Tavasz

tavaszSüt a nap, megmutatta magát a tavasz.
Boldogság. Mosoly. Igazi, őszinte szívből jövő.
Ott lenn jön létre. Piciny dobogó szerved hozza a világra.
Ha mosolyog a szíved, önkéntelenül fog a szád is mosolyra húzódni. Átsüt rajtad.
A Te saját napocskád. Megvan a saját kisugárzásod.
Mosolyogj rá egy rosszkedvű idegenre. Pár pillanat és ráragad a mosoly. Megfogja köszönni.
Ha szóban nem is, de Te tudni fogod...
Felszabadultan örülsz az életnek, a melegnek, és minden apró piciny bogárnak.
TAVASZ!
A fák újra kivirulnak. Virágok kidugják fejüket a hideg talajból és megfürödnek a nap sugaraiban.
Újjászületnek! Ugyanúgy, ahogy mi is.
Megváltozik egy néhány dolog. Megismered a világot egy újabb arculatáról és egyre jobban megszereted.
Ne hagyd... hogy mások letérítsenek erről az útról. Ne törődj avval, mit gondolnak...
Mosolyogj, ha fáj. Nevess, ha éget. Örülj, ha kínoz. Zavard össze az embereket.

Bízz magadban!
Új esély. Újabb lehetőségek.
Élj vele! Meglátod megéri!

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokIgazad van Ágica

Teljességgel igazad van. Elnézést, ha kioktatónak tűntem. Ez is csak egyfajta érzékenység, mert jó az, ha tiszteletben tartjuk a másik ember személyiségét, egyéniségét azzal, hogy ha lehet, feltüntetjük, mint szerzőt, forrást. Amúgy meg - és ezt se vedd kioktatásnak, csak javaslatnak - van egy jól bevált gyakorlat az ismeretlen források megjelölésére. Pl. oda szokták írni az írás végére, hogy "forrás: Internet".
Bár még viszonylag fiatal vagyok, de nekem is számos ötletemet lopták el híresnek mondható emberek, humoristák, aztán a maguk ötleteként tárták a nagyvilág elé. Például lerajzoltam egy poént, ez megjelent egy újságban, azt egy híres magyar szórakoztató banda egy az egyben lenyúlta és anélkül, hogy a forrást megjelölte volna, saját maga dicsőségére fordította. Nem bánom, legyen vele sikerük (nem egy poénomat nyúlták le :)), de egy forrásmegjelölés jólesett volna. Aztán az egyik honlapomról is lenyúltak már karikatúrámat egy az egyben, csak átrajzolták, s ez megjelent máshol, más nyelven.
Semmi baj az internetes anyagok felhasználásával. Csak jó volna, ha a forrás megjelölésének kultúrája vagy annak a szándéka (pl a "forrás: internet" módszerrel) elterjedne a köztudatban. Jó erre odafigyelni, ezzel megtiszteljük a másik embert.
Nem lehúzni akartalak, ez csak egyszerű érzékenység a részemről, a tapasztalataim alapján. Persze, ezen is túl kell lépnem, mint sok minden máson is, igyekszem. Van mit dolgoznom magamon, elismerem. Úton vagyok. :)
Szép hétvégét! :)
Tavasz van, ez a lényeg. :)Kedves Fóka!

Ahol én olvastam régebben ezt az írást ott sem volt feltüntetve a forrás.De mert nagyon tetszett ide is leírtam.
Köszönöm,hogy tájékoztattál engem a tudatlant.És az írással nem magamnak akartam" learatni a babérokat."
Kissé furcsa is volt,hogy szóltál,hozzászóltál az íráshoz.Hiszen már alig írsz az oldalon.
.. és ha én idézni akarok
valamit( ha olvastál már tőlem ,láthattad mindig ott a szerző neve) .
Remélem mostmár így teljes a bejegyzés!Általad.
De kérlek másokra is figyelj! Mert én is találkoztam már hasonlóval,de mert tiszteltem aki írta,nem szomorkodtam és
nem is oktattam ki ,hogy milyen következményekkel járhat az írása(esetleg egy üzenetet írtam neki)!
Mert ez nem egyedi eset.....,de vállalom a nyilvánosságot...még ha nem is a saját hibám........
És ez remélem megnyugtat Téged és másokat is.Ez kissé elszomorít

Hogy miért? Ezért:

A blogbejegyzés is szellemi produktumnak minősül. A forrást illik megnevezni. Anélkül plágiumnak minősül, még akkor is, ha nem kereskedelmi célt szolgál.
Bocsánat e megjegyzésért...
FókaKedves Fóka!

Nagyon köszönöm hozzászólásodat.Igaz és szép soraid megőrzöm emlékeimben. Szeretettel ölel:ÁgicaKedves Kreátor!

Aki már annyi tavaszt megért mint én....mindent csodaként él meg.Most például annak örülök,hogy ezt is megérhettem.....ÁgicaErről van szó, Ágica! :)

Meg is ragadom az alkalmat, hogy meghívjak itt mindenkit egy nagyszerű tréningre, amiből megismerheti az "igazi titkot" és mester lehet! :) Hogy mennyibe kerül? Kb. annyiba, hogy felemeld a feneked a székből vagy mondjuk pár buszjegybe. Menj ki a természetbe és ne gondolkodj rajta, csak figyeld. Figyeld és csodáld. Engedd, hogy töltődj, hogy töltődjön az életed. Csak engedni kell. Minden alapból pozitív, csak fogadd el. Minden érted van.
Ha mégis pénzt akarsz fizetni tréningért, akkor ajánlok egy fizetőset is. Semmilyen nagytudású guruval nem fogsz ott találkozni, egyszeráűen csak jó érzed magad. 3200 forintba kerül és este tízig kikapcsolódhatsz, töltekezhetsz az egyik legcsodásabb elem, a víz által. Ez a Széchenyi fürdő. Csodálatos érzés sötétedés után a szabad ég alatt jacuzzizni, az áramoltató medencében szó szerint gyakorolni, hogy bízd magad rá az Áramlásra. Vagy beülni az egyik gyönyörű, tiszta vizű medencébe és meditálni. Közben körülötted hallod a víz hangjait, az emberek morajlását és megérzed, hogy egy csodálatos Áramlásban élsz, amit ideje végre megengedni, hogy helyre pofozza az életedet. Nem fogsz hallani nagy okosságokat, módszereket, csak találkozhatsz Önmagaddal. Ez a legnagyobb bölcsesség.
Aztán ott egy nagyszerű tavaszi tréning, ami ingyen van: menj ki valahova a természetbe, vigyél valamit,a mit a földre teríthetsz, mert azért még hűvös a föld, és ülj le ott. Csak figyelj, figyeld a zajokat és ne tégy semmit, csupán lélegezz. Lélegezz és engedd, hogy a dolgok megtörténjenek. Ott állnak a dolgok az ajtódban, arra várva, hogy megtörténhessenek, ÉRTED.
Szóval ha van valamennyi pénzed, és már eddig is elköltöttél egy halom pénzt különféle tanfolyamokra, módszerekre, de még mindig úgy érzed, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene, akkor fölösleges újabb összegeket költened. Minek? Inkább fogd azt a pénzt, amit erre költenél, fogd a partneredet, kedvesedet vagy egy barátodat, ismerősödet és menjetek el egy wellness hétvégére vagy bárhova, ahol jól érzed magad.
Még egy "fizetős" tréninget ajánlok így TAVASSZAL: vegyél egy biciklit. Garantáltan jó befektetés! Ülj rá és tekerj. Amerre kedved tartja. Észre fogod venni azokat a dolgokat, amik mellett eddig kocsival elrohantál és az egészséged is jobb lesz általa.
Itt a tavasz. A legnagyszerűbb tréning és ingyen van. Csak oda kellene figyelni rá. :)
Lehetsz Te is boldog. Itt és most. Saját magadtól. Csak elhatározás kérdése. Nem kerül egy fillérbe sem.
Köszönöm, Ágica, ezt a is emlékeztetőt!
-Fóka :)Elgondolkodtam

Ha az Univerzum ilyen csodát tud létrehozni, mint a tavasz. Hogy kételkedhettem valaha, hogy az én életem is csoda? A tavasz is belülről jön.