Neale Donald Walsch

Elgondolkodtató

Szeretem Neale Donald Walsch napi üzeneteit. Elgondolkodtatóak, némelyik egészen felvillanyoz, és szó se róla, könnyebben megy a nap, ha már reggel azzal kezdi valaki, hogy semmi rossz nem történhet veled. Ezt kaptam nemrég:

"Életed ezen napján, azt hiszem Isten azt akarja, hogy tudd, Tovább »

Beszélgetések Istennel (NDW)

Minden nap kapok egy-egy gondolatot, üzenetet mailen keresztül, ezentúl szeretném Veletek is megosztani.

"Az életnek van néhány alapelve - rövidesen behatóbban is megvizsgáljuk majd ezeket -, amely alkalmasint segítségedre lesz, hogy könnyebben elfogadd ezen Emlékek némelyikének valóságát. Tovább »

Isten azt akarja, hogy tudd...

"Életed ezen napján, azt hiszem, Isten azt akarja, hogy tudd…
… te nem a saját „sztorid” vagy. Ennél te sokkal több vagy. Teljesen rendben van, ha most már elengeded a múltad.
A legtöbbünknek van egy története arról, hogyan is lettünk azzá, akik vagyunk, és hogy néha miért is olyan nehéz az élet. Mindez csak dajkamese, és semmi köze ahhoz, akik most vagyunk. Tovább »

Látomás a Magyarság feltámadásáról

látomás a magyarságrólNagyon régóta bennünk él ez a vágy. Nem csak bennem. Hogy újra szép lesz. Méltó régi, nagy híréhez. Hogy újra életre kelnek a hősök. Bennünk. Mindannyiunkban. Mit tehetünk ezért a mindennapokban, ez a kérdés. Hogyan csináljuk? Emlékezni kell... de nem csak nagy szavak kellenek és ritka pillanatok, felvillanások...Hogyan építsük be mindennapjainkba ezt a tudatosságot, ezt az útmutatást? Hogyan adjunk gyermekeinknek hőslelket, ha magunknak sincs, ha mi is gyarló hétköznapi csetlő-botló emberek vagyunk? Tovább »

Isten, a Barátunk! :-)

neale donald walschSokat gondolkodtam már rajta, hogy mit is tudnék beírni, hiszen én nem tudok olyan szépen fogalmazni. Aztán tegnap este kezembe akadt a Barátságban Istennel című könyv, amit biztosan ti is ismertek... és annyira megragadott az utolsó pár oldal, hogy nem bírtam megállni, hogy ne írjam be nektek ide. Szerintem velem együtt sokan éreznek még hasonlóan ezekről a dolgokról...

"- Mit jelent tehát barátságban lenni Istennel? Azt, hogy rendelkezésedre áll a szükséges bölcsesség. Mindig és mindenüttt.

- Azt jelenti, hogy soha többé nem kell azon töprengened, hogy mit tegyél, hogyan legyél, hová tarts, mikor cselekedj és miért szeress. Ha barátságban vagy Istennel, egyszerre szertefoszlik minden kérdés, mert előre megkapsz tőlem minden választ.
Valójában persze egyáltalán nem kapsz Tőlem válaszokat, hanem megmutatom csupán, hogy magaddal hoztad mindezeket a válaszokat ebbe az életbe. Megmutatom, hogyan idézd fel őket, és hogyan sugározódnak ki a létedből az éppen adott kihívás, nehézség területére, úgyhogy a kihívás, a nehézség valójában már nem is tartozik az életedhez, hanem tapasztalattal váltod fel. Tovább »