emlék

A grófné balladája

Egy Új kezdet

I. Silver and cold...

Mosolyogva ült le asztalához, s pergament vett elő. Ez egy csodálatos nap, az évforduló napja. Elővette a fiókból a tintásüveget, kinyitotta, megcsókolta kedvesétől kapott pennáját, majd a tintába mártotta. Ahogy a míves írószerszám hegye a tintába merült, úgy a Gróf is elmerült emlékeiben. Tovább »

Egy Új kezdet II. rész Gold and Red

Harmatos reggel volt mikor felébredt. A levegő friss volt ugyan, de sem kávé illat, sem zene nem lengte be a szobát. A grófné ismét ügyeit intézte, s nem volt otthon. Kikelt ágyából, majd köntöst húzott. Fáradtan, s álmosan lecsoszogott a földszintre, és főzött magának egy kávét. Megitta, s feltette a gramofonra, a vén lemezt, melyet fiatalkora óta hallgatott meg, több százszor. Tovább »

Az új kezdet I. Silver and Cold

Mosolyogva ült le asztalához, s pergament vett elő. Ez egy csodálatos nap, az évforduló napja. Elővette a fiókból a tintásüveget, kinyitotta, megcsókolta kedvesétől kapott pennáját, majd a tintába mártotta. Ahogy a míves írószerszám hegye a tintába merült, úgy a Gróf is elmerült emlékeiben. Tovább »

Az Emlék könyvbe

Kicsi lánynak Emlék könyvbe
Rajzoltam egy macska párt.
Versikét is írtam hozzá,
Macska párról "balladát"

****
Macska zene

Macska Jancsi, macska Julcsi
Űldögélnel kettecskén.
Száll az ének, vígan élnek,
Öreg háznak tetején.
Felcsendül a macska zene
Csillag fényes éjszakán,
Minden szomszéd tudja,hallja,
Szerelmes a macska pár. Tovább »

Emlékek~Emlékeim

Emlékek~Emlékeink

Emlékeim! Tovább »

Címkék:

A csalogány

Kincsre leltem, egy réges-régi emlékre.

Általános iskolában működött egy irodalmi színpadunk. Négy éven át lehettem tagja. A szereplőgárda gerincét egyetlen osztály adta, én voltam közöttük a "gyütt-ment". Vajon mit látott meg bennem Anikó néni, amikor úgy döntött, bevisz a "nagyok" közé? Igaz, nyertem szavaló versenyeket az iskola falain belül és kívül, tudta rólam, hogy szeretem a magyar nyelvet, nagykanállal eszem a magyar irodalmat... Talán ezért szeretett volna a művészet irányába terelni? Ezt a mai napig nem tudom és már soha nem is fogom megtudni. Tovább »

Határtalan szárnyalás

Minden van és mindened meg van, amit akarsz. Minden! Határtalanul! Még nem látod? Nem ezt tapasztaltad? Ennek oka, hogy másik síkon is léteznek dolgok. Csak rajtad áll, mik jelennek meg számodra a fizikai síkon. Egyedül rajtad, csakis rajtad. Vedd észre, hogy csak Te teheted rosszabbá, vagy jobbá fizikai életed tapasztalatait. Te döntesz, Tiéd a felelősség. Te alakítod életed, Te teremted meg tapasztalataid. Hogyan érheted el, hogy a fizikai síkon megjelenjenek az általad áhított dolgok? Elfogadással. Tovább »

cseppnyi szerelem

Megláthatod mindenben a szépet
Soha se csüggedjen el szived
Hogy a szerelemböl mi
marad meg,a nevetések,
vagy könnyek
Rajtad áll,hogy mit örizgetsz,
csak a jóra emlékezz...

(csillagvándortól szeretettel)

Aranyosi Ervin: Voltál szerelmes?

Voltál szerelmes, mondd el, hogy milyen volt?
Meséld el annak, ki nem élte át!
Olyan, mintha egy vaknak magyaráznád,
Hány féle színben játszik a világ.
Mennyei érzés - földi halandóknak,
s néha pokol, mert néha gyötrelem.
Valóra vált, beteljesült, vad álom,
vagy egyoldalú és örömtelen.
Van hogy fellángol, máglyaként eléget,
s fájón parázslik amikor kihuny. Tovább »

Boldog Karácsonyt

Hótakaró fedi a szunnyadó világot,
fehérbe burkolva fát, bokrot virágot.
Az egész világ fehér palástba öltözött,
az igaz melegség, szívünkbe költözött.

Magunkhoz ölelnénk a népes világot.
Minden ember legyen örömteli, áldott!
Szeretet költözzön mélyen a szívekbe,
senki ne élhessen egyként, számkivetve.

Szívünkben a jóság legyen gyakran vendég, Tovább »

Szása

szásaHajdanában történt meg ez a lebilincselően aranyos eset, mikor még a szovjet felszabadító csapatok ideiglenesen hazánkban állomásoztak. Valahányszor eszébe jut anyukámnak, majd elgurul a nevetéstől.

Nem emlékszik egyikünk sem, hogy milyen tranzakció keretében került sor arra, hogy orosz katonák dolgozzanak egy magyar gyárnak. Valószínűleg az erőmű némi távfűtésért cserébe, amit a laktanya fűtésére vettek igénybe az oroszok, új vízvezeték fektetéséhez, árokásásra bérelt ki néhány kemény kötésű katonát. Tovább »

Kirándulunk

kirándulásAz átlag magyar honpolgárhoz képest, mi viszonylag sokat kirándulunk. Ennek több, igen kézenfekvő oka is van, kivéve azt, hogy egészséges. Ez valahogy nem került be igazán a főbb szempontok közé. Legfőképpen szeretünk együtt lenni, a lakótelepi lakás – különösen nyáron – elviselhetetlen, a városi szórakozások pedig mindegyikünket hidegen hagy. De nem is mondom jól, túl finom kifejezés rá a “hidegen hagy”. Valójában ez a nyári forróságtól, Tovább »

Hidasi

Brad Pitt és Jason StathamAz iskola alig több mint 300 méterre volt a kertvárosi lakásunktól. Egy kisgyereknek ez a távolság az esetek többségében viszonylag nagy. Nekem apró lábaim ellenére mégis mindig túl rövidnek tűnt. Ennek okát komoly felnőttséggel meg is határoztam.

- De jó lenne, ha távolabb laknánk, mondjuk legalább ott, ahol a Jámbor Éváék. Az messzebb van. Addig volna időm gondolkodni, kicsit andalogni. Felkészülhetnék az otthon váró fenyítésekre, na és persze másfelé kellene mennem. -

A suli kapuján kicsődülő aprónép vidám csatazajjal, egymást lökdösve, Tovább »

Címkék:

Titkok tudói emlékezzetek!

titok tudói emlékezzetekEmlékezzetek a pillanatra, a szépre, jóra, arra ami igazán örömöt okozott nektek. Emlékezzetek az igaz történetekre. A legmeglepőbb, hogy emlékezhettek mások igaz történeteire is. Azokéra, akik már nincsenek közöttünk, vagy azokéra, akikkel már nem tartjuk a kapcsolatot. Minden emlék amit átélünk - legyen az akár egy pillanattal előbbi - kihatással van a jelenünkre. Nincs semmi amit ne tudhatnátok ahhoz, amit elérni szeretnétek. Tovább »

Címkék:

Szicíliai emlék Re: fóka - Cry Baby!

szicíliai emlékAzon a napon korán kellett kelnem, de megtettem, mert mintha tudtam volna, ez a nap soha többé nem jön el még egyszer az életemben. Bár akkor reggel álmosan kikászálódva az ágyból ezt még nem igazán érzékeltem. Összepakoltam az aznapi kajámat előrelátóan, ahogy mindig. -Tviksz csoki kolbászos vajas kenyérrel.
Tudatában voltam, hogy fürdeni is fogunk egy helyen, ha lesz rá alkalmunk, de minden vágyam az volt, hogy megmászhassam a szigeten található hegyet. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy mire leérek a monten tetejéről már nem lesz időm fürdeni, így végül nem vittem el a fürdőruhám... - Hogy ezen mi múlt, az máig hatással van rám. Tovább »