Indulj el ÖnMAGad felé!

önmagadAz Élet csodálatos. Maga fogantatás, a születés is az: először két sejt egyesül, majd osztódni kezdenek. De abban a két sejtben, a fogantatás pillanatában már ott voltál Te, ott volt az is, aki ma vagy. Benne van és volt minden lehetőség. Azóta élsz, létezel, de vajon emlékszel még arra, hogy ki is vagy valójában?

Ismered a titkot? Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz. Használod a titkot, befolyásolhatod a történéseket, alakíthatod az életed. Ez mind IGAZ, de csak bizonyos keretek között. És ezek a keretek nagyon is valóságosak ebben az illúzió-világban! Milyen keretekről beszélek?önmagadA saját MAGad által meghatározott keretekről!

Gondolj a körtemagra. Picike, de mégis magában hordozza mindazt, amiből a körtefa kinő, önmagába kódolva minden információ benne van már ahhoz hogy egy hatalmas fa legyen belőle. Ugyanígy az alma, szilva, vagy a mustármag. De soha, soha nem lehet egy almamagból körtefa. Mert nem az van belekódolva.

Mert a MAG nem lehet más, csak ön-MAG-a!

Ugyanígy, amikor megszülettél, abban az időpillanatban nagyon sok minden eldőlt már. Neked teljes szabadságodban állt akkor és ott eldönteni, hogy mi hogyan legyen, de azután hogy megszülettél, már felállítottad magadnak a saját kereteidet. És próbálhatod befolyásolni az életed, próbálhatsz más utat választani, amit választottál, amire születtél, sosem leszel boldog. Ezért fontos az, hogy megtaláld az Igazi Önmagad, azt a MAG-ot, ami Te MAG-ad vagy, és azt az utat ami elvezet ön-MAG-adhoz.

Emlékeztek még Nick Vujicic videójára? Sokáig utálta önmagát és az öngyilkosság foglalkoztatta, de aztán elfogadta a sorsát, rátalált Önmagára. És ma millióknak mutatja a boldogság felé vezető utat. Neked is meg kell találnod hogy mi az ami igazán boldoggá tesz, ami igazán Te MAGad vagy. És ehhez semmi mást nem kell figyelned, csak a saját érzéseidet.

Az életben azért olyan fontos az elfogadás, mert azt kell megélned, amit már rég eldöntöttél hogy meg fogsz élni. Amire lehet hogy nem emlékszel most, de ott vannak az érzelmeid, melyek mindig pontosan navigálnak.

A.

Hozzászólások"Nehéz, de szép"

"Nehéz, de szép" :-)

Kívánom hogy szép legyen, és könnyű!
erről egyébként az jutott eszembe, amikor a Vissza a jövőbe c. filmben Marty visszamegy az időben, találkozik a dokival, és folyton azt hajtogatja, hogy nehéz ügy, nehéz ügy... a doki meg megkérdezi: miért mondod mindig azt hogy nehéz, meg fog változni a jövőben a föld gravitációja? :-))))kedves

kedves enti!

"Probálkozhatok a teremtgetéssel, és az sikerülhet is, de attól még nem leszek boldog."

dehogyisnem: lehetsz boldog, és sikeres teremtő, ha összhangban áll az igazi önmagaddal az, amit teremteni szeretnél. ha nem, akkor eleve nem sok esélyed lesz teremteni sem, nehezen fog menni, hiszen nem lesz összhangban veled az, amit kívánsz. tedd azt, amit úgy érzel hogy jó neked.

amikor csendben vagy, elhallgat a külvilág, és elhallgat a folyon zakatoló egó is, és csak az igazi tiszta belső hangot hallod, akkor fogod tudni hogy mi az, amire igazán vágysz, ami felé haladnod kell, amit könnyedén meg tudsz teremteni.

:-)

A.OK :)

"Ugyanígy, amikor megszülettél, abban az időpillanatban nagyon sok minden eldőlt már. Neked teljes szabadságodban állt akkor és ott eldönteni, hogy mi hogyan legyen, de azután hogy megszülettél, már felállítottad magadnak a saját kereteidet. És próbálhatod befolyásolni az életed, próbálhatsz más utat választani, amit választottál, amire születtél, sosem leszel boldog."

Értem :)

Probálkozhatok a teremtgetéssel, és az sikerülhet is, de attól még nem leszek boldog.Admin

Nagyon egyszerűen, mindezt csak megerősíteni tudom.
Nem is olyan régen döbbentem rá, hogy az életem aképpen alakul, ahogy azt gyermekként elképzeltem. Emlékszem olyan 5-6 év körüli gondolataimra, amikor arról "álmodoztam", hogyan fogok majd élni. Egészen részletesen átgondoltam, életkorhoz kötöttem a jövőbeni történéseket. Nem tudom, milyen képességeim voltak/vannak, de rá kellett jönnöm, minden éppen úgy történik, mint ahogy ott és akkor elterveztem.
Persze ezekről a gyerekkori gondolatokról el is feledkeztem sokáig és próbáltam élni a magam életét a magam tempója szerint. Volt, ami ment is, mint ahogy a Nagy Könyvben meg van írva, és van olyan, amit az istennek sem sikerült elérnem, akárhogy is akartam és csináltam.
Nem is olyan régen tudatosult bennem a régen elfejlejtett Életterv, merthogy van egy fejezete, aminek most kell teljesülnie, most aktuális, mert mostanra terveztem:-) És ahogy visszanéztem eddigi 32 évemen, leesett a tantusz. Eddig pontról pontra megvalósítottam, amit akkor elterveztem. Persze lehet, hogy a születésemkor ezt vállaltam, de emlékeztem rá valamiért még 6 évesen is. Nem tudom, csak azt, hogy azért ez a felismerés elég nagy zűrt okozott bennem. Mert nem emlékszem mindenre, tudom és érzem, hogy van, ami rejtve van előttem, de valahogy nem tárul fel. No és vannak újabb keletű vágyaim, amelyeket most már máshogy terveznék és nem feltétlenül a terv szerint kellene megvalósítani, de a módosított változatok rendre balul sülnek el, talán pont ezért.
Szóval igaz minden, amit írtál, habár nem olyan egyszerű a felismerés és a megvalósítás. De legalább tudom az utat és ennek megfelelően teremtek.

"Az élet szép."

Carmen Rose--------<-----@

Müller Péter a héten erről a témáról beszélt a Titok kapcsán...
Nehéz ez a téma, de nem kell megijednie annak, aki elbizonytalanodik, hogy akkor mégsem teremthetek akármit?! Mégsem irányíthatom az Életem?

"De soha, soha nem lehet egy almamagból körtefa. Mert nem az van belekódolva. "

A fontos az, hogy amire vágysz, ami lenni szeretnél azt már a születésed pillanatában eldöntötted (Te döntötted el!). Az Élet a hely, a Titok pedig a kulcs, hogy megvalósíthasd elképzeléseid és megtalálhasd Önmagad,és azt amit választottál. Teremthetsz magadnak bármit: pénzt, sikert, karriert, de mi a garancia rá, hogy ettől boldog leszel? Nem lehet mindenki minden, és mindenben jó :) Kutasd fel a vágyad, válaszd azt ami nehezen megy, hallgass a belső hangodra, és visszatérsz a MAG-hoz, amiből fakadtál.

-----
Femkedves Fóka! nagyon

kedves Fóka!

nagyon köszönöm a hozzászólásod, nem tagadom hogy jól esett! :-) és olyan szépen, és érthetően fogalmazol.

tudom hogy a csaták értem vannak, és érzem, hogy egyre erősebb vagyok belül. az elmúlt hetekben, annak ellenére hogy kívülről talán nem látszik, belülről egyre erősebb lelki békét és nyugalmat érzek. tudom hogy nem minden az, aminek látszik... de minden jó, ha a vége jó :-)

Imikedves Enti! nem kódoltál

kedves Enti! nem kódoltál semmit, mert a történet, amit a színpadon játszol, az Rád van bízva. csak a színpad van "kódolva" ahol játszol, a jelmez, amiben vagy, de a történetet Te magad alakítod, Érted? :-) nem cserélhetsz jelmezt, és nem mehetsz le a színpadról (illetve megteheted, de akkor nem játszottad végig az előadást...) de a színdarab nincs megírva, nincs forgatókönyv, azt Te alkotod meg! A lényeg hogy fogadd el a szerepet és játszd!

A.Drága Don Emerigo! :)

Csak azt tudom mondani, tedd mindig ezt. Írd ki magadból azt, amit a saját Forrásod diktál. Ez a legtisztább, a legőszintébb és leghatékonyabb. Hiszen érzed Te is, miközben írod, hogy Te magad is épülsz belőle. Ehhez pedig semmi köze a lexikális tudásnak vagy az ismereteknek, azok legfeljebb irodalmibb formát adnak neki. De a MAG az tiszta Önmagad, nem tud gaz csírázni a körtemagból, csak körtefa. Ha pedig gondozod, körülötted mindenki jóllakik körtével.
A csaták Érted vannak. - Vannak, mert szükségszerűek, mert az igazán értékes gyémánt csiszoláson megy át, hogy igazán értékes legyen.
A béke Érted van. - Van, mert a nyugalmánál megláthatod, befogadhatod az egyre tökéletesedő gyémántra vetülő fény töréseit.
Az érzések Érted vannak. - Vannak. Jók és rosszak egyaránt. Aztán már nem lesz olyan, ami meglepetést okozhat, és úgy használod őket, mint a szobrász a vésőt és a kalapácsot.
Én Neked szurkolok, mert tudom, hogy képes vagy kihúzni a kardot a kőből. Már régen tudom. A kardot pedig nem lehet erővel kihúzni a kőből, csak hittel és tökéletes, ártatlan jelenléttel. Sok dologtól meglepődsz még, mind egy-egy csiszolás a gyémánt tökéletességéért. Örülök, hogy tanúja lehetek ennek az időnek.
Köszönöm az írást :)
-Fóka- :)Nagyon jó :-)

De akkor mirejó a titok a teremtgetés ha már előre kodoltam az életemet?'

:) ... de tényleg így lenne ... te mindig akkor kapsz el ... (raksz ki) amikor én is érzem hogy most tényleg onnan szól, ahonnan szólnia kell ... szóval na ... képzeletben kiraktam az írásodat :)

minden szépetKöszönöm, Andromed,

Köszönöm, Andromed, megmosolyogtattál :-)Kedves Juliette! Bennem

Kedves Juliette! Bennem igen, körülöttem még nem. Úgy érzem hogy bennem összhang van, és ezt nem csak most, hanem már hetek óta érzem. A körülmények pedig remélem hamarosan szintén rendeződnek...! Köszönöm Neked Édes! Nagyon szeretlek!Észrevettem én is a változást a képeden...

csenge333..

Admin ha lenne secret oldalam, most kiraknálak a címlapra.Kedves Admin,

örülök annak, hogy ilyen szépet írtál.
S annak is, hogy minden rendeződött benned és körüllötted.

Ma nézegettem tükörbéli másomat, s láttam a szemén, hogy újra tavaszodik... :)

Sok szépet neked,
JulietteDrága Admin...

Köszönöm írásodat. Rátaláltam igazi Önmagamra !!Szeretettel : ÁgicaKöszönöm :)

Köszönöm :)Amikor körülötted minden

Amikor körülötted minden összhangban van Veled, amikor úgy érzed hogy a világ, amiben élsz, tökéletes, és ha nincs is minden a helyén, akkor is tudod, hogy nemsokára a helyére kerül...

Egyetlen dolog van, ami alapján biztos lehetsz benne: a saját ÉRZÉS-eid. Amikor a tökéletes boldogságot érzed, harmóniát, összhangot, akkor vagy ott, ahol lenned kell, és ott rátalálhatsz az igazi Önmagadra. :-)Honnan tudhatom hogy

Honnan tudhatom hogy rátaláltam önmagamra?
Egyébként nagyon jó írás!