Szösszenet

szösszenetOlyan szép, nem? Még leírni is. Meg kimondani. SZ-E-R-E-L-E-M. Csupa e betű, csupa olyan hang, ami szinte mosolyra húzza a szájunkat, miközben persze tátjuk is. Ahogy a szerelemtől is tátva marad, meg a csókot is így várjuk. Esszel kezdődik, mint egy fuvallat úgy jön. És olyan könnyű kimondani, szinte leteper, szinte kicsúszik a szánkból, ahogy a világ csúszik ki a lábunk alól, amikor eltalál.

De hogyan kell szeretni? Furcsa, amíg szerelmes nem lettem, azt hittem tudom. De nem tudtam.
Minden találkozás tartogat valami újat. Minden együttlétnél peregnek ki a tulajdonságok, a szavak, amikre mindig is vágysz, Te pedig csak állsz és csodálkozol. Bármi történik, az érzés marad. Nem akarsz birtokolni, nem akarsz sokat. Talán először be sem vallod magadnak, hogy ez az. Aztán szörnyű gyanú gyúl, az érzés motoszkál. Rosszul érzed magad, ha elnyomod. Ha pedig nem állsz tovább ellent és szabadjára engeded feltör belőled, mint egy szökőkút.

Vásárlás közben elmosolyodsz a gyümölcsöknél, nem csak, mert frissek és szépek és illatosak, de azért is, mert észreveszed mindezt. Aztán jön a gondolat, hogy megoszd vele, aztán pedig az, hogy veszel neki gyümölcsöt, mert szereti. Te pedig őt szereted és örömet akarsz neki okozni. Aztán felismered, mennyire fontos, hogy örömet okozhass neki. Mennyire fontos lett ő maga.
Uralkodód, de mégsem önkényúr. Övé vagy, de önszántadból, nem azért, mert ő akarja, hanem, mert magad ajánlod fel önmagad neki. Önszántadból áldozod a szíved, de ez az "áldozat" nem kényszer és nem cserealap. Nem azért teszed, mert elvársz bármit is. Nem vársz semmit cserébe. Csak adni szeretnél, adni, adni, adni. Neki.

Tőle távol töltött másodpercek, percek, órák, napok, hetek, hónapok. Az idő, ami gyorsulni látszott, hirtelen lelassúl. A fürge másodpercmutató vánszorog. Amikor pedig végre újra látod, szíved zakatol. Tam-tam-tadam. A kezed remeg, érzed a gyomrod liftezik, egészen, amíg meg nem érkezik a pillangók szintjére. Mert ott megáll és csak vibrálsz és vibrálsz. Szinte látod a saját aurád, az energiád, ahogy kibocsátod magadból, ahogy eltalálja őt.

Amikor pedig hozzád hajol és megcsókol, belül úgy érzed, robbasz, augusztus 20. smafu ahhoz képest, ami benned röpke másodpercek alatt lejátszódik, minden szereteted, minden kedvességed, az egész lényed ott van és élvezi azt a rövid időt, amíg ajkad az ajkát kutatja. Imádnád, ha örökké tartana, de elfogadod, hogy mint minden perc ez is elmúlik. De mosolyogsz is, mert ez már a tiéd, ezt már átélted.

És tudod, ha egyszer ő elmegy lelked meghal majd egy picit. Persze nem teljesen. Marad benned bőven elég, nem szomorúság, amit hagy, csak egy pici apró lyuk, ami ott tátong nélküle majd. A hűlt helye tudata, mindig sóhajra késztet, nem többre csak egy parányi sóhajra, ami ugyanúgy hagyja el tüdőd, mint, ha kimondod a szót "szerelem".
Eddig fülig érő szád kicsit visszább kanyarodik. Nem, nem konyul le. Mosolyogsz, de csak szereteted csendjéből, mélyről, belülről. Nem tudsz rá haragudni, nem is akarsz. Béke uralkodik benned. Hiszen önmagad még mindig ott vagy magadnak. A csoda benned volt eddig is, ő csak indukálta.
Ezért el is engeded, menjen csak, vissza se nézzen, szaladjon el, ha ezt akarja! Nem futsz utána. Csak állsz az ajtóban. Nem könnyezel, nem sírsz. Nem fáj, hogy elmegy, csak tudomásul veszed. De nyitva hagyod ajtód, ha vissza szeretne menni, tudja, hogy megteheti. Nem hajtod, nem keresed, csak engeded... "Menj szerelem, menj csak! Őt is és téged is szeretlek. Nem haragszom egyikőtökre sem."

HozzászólásokDrága Ritocs,

Bruce az BRUCE! Springsteen is és Willis is :)))).

Miért? Nos, mert Secretesen szólva is: Teremteni jó! Arról meg néha elfeledkezünk, hogy utána ápolni is kék! :))))))Drága BEWA!

Én is köszönöm ezt a verziót még nem hallottam. Pedig ez talán jobb így együtt, mint az Every Breath You Take vagy az I'll Be Missing You külön. :)) Ha jelnek venném így, akkor én egy csoda vagyok, ami nélkül élni sem lehet és bazira hiányzom valakinek. :)) De inkább kiveszem a kezem a biliből és küldök Neked egy másikat, mielőtt lelövöm a netem hálózatépítési célzattal...

A kertészkedésről...

Mondja meg nekem valaki miért van az, ha egy mag kihajt és szárba szökik, elmegy a kertész? :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DDrága Zsul!

A dolog így áll. Bár az illető csak elfelé mászkált. Lehet az ajtóm nyitva vagy csukva, levéve, vagy feltéve, a háztömb közelébe se jön már. Miért is tenné? Hiszen én mondtam, hogy menjen csak. :) Ő csak szót fogadott. De az ajtót így hagyom, majd talán egyszer sokára, más, máskor besétál rajta. Addigra meg talán már a távozót sem szeretem ennyire, már csak ennyi maradt itt belőle. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DKöszönöm Ritocs!

Bővíted a zenei műveltségem!!!! Simply Red-et én eddig nem igazán kedveltem. Nos, azt hiszem, ezen változtatnom kell! :)))))

És ha már szerelem, akkor irány a hegyek és tengerek! Az egész világ az otthonunk, ha a szívünkben lakó ember velünk van :)))))

Csudaszép napot!
BEWAKedves Ritocska!

Nagyon szép!
A vége is nagyon megható! Végre... újra érzem, hogy feltámadt a Szíved Tengere!:)
A végét úgy fogalmaztam meg magamban, magamnak: "Kitárom előtted az ajtóm, hogy bármikor ki-be jöhess kedved, vágyad, elhatározásod szerint, szabadon! Sőt le is szerelem az ajtókat, mert ha bent vagy, nehogy kettőnkre zárjam azt!

Puszi Neked Tündér!:)Továbbra is Drága BEWA! :)

Igen ismerem mindkettőt. Zeneőrült vagyok, de annyira jó, amikor olyan számokkal találkozok, amikkel már rég nem. Újabb köszönet. A Boldogság gyere megvan a Keresztes Ildikó féle változatban is, na az napi szinten megy nálam. Valóban sírva vígad a magyar. :))

Visszapassz. Újabb Shania. A Csakazért is szerelem angol verziója. Megcsináltuk, megmutattuk, hiába mondta mindenki, hogy game over. Ohyeah! Most is te vagy az igaz vazzeeeee! :))

Ez pedig... Magáért beszél:

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DKitartás! Igen Ritocs!

Shania-ért köszönet, nem ismertem. Tőle csak az Amneris's letter-t kaptam meg egyszer.

Viszont az Atomic Kittenre van ám magyar verzió is :))))))))))))))) Végre egyszer nem sírva mulat a magyar!

Sarah Connor-tól ismered a következőt:
?
Mintha a Titok használatáról szólna! Igenis! Vigyük fel a csillagokhoz a kérdést! :)))))))):) Drága BEWA! Part 2.

Szeretem bizony és ugyanígy gondolom, ahogy Te. Ez nem szomorú szám. Ez az a szám, amikor egy nő kitart. :)

Mi a helyzet ezzel?

Bírom, hogy olyan nyugodt. Csak úgy kedvesen elmagyarázza, ne balhézz már öreg, szeretlek. Nyugi! :)

Meg ez:

Mindegy mit csinálsz, én elvagyok, de ha visszajössz, megint kiegészítesz. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DRitocs,

Nincs mit :-).
Sőt, tudod, mit? Hátha lesz! Őt szereted?

Cseles nagyon... Akár szomorú is lehetne, de sztem inkább csak biztos a szerelemben akármi is történik.

Mert a szerelem jusztis a szerelmesé!Drága BEWA!

Nagyon kedvelem Sealt és ezt a számot is! Köszönöm, hogy eszembe juttattad! :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DRitocs,

:-D
"My power, my pleasure, my pain" :-)Kedves Ritocska :))

... és mennyire csodálatos, ha egyszer úgy jön, hogy sosem akar már többé elmenni... még akkor sem, ha sarkig tárjuk ellőtte az ajtót... :))) mert van ám ilyen.... mindenki életében... ellőbb vagy utóbb... :))
Köszönöm a szép bejegyzést. :)))

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban.":D

Erre nem tudok mást mondani : GYÖNYÖRŰ!!!
És KÖSZÖNET ÉRTE!:D:D:D:D:D Pont ma,pont most!