Életfeladat

KERESZT

MINDENKI AKKORA KERESZTET KAP AMEKORÁT ELBÍR
Mindenki akkora feladatot kap, amekorát meg tud oldani
És ha már megoldottad észreveszed nem is volt olyan nehéz,
Mint ahogy te azt láttad az elején.
A következő feladat mindig nehezebb lesz mint az előző,
De azt is megoldod, így azt is könnyebbnek látod majd a végén. Tovább »

A Teremtés, mint spirituális életfeladat

teremtésFelmerült-e már Benned, hogy mi az Életfeladatod, mi a "dolgod" "ebben az életedben"? Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy igen! Különben nem is biztos, hogy rátaláltál volna erre az írásra! :)
Korábban röviden írtam már arról, hogy véleményem szerint mi az élet egyetlen valódi célja. Akkor inkább a felszínéről írtam az egész dolognak, most mennyünk egy kicsit a mélyére.
Mi az élet értelme? Különböző "spirituális tanítások", "ezoterikus eszmék" próbálkoztak már azzal, hogy választ adjanak erre a kérdésre. A legtöbb annyit mond, hogy életed célja nem más, mint a fejlődés. Némely tanítás, talán azt is megmondja hova, mívé kell fejlődnöd. Vannak olyan nézetek, melyek szerint a legfőbb feladatod az, hogy visszatalálj önmagadhoz, vagy megtaláld korábban elveszett részeidet, esetleg, hogy elérd a beteljesülést. Mások azt állítják, hogy a legfontosabb feladatod, hogy megvalósítsd önmagad valamely területen, vagy hogy kifejleszd magadban a tisztánlátás képességét, hogy átláthasd a világ dolgait, ezáltal bölcs mesterré válva. És persze vannak olyan tanítások is, melyek szerint ez az életed is csak egy karmikus körforgás része, melyben nincs más dolgod, mint felismerni és megoldani karmikus feladataidat, hogy legközelebb már ne ess ezekbe a hibákba, hogy a következő életedben már új feladatokat teljesíthess. Aztán, hogy ezeknek a feladatoknak a megoldása végül is hova vezet, miért is történik ez az egész... Tovább »