utat.TE legyel,aki megszelidited onmagad, ne hallgass senkire,ne higgy senkinek vakon,de hallgass meg mindenkit.
Mert mindig,mindenbol,mindenkitol tanulhatsz vmi hasznosat.
Szeretettel,
felebarat"

legyél ilyen PÉLDAKÉP és akkor nem kell senkit CSOKOLGATNOD mert mindenki utánad megy majd.:)

Szerintem soha nincs későn:))))))

Én egy hozzászólásodban megéreztem milyen nagy a hited és TISZTELEM.

Szeretettel:
TiszavirágAlomkereso!!!

Ne felejtsd szavad,mert emlekeztetni foglak ra!
Szeretettel,
felebarat

Pal lev. a Filipp.: 2/13 - ha erdekel.
Pal II. lev. a Korint.6/11-12 - a valasz benned van.Tiszaviragom

Csak egy ici-picit erkeztel keson az eloadasra,itt lentebb megtalalod a valaszt arra,amit nem ertesz.(Csipkerozsikak.)
Ja es Allandoan? Mert nehez esetnek tunik,pedig csak szereti keretni magat.Mas,normalis esetben eleg egy "csok"es mar fel is ebrednek.Ot nem csak ebresztgetni de emlekeztetni is kell,mert surun elfelejtkezik a halarol az Eredetnek.
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Nincs szükségem Isten bocsánatára! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Origami! :)

Én köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Felebarát:)

Most tényleg nem értelek......?????

ezt írtad

"Most tenyleg nem ertitek...
...,vagy csak nem akarjatok erteni?
Nem masok megvaltoztatasa a lenyeg.
Szeretettel,
felebarat"

ha ez a véleményed mért CSÓKOLGATOD állandóan Álomkeresőt???

......VAGY ......

neked is az ALKALMAZÁSSAL vannak megoldandó feladataid?

ISTEN HOZOTT A CSAPATBAN:-))))))))

"Tőled is szebb a világ..."

Légy Áldott!

Szeretettel:

Tiszavirág_Kedves Alomkereso

Te magad vagy a bizonysag magad ellen.
Latod,velem vagy nelkulem,a szemecsked csukva van,ha nem veszed eszre,hogy nappal van s nem ejszaka!!
Vagy csak nem akarod eszrevenni.
Vagy amit nekem mondasz,azt tulajdonkepp magadnak mondod?
AAA, nem folytatom,felebredtel mar,es korul is neztel,es megis az almaidat valasztottad.
Isten bocsassa meg neked.
Szeretettel,
felebaratKöszi, Álomkereső!

De nincs rá szükségem. Tudod ÉN tisztában vagyok a SAJÁT megoldatlanságaimmal, és folyamatosan dolgozom rajta. Volt, aki itt, ezen az oldalon is segített ebben nekem, vagy én neki. Addig azonban az ember nem tud IGAZÁN segíteni másokon, amíg benne ennyi a számára is ismeretlen folt, mint Tebenned, kedves Álomkereső. BEFELÉ VEZET AZ ÚT, NEM KIFELÉ!:))))Kedves Felebarát! :)

Köszönöm, hogy ilyen megértő vagy! :)
További szép jó éjszakát! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Alomkereso

Hala Istennek!Megertetted.
Csak almodj,a te valasztasod.
Talan, fogsz meg kopogtatni nalam!Isten aldasaval.

Helyesbites a megjegyzesedhez:... Ezt pedig vannak,akik kezdik mar megerezni!

Csipkerozsikak.
Akar varja,akar nem,nem lenne igazsagos valogatni.
Nem feladatom megvaltoztatni, csak "megcsokolni" (felebreszteni). S hogy ebrenletet,v. a tovabbi almodast valasztja,....Kedves Origami! :)

Tökéletesen fogalmaztál: SZERINTED! :)
Képzeld, nekem is meg van az elképzelésem a Te megoldatlanságaidról. :) Ha kívánod, privátban szívesen kifejtem bővebben is! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Felebarát! :)

Megértettem az elvárásaidat, de megbocsáss: továbbra sem kívánok nekik megfelelni. :)
Ergo: alszom és álmodom tovább, mert nekem ez egyelőre örömöt okoz. :) És még a csókod sem ébreszt fel, amíg én nem akarok felébredni. :)
Engedd meg hát kérlek, hogy továbbra is szabadon válasszam a saját igazságaimat és tapasztalásaimat! :)
Köszönöm! :)

Ja, és még egy apró megjegyzés, pusztán jóindulatból: nem az számít milyen szavakat használsz, hanem az ami a szavaidon (is) keresztül belőled árad! Ezt pedig úgy veszem észre egyre többen érzik. :)

További kellemes csókolgatást! :) Talán találsz olyan Csipkerózsikát, aki a Te csókodra vár! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Ery

Koszonom,errol van szo!
Most megint nyitott vagy.Elfogado is vajon?
Meglatjuk.
Szeretettel,
felebarat

Eszrevetted,hogy a reggeli orakban,kipihenten,egesz mas a rezgesed,mint maskor? Nem vagy ezzel egyedul!Kedves Felebarát!

Még most is szeretnék rólad többet tudni, de már ismerlek.
A másik blog, az a másik blog. Olvass, olvasd újra és értelmezd.
Ha nem érzed a jelentését, akkor még van min dolgoznod.
Én érzem! Miben segíthetek Neked Kedves Felebarát?
Teljesítem, folyamatosan, a hiba a vevőkészülékedben lehet, segíthetek kedves?
Szép napot Mindannyiunknak!Kedves Ery

Ha jol emlekszem,te szolitottal meg,es en valaszoltam.En nem kertem toled,beszelgessunk a felmerulo kerdeseidrol.
Szerettel volna megismerni? Az elso valaszom utan,te mar vissza is vonultal,emlekszel?Hat igy nem fog menni!
Masik kozossegben a helyem? Van egy olyan blogod,hogy:EGYEK VAGYUNK Ez mit is jelent neked?
Ja es Admin uj blogjaban azt irtad,hogy megtanultad,hogy nem fogsz feluletes ismeretek alapjan, szimpi es unszimpi csoportokra osztogatni az embereket.Ezt mikor kezded teljesiteni?
Tedd le azt a tukrot,es batran "nezz a szemembe".Probald a mondanivalomat pozitivan ertelmezni, mert azt is ujonnan megtanultad,hogy mindent nezz a jobbik oldalarol,ugye?Nem konnyu!
Tegy belatasod szerint.
Szeretettel,
felebaratPiaci szemlélet.

Szerintem pedig ez az egész félelemből fakad Nálatok, és ez az önigazolás, hogy kapaszkodhassatok a "jól" bevált rendszerek korlátaiba.
Én egy szóval nem mondtam, hogy nem fogadok el, viszont NEM KÉREK, és mégis mindig megvan mindenem. Talán, mert fenntartások nélkül HISZEK? Lehet.Kedves Álomkereső!

Én a Szeretet himnuszából nem indulatból szoktam idézni, csak úgy.:)))
Szerintem még mindig a saját megoldatlanságaid vetíted ki másokra. Az út befelé vezet, nem kifelé.
Szeretettel...Kedves Felebarát!

Kérdésedre, miszerint: "Akinek nincs tukre,az nem ismeri,ismerheti onmagat?"

Akinek nincs tükre, önismerete van. De milyen önismerete van annak, aki ezt írja nekem:
"Latom gyakorolsz szorgalmasan, kis oroszlanom.Menni fog,csak kicsit hangosabban,es tobb onbizalommal.Na persze,ha nincs mit mondanod,akkor HALLGATNI BOLCS" - erre írtam, hogy tükör, tehát a magad elé tartott tükör ezt tükrözi Neked vissza?

és ezt mintegy dícséretként(?):
"Most olvasom az uj gondolataidat,latod,megy ez! - én tudom, hogy megy, csak nem készültél belőlem!
Puszi,a hasadra.Vagy inkabb borzoljam ossze a "sorenyedet"?" - van, aki megpuszilja és van, aki megborzolja!

A többi kérdésemet pedig már tényleg nem Veled szeretném kitárgyalni, hiszen nem megy ez kettőnknek.
Ha valamire kíváncsi vagy velem kapcsolatban, akkor nyugodtan nézzél utána az oldalon, mert az itteni jó rezgéseknek köszönhetően sikerült megnyílnom többször és több témában. Én is szerettelek volna megismerni, de csak ezt az egy - rövid hozzászólásokban rejtőzködő - oldaladat ismertem meg.
Kunigundának írt válaszodból IS kiderül, hogy mások a nézeteid, egy másik közösség biztosan sokkal jobban megértene.
Szintén a Kunigundának írt válaszomban még van néhány véleményem, ezt nem ismétlem.
További sok sikert kívánok Neked!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Ery

Akinek nincs tukre,az nem ismeri,ismerheti onmagat?
Es ha nincs kornyezet,mit kezdesz a tukorrel? Vagy akkor mar nem is fontos?
Talan neked a kornyezet a teszted?Es ha a teszt hibas,akkor te...
Szeretettel,
felebaratFelebarát!

Nekem jó a tükör, hisz a saját rezgéseidet tükrözi a környezeted.
(vagy: TUKOR=tükör)

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry

Megkerhetlek,hogy helyettesitsd be a TUKOR szot egy masikkal?
Koszonom,szeretettel,
felebarat