Tanulható-e a könnyedség a teremtésben?

könnyedség a teremtésbenGyakran visszapergetem eddigi sikeres bevonzásaimat. Újra és újra próbálom az érzést megragadni, mert szeretnék többször sikeresen bevonzani újabb és újabb dolgokat. Amikor tényleg működött valamit bevonzani, akkor mindig gondolkodás nélkül, gyorsan, hipp-hopp jött az elképzelés, és nem rágódtam a megvalósuláson. Illusztrálom egy egyszerű példával: például legutóbb kiterítettem az Angyalkártyákat, és minden előzetes agyalás nélkül, az intuíciómra hallgatva ezt mondtam: kihúzom a 'Csodák'-at. Belenyúltam a kártyakupacba, és valóban kihúztam azt a lapot. Nem volt idő átgondolni: "Tényleg a csodákat fogom kihúzni? És ha mégsem azt húzom? Ennyi kártya közül elég kicsi a valószínűsége, hogy az akad a kezembe!" stb. és sikerült!
Sajnos mivel az elménk állandóan dolgozik, a gondolataink folyton-folyvást özönlenek, rettentően nehéz elérni ezt a fajta könnyedséget, amit fent leírtam. Amikor nagyobb volumenű eseményt vagy történést szeretnék bevonzani, és nem sikerül ilyen könnyedséggel, akkor sajnos átesek a ló túlsó oldalára, rögtön jön a görcsös akarás. Hiába próbálok laza maradni, és érzéseket belevinni, vagy boldogságot sugározva elképzelni az eseményeket, nehéz a mámorosság állapotában maradnom.
Milyen technikákat alkalmazzak, hogy a hitem ne rendüljön meg, és ne legyek görcsös?

HozzászólásokÉn most gondolkodtam el

Én most gondolkodtam el ezen és rájöttem hogy azok a dolgok, amiket csak úgy kitalálok magamnak hogy milyen jó is lenne és utána hagyom a fenébe ... na ezek valósulnak meg. Tegnap vagy tegnapelőtt gondoltam arra hogy milyen rossz idő van és szeretnék egy kicsit napozni. Most délelőtt gyönyörű szépen sütött a nap és napozhattam :)
Aztán volt hogy azt kértem hogy egy fiú (nem volt konkrét hogy ki) dicsérjen meg hogy milyen szép vagyok :D Éppen napoztam akkor amikor ezt kívántam. Amikor bejöttem, belenéztem a gépbe és egy régi jóképű fiú ismerősöm írt nekem :D És agyon dicsért :)))
Szóval kár hogy csak most jöttem rá ezekre hogy hogyan is történnek.

Legalábbis nekem így működik. Kitalálok valamit, kérem és már nem is foglalkozok vele :)))
És úgy örülnék ha mindig ilyen lennék!!! :)))

Kata'

igen ... ez nekem is nehezen tanulható :) ... én is úgy tapasztalom hogy csak hagyni kell hogy magától jöjjenek létre a dolgok ... az univerzum akkor is dolgozik amikor te nem :D ... :) szóval szerintem ha valamit nem kell babrálni ahhoz hogy megmaradjon, akkor az magától megmarad ... értem ezt szerelemre, egészségre ... szeretetre ... békére ... és még sok minden egyébbre ...

üdvÁááá! Szuper javaslat!

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopnem rossz a "nincs rá

nem rossz a "nincs rá szükségem" sem, de nekem jobban bejön az hogy nem kell izgulni, mert "úgyis az enyém lesz" :-)
de a legjobb ha azt is hozzáteszed, hogy "ha meg nem, akkor sincs semmi gond, mert akkor jön egy MÉG JOBB!!!"Igen! Ez az!

A "nincs rá szükségem" segít elengedni a dolgokat.
Attól, még teszem amit teszek.
A görcsösség miből ered, ezt érdemes megfigyelni.
Hogy mi zavar.
Ragaszkodom valamihez, vagy feszült vagyok?
Ha ragaszkodom, akkor feltétlenül kell az a dolog.
Ha feszült vagyok, akkor valamilyen igényemnek nem adtam hangot.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipop