Tavasz

Tavasz
Az Erdő Fái hajlongva adják át a hírt egymásnak: „Itt a Tavasz!”. Némelyik lágyan oda is simul a másikhoz. Mintha ölelkezve táncolnának egyhelyükben.
Lent, a föld közelében, Virágok bontogatják szirmaikat, melyeket a Nap langyos sugarai cirógatnak. A Fű is zölden, peckesen, kihúzva magát áll a Fa tövében. Hegyét az égnek szegezi. A Gombák még nem ilyen bátrak. Gyűrött kalapjuk alól lesekednek. „Még jöhet fagy.” – óvatoskodnak.
Visszatértek lassan a nyaraló szárnyasok is. És egyszerre mesélnek az Erdőnek, hol töltötték a telet. A Balkáni Gerle pár nem ér rá a csevegésre. Fészket építenek. Seregélyek százai, különböző Madár nyelveken öntik dalba történeteiket és eléneklik, mi láttak Afrikában.
Azok is vidám nótázásba kezdenek, akik itthon maradtak. A Rigó, a Cinke, a Harkály. A Rigók dallamos fütyörészése könnyedén kihallik a Seregély sereg csacsogásából. Az öreg Akác recsegve – ropogva közelebb hajolt a kis, fekete Füttyösökhöz. Fiatal Rügyeit feljebb emelte a Nap melegéhez, és hallgatott.
Délután, mikor az Erdő a csendjét élvezhette, szárnyacskák suhogására lett figyelmes. Figyelt és várt. Egy kékes fejű piciny madár röppent át a Fák között. Majd rászállt egy középkorú Platán ágára és csicsergésbe kezdett. Az Erdő elmosolyodott: „Hát te is megérkeztél?”. Az Erdei Pinty közelebb röpült az Erdő szívéhez és dalolt neki.
Pár nap után Méhek, Dongók és a Bogarak színes családjai bújtak elő téli rejtekükből zümmögve. Ez kellemes aláfestése volt a Madarak különböző énekének. Zengett bele minden. És az Erdő – mint minden évben – meghívta az Embereket is a koncertre.
- Sk.

HozzászólásokKedves Dallam:

Had folytassam:
Igen,minden azt súgja:itt a tavasz!
Már nyílnak a kerti meg a réti virágok,már rügyeznek a fák,némelyik már gyönyörű viráglombos lett.
A tavasz közeledtét a virágok közül egyértelműen a hóvirágok jelzik.
Utána következnek még a :százszorszép,már gyönyörű aranyló színével kecseskedik az aranyeső.
Május elejére megjelenik az orgonavirág,tavaszi kankalin,jácint,nárcisz és utána jön még a sok-sok szebbnél- szebb virágözön...