Tarka Magyar

Tarka MagyarDrága MoMoMo tagok és Teremtő társaim :)
Mozgalmunk kapott egy meghívót a Tarka Magyar civil kezdeményezésű megmozdulás sajtótájékoztatójára. Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4-re az Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan meghirdetett békés vonulásukra, az Andrássy útra és a Hősök terére.
Secret Adminnal részt vettünk a tájékoztatón, és örömmel tapasztaltuk, hogy a tájékoztatón pozitív gondolatokkal és hozzáállással kívánják megvalósítani ezt a békés megmozdulást.
Az elhangzottak szerint:
„Békés vonulásra hívjuk mindazokat a honfitársainkat, akik erőszak- és megkülönböztetés-mentes Magyarországon akarnak élni. Meggyőződésünk hogy az elmúlt időszak sorozatos atrocitásai és erőszakos, megfélemlítő eseményei után sokan egyetértenek azzal, hogy egy soha nem látott tömeget felvonultató tüntetés talán végre ráébresztheti az illetékeseket és a hazánkban történteket szemlélő külföldieket, hogy a Magyarok elsöprő többsége egy toleráns, békés Magyarországon kíván élni.
Egy alulról jövő, de nagyon széles civil szerveződésnek van ma esélye arra, hogy egy nemes cél mentén olyan összefogást hozzon létre a súlyosan megosztott társadalmunkban, amely az árkokat temeti, és nem mélyíti. Itt az ideje, hogy felemeljük a szavunk és megálljt parancsoljunk a gyűlölködésnek! Október 4-én várjuk a fiatalokat és az időseket, a jobb- és a baloldaliakat, a hívőket és az ateistákat, mindenkit, aki hiszi, hogy a sokszínűség érték, és hogy az emberibb, élhetőbb Magyarország felé a nyitottság, az elfogadás és az erőszakmentesség útja vezet.”

(azért a megfogalmazásokban a jövőben minden ilyen megmozdulás szervezőnek a segítségére leszünk :)))

http://tarkamagyar.blog.hu/
http://www.zoom.hu/cikk.php?cikk=26752
Felhívás: http://m.blog.hu/ta/tarkamagyar/image/Tarka.jpg

Az Egyesület nevében jelentkeztünk erre az eseményre.

2008. október 03.
Drága MoMoMo tagok és Teremtő Társaim

Figyelve a Tarka Magyar megmozdulás körüli erőket és saját érzéseinket, úgy döntöttünk, hogy elviekben igen, jelenlétünkkel nem támogatjuk a kezdeményezést.

Elgondolkoztam azon, hogy vajon miért kering e rendezvény körül ilyen erős negatív erő. Ez egy olyan rendezvény, ami pont a békés egymás mellett élést és toleranciát hivatott közvetíteni. Mégis különböző politikai erők és erőszak hívei környékezik meg.

Mivel mi mindannyian tudatos gondolkozók vagyunk, ezért tudom hogy megértitek a távolmaradásunk okát.

Arra kérem MINDEN Teremtő Társamat, hogy a rendezvény ideje alatt lélekben támogassuk
a Tarka Magyar célkitűzését, hogy Magyarország lakói békében éljenek egymás mellett és végre nyugalom és szeretet költözzön a szívekbe.

Azt hiszem ezzel a MoMoMo sokkal többet tehet, mint ha hárman-négyen fizikailag sétálunk a tömegben.

Meghirdetek egy közös meditációt szombaton 16 órára, hogy mentálisan teremtsük a legfontosabb célunkat, hogy végre MOSOLYOGJON MAGYARORSZÁG.

Képzeljük el, hogy megvalósítjuk Vanda álmát és Magyarországon mindenki megfogja egymás kezét.

Namaste

Örökös Boldogság :)

HozzászólásokDrága Öbike és Mindenki!

Szerintem egyáltalán nem gond, hogy felülbíráltad az eredeti döntésedet!
Én személy szerint inkább köszönöm Neked, hogy foglalkozol a témával, hogy előrelátó és gondoskodó vagy velünk.
Gondolatban ott leszünk és meditálunk.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryÖbi:)))

NAMASTE:))))))))))))))

Közben írtam neked sms-t még délután...most pedig olvasom ezt:)))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Öbikém

:) *Meditáljunk együtt szombaton 16-kor :)

Drága MoMoMo tagok és Teremtő Társaim

Figyelve a Tarka Magyar megmozdulás körüli erőket és saját érzéseinket, úgy döntöttünk, hogy elviekben igen, jelenlétünkkel nem támogatjuk a kezdeményezést.

Elgondolkoztam azon, hogy vajon miért kering e rendezvény körül ilyen erős negatív erő. Ez egy olyan rendezvény, ami pont a békés egymás mellett élést és toleranciát hivatott közvetíteni. Mégis különböző politikai erők és erőszak hívei környékezik meg.

Mivel mi mindannyian tudatos gondolkozók vagyunk, ezért tudom hogy megértitek a távolmaradásunk okát.

Arra kérem MINDEN Teremtő Társamat, hogy a rendezvény ideje alatt lélekben támogassuk
a Tarka Magyar célkitűzését, hogy Magyarország lakói békében éljenek egymás mellett és végre nyugalom és szeretet költözzön a szívekbe.
Azt hiszen ezzel a MoMoMo sokkal többet tehet, mint ha hárman-négyen fizikailag sétálunk a tömegben.

Meghirdetek egy közös meditációt szombaton 15:30-ra, hogy mentálisan teremtsük a legfontosabb célunkat, hogy végre MOSOLYOGJON MAGYARORSZÁG.

Képzeljük el, hogy megvalósítjuk Vanda álmát és Magyarországon mindenki megfogja egymás kezét.

Namaste

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Klári mama Nagyon

Klári mama Nagyon sajnálom, hogy távol lakom, így nem mehetek Veletek. Lélekben azért Veletek leszek és teljes szívemből kívánom, hogy Mindenki megértse és elfogadja közös szándékunkat.Öbike! :) Én veled tartok! :)

Sziasztok!
Néztem a szervezetek listáját.. Köszönöm Nibiru,hogy felraktad!
Sajnos,ma minden politika! Nekem sincs jó érzésem azzal kapcsolatban,hogy Gy.F. előre bejelentette,hogy ott lesz! Ez azt vonzza maga után,hogy akik ellene vannak,azok gyanítom ellentüntetésben lesznek,....
Hiányérzetem is van,és ezt is sajnálom! Szívesen láttam volna a listában más szervezeteket is.
Az is igaz,hogy van kettő-három egyesület,akikkel nem dobban együtt a szívem... mégis...
Úgy érzem,hogy ott elsősorban emberek lesznek,akik a jóért mennek oda! :)
Hogy ellene vannak az erőszaknak és nem a béke mellett? Hát igen! Dehát mi is csak most tanuljuk a Titkot! :)
Még nem vagyunk sokan... de ha úgy beszélünk,hogy valami mellett... talán egyszer átfordulnak a dolgok.
Ha el sem megyünk,ugyan honnan tudhatnák,hogy lehet máshogy is? :)
Lehet,hogy csak egy mellettem álló emberrel sikerül erről beszélgetni a több ezerből... de ha ő meghallja,már elég!
Csepp a tengerben... sok vagy kevés? Számomra most pont elég! :)

Amit Öbike eltervezett,megálmodott a Mosolygó Magyarországgal, arra szükség van! Már nagyon hiányzott egy boldogságot sugárzó megközelítés! Hiszem,hogy az igazi hazaszeretet ezekből a jó érzésekből táplálkozik,és nem harcokból...
Nem vagyok naív,ezt nem mondhatnám magamról... de ha most nem fordítunk a hozzáállásunkon,ez a világ elveszik. Most már ideje,hogy a düh és a harag helyett a mosoly és a szeretet vegye át a vezető szerepet. Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra... nekünk sem könnyű lerakni a félelmeinket.... de valahol el kell kezdeni! :)
Elsősorban emberek vagyunk,és csak utána a szerepeink,amiket magunkra vállaltunk.
Elsősorban ott is emberek lesznek.... bármi is különben a céljuk,szerepük az életben!
Én nem félek! Ha ez az első lépésünk,akkor ezt kell meglépni! Aztán majd kiderül,mit tanultunk belőle! Hogyan tovább!
Valahol már leírtam egyszer mit jelent számomra a Mosolygó Magyarország! Számomra az a szeretetteli ragyogás,ami aztán úgy ragyog,hogy lépésről-lépésre bevilágítja majd az egész Földet,és az űrből is csak egy ragyogó ,sugárzó gömböt lehet majd látni!
Magyarország a bolygónk ékköve! Ragyogó gyémánt,tündöklő nap,.. melegséget árasztó kandalló... egy globális szeretetenergia!
10 éve hordozom magamban ezt a képet országunkról. Most részem is lehet benne,hogy azzá váljon.
Neeem hagyom ki! :))
Amit el tudsz képzelni,az többé már nem lehetetlen! :))
Ott leszek! :))

Drága Öbike! El tudnád küldeni a telefonszámodat,hogy hívhassalak,ha nem tallálak meg a helyszínen?

Szeretetteli ölelés mindenkinek! :)
Julcsi :)

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Kedves Niburu!

Te konkrétabb voltál, mint én!:)
"csak annyit mondok, hogy ne hagyjátok magatokat és tiszta szándékaitokat kihasználni politikai indíttatású rendezvényeken!"Csak egy észrevétel - aztán mindenki döntsön maga

Én másképp látom ezt a készülő demonstrációt, mint az itt eddig megszólalók többsége.
Csak annyit mondok, hogy ne hagyjátok magatokat és tiszta szándékaitokat kihasználni politikai indíttatású rendezvényeken! A Tarka Magyar nem arról az összefogásról szól, amit jóérzésű emberként mindannyian szeretnénk. A lenti lista azon szervezetek listája, akik szeptember 21-ig jelezték, hogy részt fognak venni a civil kezdeményezésnek eladni próbált rendezvényen. Néhány a tájékozatlanságból megtévedt társaságon kívül, mint a Mosoly Mozgalom Egyesület is, az ország közel összes destruktív csoportja képviselteti magát. A drogok legalizálásért tevékenykedő Kendermag Egyesülettől az abortusz teljes szabadságáért kiálló Feminista Kezdeményezésen át a Tilos Rádióig, akik a műsoraikban megállás nélkül gyaláznak mindent, ami a szeretetről, vagy emberségről szól. És akkor csak hármat emeltem ki a sok közül. Én is helyesnek és kívánatosnak tartanék egy igazi összefogást, ami az emberségről, szeretetről, a becsületünk maradékának védelméről, az igazság melletti kiállásról szól, de ez a demonstráció nem lesz egyéb, mint a hatalom újabb ajándéka számunkra. Mutatja ezt az is, hogy még Gyurcsány is el akar menni. Hogy a szervezők eredeti szándéka mi volt, nem tudom, de a rendezvényt a résztvevő szervezetekből meg lehet ítélni.

Ha pedig a Vonzás Törvényének szemszögéből nézem, akár ellenállunk, de főleg, ha részt veszünk benne, őket erősítjük. Csak az menjen el, aki valóban úgy gondolja, hogy ezekkel a szervezetekkel együtt dobban a szíve:

Állás(pont) Lakossági Kör, Amnesty International, Angyalkommandó, Artemisszió Alapítvány, ATLASZ LMBT Sportegyesület, ATTAC Magyarország, Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya megyei Szövetsége, Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület, Civil Kollégium Alapítvány, Civil Parlament Szövetség, Családok a Családokért Polgári Egyesület, Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör, Demnet, Dr. Hun Nándor Egészségileg Hátrányos Helyzetű Nyugdíjasok Egyesülete, Drogprevenciós Alapítvány, Ember Háza Alapítvány, Európai Feminista Kezdeményezés, Friss Gondolat Ifjúsági Egyesület, Godot Kht., Gödör Egyesület, Háttér Társaság a Melegekért, Humanista Mozgalom, Ifjú Humanisták, Irodalmi Centrifuga Alapítvány, Kékpont Alapítvány, Kendermag Egyesület, Közösségfejlesztők Egyesülete, Kultúrák Központja, Labrisz Egyesület, Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság, Magyar Antifasiszta Liga, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, Magyarok a Nácik Ellen, Marom Egyesület, Mások internetes melegmagazin, Mély Mosoly Alapítvány, Mosoly Mozgalom Egyesület, Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), Pécs város Cigány Önkormányzata, Polgár Alapítvány az Esélyekért, Pride.hu – LMBT portál, Psyche Lelkisegély Alapítvány, Részvételi Demokrácia Hálózat, Roma Polgárjogi Alapítvány, Romédia Alapítvány, Phralipe Független Cigány Szervezet, Sirály, Szeretem Magyarországot Klub, Szimpozion Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), Tilos Rádió, Törökfürdő Alapítvány, Védegylet, Zöld Tett Társulás.Az én döntésem:)

Én Öbike mellett döntöttem...és akkor sincs bennem félelem, még ha eleve tömegiszonyom van, alapban...viszont arra gondoltam, Öbike az Egyesületünk nevében hív minket, nem mint ráérő és jobb dolgot épp nem szervező szombatra invitál minket. És ha jól megnézem, 80 főt számlál az egyesületünk...nem tudom, Öbikén kívül lesz-e ott még valaki? No én ezért szeretnék Vele menni, hogy ne legyen egyedül! Igaz nem vagyok egy testőr alkat, de ha futni kell, majd erősen fogjuk egymás kezét és majd csak kitalálunk valamit:)))))

Nekem is vigyáznom kell magamra, hiszen másnap ünnepeljük édesapám 80. születésnapját:)))) Egyszóval én nem félek, bízom Öbike jó megérzésében és igenis mellé állok és a jó ügy mellé:)))) Én is életemben először veszek részt ilyesmiben!!!!

Admin köszi a képet!!! Most már teljesen képben vagyok!!! Pesten élek, csak ezen a tájon ritkán járok...nem is tudtam, hogy így néz ki!!! Én még a romos időszakban jártam arra...meg gyerekkoromban sokat:))))) Hihihihi:)))))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Hát nem semmi ez a szombat!

Hát nem semmi ez a szombat! Kapásból három dolgot is csinálhatnék.:)
Hirtelen bejelentkezett a barátom és meghívott, úgyhogy ezt fogom választani, ha mozgékonyabb lenne, akkor őt is hívnám Matóékhoz, de nem... Ami pedig ezt a felvonulást illeti: engem nem zavar a megkülönböztetés, de a békével és az erőszakmentességgel egyetértek, mert az erőszak az életellenes, s én - milyen érdekes - szeretem az életet.:) Ha nem lenne megkülönböztetés, tehát vak lennél arra, hogy lásd kikkel vagy együtt, akkor honnan tudnád, hogy tarka a magyar?:) Egyébként pedig én is szeretem, amikor mindenki meglátja a másikban azt a bizonyos életerőt, isteni fényt, s eszerint közeledik a másik felé... ez az új út, amely az Eckhart Tolle féle új Földhöz vezet... az más kérdés, hogy ezt a témát (sokszínűség, tarkaság) mások a tömegekben való elbújásra használják... tudjátok a rosszat, mindíg jóba csomagolják...Ez egy vicc, vagy csak kamu...

Ti elhiszitek? Mert én nem. (Utólag biggyesztem be ezt a zárójelest...amit Bori talált, arra reagáltam - lehet félreérthető volt e kiegészítés nélkül)
Mi Matóéknál leszünk Veletek - sajna, vagy mégsem sajna, ez most így jött ki.
Én már nem mondom le Macika buliját, hiszen végre Csöpi is ezerrel készül.
Sajnálom, hogy nem lesztek ott testben is mind, akikre számítottunk, de ennek most így kell történnie valamiért, és azért így is jó lesz, az tuti!

Szeretettel, ÖnmagamRemélem békésen lezajlik

Sziasztok!

Remélem békésen lezajlik majd, de azért vigyázzatok magatokra. Az ellentüntetők már bejelentkeztek:

http://www.fn.hu/belfold/20081001/ramennek_tarka_magyarra/
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=301438

Drukkolok nektek.
BorbiDrága Ange :)

Egyre jobban ;)))
Pár napja még így érezted :) gondolj vissza arra a két hétvégére, és máris átértékeled a gondolataidat.
Szeretettel: Öbike :)

Ui: én tudom, hogy ez egy olyan kezdeményezés, ahol az a cél, hogy a JÓRA és csakik arra koncentráljunk. Tudod mindig volt és lesz is, akik szeretnék ezeket megfurdancsolni, de hát EGYség ben az ERŐ, és ahogy a négy testőr is mondta: EGY mindenkiért, MINDENKI egyért :)))

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Tény hogy a megfogalmazás

Tény hogy a megfogalmazás miatt elsőre én is azt mondtam hogy ne menjünk. De a sajtótájékoztató meggyőzött, ráadásul kiderült, hogy egy régi ismerősöm, akit szeretek, benne van a szervezésben. Ezt meg jelnek vettem, és volt még két másik "jel" is akkor, aminek köszönhető, hogy végül úgy döntöttünk, hogy ebben részt kellene venni. Én pozitív energiákat érzek benne, a megfogalmazásba pedig jövőre (mert azt érzem hogy ez nem egyszeri lesz) már bele fogunk szólni mi is :-) A kezdeményezés erejét bizonyítja az is, hogy időközben egyre több szervezet csatlakozik, nekünk pedig alapcélunk az ÖSSZHANG és az ELFOGADÁS. Ebben mindkettő benne van.

Személy szerint sajnos nem tudok elmenni, mert nem leszek Budapesten, de annak örülök ha közülünk is minél többen elmennek. Ha itt lennék, akkor biztos felvonulnék én is, utána meg rohannék Matóhoz Mizsére :-)

A.Öbikének:)))

Azért írtam, h Gyurcsány is ott lesz, mert mivel ez pártsemleges nehogy úgy tűnjön, h annak a pártnak a képviselője akarja kisajátítani a mozgalmat, aki részt vesz rajta... De ha Orbán is ott lesz, meg a többiek...
Nekem nincs jó érzésem emiatt...
Csak féltelek titeket és aggódok, tudom ez akkor most nem a szereteten alapul, hanem a félelemből fakad, ami szintén nem jó....
Egyszerűen én még nem tartok ott, hogy felhőtlenül boldog legyek egy ilyen felvonuláson, ezért nem is megyek, meg már megígértem Mato-nak, h nála leszek...:) (Lehet, h az is hozzájárul, hogy tegnap voltam egy előadáson, ahol kedves emberek gyűltek össze, aztán a női mosdóban már egymást sértegették, fogalmam sincs mi miatt) Egyszerűen csak jobban félek, mint szeressek... Ez van... De most, h felismertem ezt, dolgozom rajta...:)))
Hatalmas ölelés, és kívánom, hogy minden úgy történjen, ahogy azt szeretnétek...:)))

Szeretettel:

AngeDrága Angi :)

Ki mit olvas ki belőle :)
a felhívásom végére zárójelbe bebigyesztettem az észrevételemet.
Én azt olvastam és hallottam ki a sajtótájékoztatón, hogy a béke és a tolerancia mellett álljunk ki. A megfogalmazásokkal még mindig gond van, de az eszme a fontos.
Egyébként miért baj, ha bárki ott lesz ezen a megmozduláson. Tudom hogy ott lesz Viktor is, és a többiek is. Emlékszel a közgyűlésen beszéltünk valamiről, hogy megcsinálunk valami hatalmas dolgot, amivel bemutatjuk a világnak, hogy nem a különbözőség, hanem az összhang a fontos.
Nekem mindenki egyforma, hiszen EGYEK vagyunk :)
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbike!

Elolvastam a Blogot is, és szép kezdeményezés, mégis úgy érzem nem egészen arról szól, amiről kéne....
Nem a Béke mellett vannak, hanem az erőszak ellen...
Vagy az erőszakmentesség mellett....(ez még jobb, mint ellene, de számomra ez sem pozitív)
Ha a Béke mellett vagyok, miért lennék az Erőszak ellen?
Megnéztem az összeállított videót és ott is elhangzik, h ellene...
Én nem vagyok semmi ellen sem...
A Béke mellett vagyok!
Félő, h ez is olyan lesz, mint amit Ercsike mesélt...Hogy azon a felvonuláson, ahol ő is volt nem a Jólét mellett, hanem a Háború ellen voltak...
Teréz anya is azt mondta, ha lesz Béke Tüntetés szólj és elmegyek...
Az Erőszakmentesség olyan, mint pl. az adósságrendezés...Benne van a negatív szó, amitől nem lehet pozitív a rezgésem...
Amúgy azt is olvastam, h főleg a meleg felvonulás miatt akarnak kiállni, az ott történtek felháborító kimenetele miatt...
Állítólag Gyurcsány is ott lesz, magánemberként persze a feleségével...
Akkor most miről is szól ez az egész?óóó ez szuper :)

Köszi Admin :) Akkor pont ennél az aranyos kis fánál foglak várni Benneteket szeretettel :)
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Szia Evelion! A Gödör az a

Szia Evelion! A Gödör az a nagy nagy lyuk az Erzsébet téren, ami a Nemzeti Színház lett volna, pont ott. Nehéz elvéteni :-) Illetve, azt akartam mondani, hogy könnyű megtalálni!!! :-D

Ja, ha úgy könnyebb, akkor Deák térnél, egy picit az Andrássy út - Bajcsy Zs. u. kerszteződés felé. Csatolok képet is, na:
http://www.pushpullbar.com/forums/attachment.php?attachmentid=19173&stc=...Igyekszem:))))

Mindent úgy fogok alakítani, hogy ott lehessek Veled:)))))

Keresgélek sárga anyagot is...nem tudom hol ez a Gödör club, ennek konkrétan a bejárata előtt leszel??? Hihihi, ilyenen még úgy sem vettem részt:))) Mármint semmilyen megmozduláson...leküzdöm a tömegiszonyom, nagyon szeretnék Veled lenni:)))))))))))))))

Ölellek addig is:)))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)