Születésnap és hálakő

Vészesen közeledik nagylánykám tizennyolcadik születésnapja, úgy elszaladt az idő...még pár nap, és nagykorú lesz. Sok fiatal ilyenkor még nem igazán nagykorú, de az én lánykám azt hiszem igen,valójában az,felnőtt. Nem vagyok elfogult irányában, mégis úgy érzem érettebb nálunk ,,igazi,, felnőtteknél- a szüleinél is. Már évek óta látom ezt, szinte soha nem kellett őt féltenem, vagy tiltanom semmitől, mert tudtam, láttam, éreztem, hogy nagyon jó ítélőképességgel rendelkezik az emberekkel szemben, és ami fontos! Önmaga irányában is. Talán a helyesebb kifejezés az lenne, az ,,ítélőképesség,, helyett (hisz nem ítél, csak jól lát, érez) hogy jól átlátja a dolgokat, és az emberi játszmákat. Ennek ellenére nem vesz zokon semmit, inkább nevet egy jót rajtuk, megbocsátó, tisztában van vele,hogy néha vele is megesik ilyesmi-de nem megy bele játszmákba, ha mégis, akkor tudatosan, inkább viccelődve.Csodálom őt ezért a tulajdonságáért.
Az édesapjával 25 évig éltünk együtt, az utolsó ,, majdnem,,16-ot, én úgy gondoltam a kislány miatt kibírom, mert mint minden lányka, szereti az édesapját. 2 és fél éve a leányzó szólt rám, hogy ,,anya, tudom, hogy rossz neked így élni, ideje változtatni,,-nem jó nekem sem így. Hát itt a kérdés, amivel nehéz szembe néznem néha....a lányom talán érettebb mint én? Többet lát, mint én?Talán nem is, de ki tudta mondani, amit én nem.Tudtam, de nem akartam tudomást venni róla. Mindegy is már, a lényeg az:
Szeretnék a szülinapjára adni egy gyönyörű követ, amit hálakőként használhatna, mert tudom, fájdalmas volt neki az utóbbi két és fél év, mindennek ellenére, akkor is ,ha sosem ejtett egy panasz-szót sem.Szinte mosolyogva kibírta, de tudom hogy fájt a szíve. Ti mit írnátok neki a hálakő mellé útravalóul? Annyi ötletem volt már éjszakánként elalvás előtt, de most, hogy itt az idő, nem tudom leírni, pedig nagyon ,,dolgozik,, bennem. Le kellett volna írnom akkor rögtön. Segítenétek egy picit?
Ti mit írnátok egy ilyen érett lánykának?

HozzászólásokSzia! Gratulálok a

Szia!
Gratulálok a szülinaphoz!:))))
Az én hálakövemre az van írva: "minden értem van"
A másik oldalára egy smile van rajzolva.Kedves Monicas

Talán igazad van, a kevesebb néha több....és köszönöm a gratulációt.Kedves Banikó!

Tudod az én lányom is most volt 18 éves.
Annyira meghatódtam mikor adtam át a virág-csokrot,hogy a könnyeim eleredtek.

Tudod,nekem az a véleményem,hogy nem kellenek nagy szavak,vagy felirat.
Én a helyedbe nem írnék rá semmit,vagy csak annyit :ÉDESANYÁD.
A szíved úgy is benne van,mert szívből adod neki.
Ebbe a szóba benne van minden ami belőled fakad:a szereteted,az odaadásod,
és akárhányszor a kezébe veszi,tudni fogja mindazt amit érte tettél.
Tudod én is voltam már úgy hogy kerestem a legszebb szót-szerintem most te is ilyet keresel.
De olyan nincs.Mert az a lelkünkbe van,a szívünk legmélyén,azt nem tudjuk kimondani,csak érzéssel átadni.
És ezt bizonyára érzi a lányod is.
Ezúton gratulálok lányodnak és neked hogy felnevelted!
További sok sikert az életbe.
Szeretettel:monicas.