spirituális vezető

Amma

Másfél évvel ezelőtt, amikor az Arca internetes újság bemutatóján részt vettem, teára hívtam meg létrehozókat. Meséltünk nekik a Mozgalmunkról és célkitűzéseinkről. Akkor az ölelés volt az egyik fő programsorozatunk. Varga Csaba és Dienes István (tudatkutatók) meséltek egy csodálatos asszonyról, aki megöleli a világot. Akkor nagy kíváncsiság fogott el, de itt Magyarországon még nem ismerte senki. Tovább »

Kollektív tudat, avagy mit tehetünk ha készen állunk?

Sri ChinmoySri Chinmoy, az egyik olyan spirituális vezető volt, akiről mind a politikusok, mind a vallási vezetők elismerően nyilatkoznak. Nemzetközi hírű békevezetővé vált. Tavaly októberében vált meg fizikai testétől. Rendkivüli lélek volt, akitől álljon itt most néhány sor a kollektív tudatról és az abban játszott szerepünkről.

"A mi utunk, a szív útja, az elfogadás útja is. El kell fogadnunk a világot. Ha elvonulunk a Himalája barlangjaiba, vagy egy hegy csúcsára ülünk és saját személyes megvalósulásunkért és elégedettségünkért könyörgünk, azzal semmit sem teszünk a világért. Ez hasonló lenne ahhoz, mintha kedvünkre jóllaknánk és hagynánk, hogy testvéreink éhezzenek. Ez nem helyes. Tovább »