Tavasz és fény

tavaszi virágokTavasszal telepedj le egy fa alá. Ne legyen különleges fa, csupán egy fa a többi közül, telepedj le alatta egy új tavasz ígéretével, mely újjáéled és kiteljesedik körülötted.

S kiálts tavaszt, kiálts fényt! És figyelj - a fák növekedésével, a nyiló virágok illatával, méhek zümmögésével, melyek szorgalmasan gyűjtik aranyát a tájnak, a hangyák jókedvű szorgalmával - és vedd észre, hogy Isten mindenkire gondot visel. Telepedj le egy fa alatt - feküdj a zöld fűbe, és olvasd a természetet.

Nyugodj és élj! Virágok nyílnak, a csend és fény zenél, az évgyűrűk növekednek - s élsz te is az emberiségből, akiről az Isten gondoskodik!!!

Kaptam, szeretettel adom tovább: ágica

Címkék:

HozzászólásokÁgica te Drága

(***) ez ilyen puszis ölelés...Katisom....Drága...

De jó , hogy visszajöttél erre az oldalra és amiket irtál.....szóval nekem is kedvencem a természet!!
Szeretettel ölelget : ágicaHankara,Admin,Mágika :)

Dejó,hogy hajnali fél3 kor felébredtem.
Hogyha most ezt a pillanatot vesszük.Olyan jó olvasni,látni végre,hogy más is belülről izzón szereti,Szereti ezt a Csodát.A Természetet.
Fogalmam sincs,milyen elemhez tartozok,még nem is gondolkodtam rajta /meg még mennyi mindenen nem/,de volt egy fa az ablakom előtt,gyerekkoromban.
Vagyis ablakunk,azután ablakom.A szobáé:)is.
Kőris fa volt.Minden évben csodáltam,ahogyan rügyezik,kihajt,néztem a leveleit,ősszel,mint egy nyári naplemente,úgy izzott,ragyogtak a levelei színben.
Igaz,hogy a szoba északi fekvésű volt,és a szomszéd ház mellé még ő is besegített,hogy ne legyen az a nagy világossága a Napnak a szobában,mégis annyira nagyon szerettem.Szeretem most is,ha rágondolok.
Emlékszem,mikor a télen a cinkéknek raktunk ki ennivalót.Lógtam ki az ablakból,egy bottal ügyeskedtem az egyik ágára az élelmet:)
Évek múlva,mikor már nem laktunk ott,és arra jártam,mindig megnéztem,csodáltam,hogy nem olyan óriási,mint amekkorának láttam,de nekem egy Életre a szeretett fám marad:)
Én is ölelgettem már fát,nagyszerű érzés.Miért is nem ismételgetem?...
Pedig apu is mondta...
:)
Áldott szép hajnalt nektek.Mágika Drága...

Köszönöm irásod. A természet és a tavasz tényleg káprázatos! Szerető ölelés:ágicaKedves Ágica!!!

El nem tudom képzelni,hogy van olyan ember,akit nem kápráztat el a természet gyönyörűsége!
Mi két éve lakunk kertes házban.Amikor odaköltöztünk, a homokon és némi gazon kívül semmi nem volt. Mindem időnket a növénytelepítéssel,veteményezéssel, fűvetéssel töltöttük. Mérhetetlenül boldogok voltunk ,amikor egy-egy kis nönény,v.füvecske "feje" kivillant a földből.Hazaérve első utunk mindig a kertbe vezetett.Megnéztük mi mekkorát nőtt, pirosodott-e a paradicsom , virágzik-e a tök.
Annyira jó,hogy a a húslevesbe a saját zöldségünket tehetjük.:))) Az idén már virágoznak a facsemetéink. Nem tudok úgy elmenni mellettük,hogy ne simogassam ,ne dícsérjem meg őket,hogy milyen gyönyörűek! Nagyon klassz érzés,imádom!!! Feltölt és megnyugtat!!!
De jó lenne hazamenni!!!!!!
Napsütéses szép napot!!! mágika

" Színezd újra,színezd újra,
Az életed ha megfakulna,
S ha az égbolt beborulna,
Ne menekülj,csak színezd újra! "Hankara...

Köszönöm irásod. Szeretettel ölel .:ágicaSzia Hankara!

Mostanában én is rákattantam a fákra, észrevettem ha leülök egy fa alá, és csak csodálom, mennyire feltölt :)) Hankara, majd mondd el a te módszeredet is, érdekel :)Ágicának!

Drága Ágica!
De jó, hogy feltetted!
Épp ezt ajánlottam a lányomnak, és tettem mostanában 2 egymás utáni vasárnap este magam is. Kerékpároztam a Margit-szigeten, és csodáltam az újjászülető természetet, a fákat, a virágokat. A tavasz az Öt elem tana szerint a Fa elemhez tartozik, és a kirobbanó fejlődés tartozik hozzá. Én magam is e jegyhez tartozó vagyok, és különös kapcsolatom van a fákkal. Ölelgetni szoktam a fákat, és van egy pár rítusom is, amivel energiát cserélek velük.

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Drága Dodolám....

Köszönöm......és a kép , és zene is hozzá.... Szeretettel ölelget:ágicaÁgicám ez csodálatos!

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKatisom Drága...

Adsz nekem nem is keveset.....Idáig érzem a belőled áradó szeretetet. És ez kölcsönös!!
Szeretettel ölel :ágica
Álmodozni meg nagyon jó!!!! PUSZIDrága fénysugár...

Olyan boldoggá teszel Te adod hozzá a szép zenét, most is. Adminunk meg a györnyörű képet!
Köszönöm! Szeretettel ölel : ágicaÁgica,

Ha tudnád...
De úgyis tudod.
Az esetek nagy naaaaagy részében arról írsz,küldesz irományt,ami éltet,amit szeretek.Mint most is:)
Ami azt illeti,ma jó ksi álmosság jött rám,s csak úgy lefeküdtem a szőnyegre,behunytam a szemem,kezeim először a fejem alatt voltak,utána magam mellé kitártam,és olyan jó volt és végtelen...S mivel csukva volt a szemem,fogalmam sincs,hogy Hol voltam.
:)))
Ráadásul ezt nem is itthon csináltam.
Ha adhatnék abból,ami itt körülvesz...Hejj,dejó is lenne:))Megsokszorózódna az összes ilyen jó érzésem.
Ölellek Ágica:)TAVASZVÁRÓ/ You Tube......

ÁGICA! Ezek a gyönyörű virágok is pont ideillenek ehhez a blogodhoz. Szeretettel Neked és Mindenkinek. A zene is klassz hozzá: Szeretettel Neked és Mindenkinek: fénysugár