Tanácsok húsvétra

Az ünnepek mindig remek alkalmat teremtenek az átgondolásra, az önvizsgálatra, ami időszakonként szükségszerű.

Azt mindenki tudja, hogy ez a világ sokkal gyorsabb, mint régebben volt.

Percenként több mint 5000 impulzus ér bennünket a külvilágból, és ezek között dönteni kell, méghozzá gyorsan, mit jegyzünk meg, és mit hullajtunk ki.

Hogy min múlik az, mi marad a rostán belül?

Mindig pillanatnyi mentális állapotunk függvénye.

Az, hogy hogyan állítjuk be az antennáinkat, mi az, amit bevonzzunk, megtartunk ebből az információáradatból, mindig attól függ, milyen gondolatok járnak a fejünkben éppen akkor.

Min agyalunk, agyalunk-e valamin, vagy aggodalmaskodunk, vagy éppen szerelmes gondolataink vannak-ekkor ugye, mindig minden rózsaszín.

Hogyan érhetjük el azt a kívánatos állapotot, hogy a fejünkben levő mentális zaja lehető legkevésbé zavaró, és bölcsen szelektáló legyen?

Ez az időszak rendkívül nehéz mindenki számára.

Felgyorsult világunk folyamatosan próbák elé állít bennünket, a lelkünk is dolgozza ki az oda nem való, sötét dolgokat, régi események kerülnek tudatunk felszínére, hogy haragmentessé tegyük azokat, feldolgozva múltbéli sérelmeinket.

Ez elég fájdalmas folyamat, ezéért is sírnak sokan ok nélkül, ,és érzékenyebbek, mint annak előtte.

Ilyenkor dönthetünk, engedünk e a változás által létrejövő pozitív tisztító folyamatoknak, vagy inkább mentális zajunkat elterelésre használjuk?

Értem ezalatt a másik ember szidása, folyamatos gyűlölködés, saját magunk sajnálata, kesergés az elidegenedés miatt, stb....

HA ezekre a dolgokra koncentrálunk,,mindössze késleltetjük azt a folyamatot, amin mindenkinek át kell esnie, ha a tudata fejlesztése mellett dönt.

Ezért fontos volna néha megállni, elgondolkodni visszaemlékezni régi vágyainkra, és minden tevékenységen, megtalálni az örömöt, az áramlatot, és figyelővé, kicsit 'milumet'-té válni.

Nem kell gurukat keresni, hiszen mindenkiben belül ott van az a hang, aki szeretettel mondja mindig azt, amire épp szükségünk van, csak meg kell hallani, és ehhez bizony megtisztított és jól beállított antennák szükségeltetnek.

Ez a fajta befelé figyelés több szempontból hasznos.

Például kerül, hogy a testük milyen ételektől öregszik, melyektől nem annyira.

Mi az, amit sok energiájába kerül megemészteni, mi az, amit kevesebb energiával is tápanyaggá tud alakítani.

Mert, hiába írnak rengeteget a helyes táplálkozásról, hogyha azt, amire a e testednek szüksége van, csakis Te tudhatod, ha elmerülsz a test jeleinek hallgatásában, ha felteszed kérdésed, m is, amit kíván, ami jót tesz neki.

Ez egy olyan dolog, amit megéri megtenned Magadért.

Tehát, figyelj befelé, járj a kedvedben, és élvezd a megtisztulás nyújtotta örömöket.

Miről is szól a húsvét?

Húsvét a keresztyén ember számára Krisztusra tekintve örömünnep.
"Mert ha nincsen halottak feltámadása, akkor Krisztus sem támadott fel. Ha pedig Krisztus fel nem támadott, ... akkor hiábavaló a ti hitetek is" - írta Pál apostol.
Jézus feltámadása nélkül értelmetlen és alaptalan lenne a keresztények hite. A kereszthalál és a feltámadás nélkül nem lenne megváltás, ami a világ fő célja. A kereszténység szempontjából Jézus feltámadása a világtörténelem legjelentősebb ténye.Az öröm forrása az a Krisztus, akit ugyan keresztre feszítve megöltek, sírba tettek, de nem maradt a sírban , hanem életre kelt, s úrrá lett síron és halálon.
Jézussal együtt egyszer mi is feltámadunk. Az a Krisztus, aki feltámadt és mennybe ment, értünk járta meg ezt az utat. Azért halt meg, és azért támadt fel, hogy mi is ezen az úton, õt követve jussunk el a feltámadás által a vele való boldog és örök közösségre. Krisztus feltámadása így válik a mi belső megújulásunk, feltámadásunk eszközévé.

Áldott, , örömteli megújulás-ünnepet kívánok!

eredeti megjelenés: