tudatosság

Tudatos figyelem gyakorlása

Amikor elérkezünk a tudatossággal élés csodáinak felfedezéséhez, akkor rájövünk, hogy tényleg saját magunk tudjuk alakítani minden pillanatunkat, minden élményeinket. Ez lehet csodásan mennyei állapot, de lehet a pokol bűzös mocsaraiban dagonyászás.
Rájöttem, hogy a mennyei élmények akkor érkeznek el az életembe, ha tényleg tudatos figyelemmel fókuszálok arra, amit igazán akarok. Aztán amikor kicsit kilengek és hagyom magam a régi berögzült ösztönös gondolkozásba merülni, akkor előjönnek azok a számomra nem igazán szeretem pillanatok, amiket kétlábbal Tovább »

Kapcsolatok

kapcsolatokMegoldást várunk a másiktól. Azt az illúziót kergetjük, miszerint a leendő vagy meglévő társunk rendbe teszi az életünket. Megjelenik, megfelel, kiegészít, felszabadít félelmeink alól...

Ez egy igen régen magunkba kódolt üzenet a múltunkból... Amolyan szülő pótlék-effektus ez. Mélyen belénk kondícionálódott korai éveinkben és talán nagyobb erővel befolyásolja tetteinket, mint azt hinnénk. Egy kis vizsgálódást biztosan Tovább »

Éber Tudatosság

„A mindennapos meditáció az egyik legjobb módszer. Ezzel a legmagasabb csakrádba emelheted az életenergiádat… Sőt, el is tudod hagyni a testedet, míg „ébren” vagy.
A meditáció során készenléti állapotba kerülsz, hogy megtapasztald a teljes tudatosságot, miközben a tested a szó hétköznapi értelmében éber. Ennek megtapasztalásához nem kell meditálva üldögélni. A meditáció egyszerűen az egyik eszköz. Van állómeditáció, sétálómeditáció, cselekvőmeditáció, szexmeditáció. Tovább »

Abraham szereti a humort!

nevetés, humorA tegnapi Kérd és megadatik-hoz kapcsolódva gondoltam, megosztok Veletek még pár részletet a könyvből, én nevettem rajta! De természetesen sokat is lehet belőle tanulni. Abraham egy tanfolyamon beszélget a vendégekkel, nagy kérdezz-felelek zajlik.

Abraham: Nos, írd le. Mi a halál?
Vendég: A tudatunk elvesztése. A....
Abraham: NEM, nem az! A halál a teljes Tovább »

Kérd és megadatik

csodalámpaSzép jó estét Mindenkinek! Már jó ideje vagyok lelkes olvasója eme nagyszerű oldalnak, nem is tudom, hogy miért csak ma jutott eszembe regizni :D
Nagyon tetszenek a blogok, na és az a hatalmas erejű szeretet ami itt van hűűűű!! Az csodálatos:)) Májusban tudtam meg a Titkot, ahogy eljutottam hozzá, az vmi hihetetlen volt! Másfél éve tartó depresszióból húzott fel. Tuti, hogy mindig minden összefüggésben van egymással és nem is véletlen... tehát nagyon örülök, hogy én is részese vagyok ennek a tudásnak.
Már elolvastam jó néhány könyvet a témával kapcsban, tegnap fejeztem be a Kérd és megadatik II. -t. Hát ez Tovább »

Meghívó Gyakorlati Önismeret Tréning Kurzusra

MEGHÍVÓ

Sok szeretettel várunk mindenkit

PrAkash és Arun Nectar ’Gyakorlati Önismeret Tréning’ Kurzusára

2008. november 15-16. Tovább »

Vidd haza a világot!(meditáció Chopra-tól)

Ez a gyakorlat a tudatosság egy új fajtáját alakítja ki.Lassan szakítasz a szokással,hogy elszigetelet különálló létezőnek lásd magad.Feldereng a felismerés,hogy a világ egésze nem egyebütt,csakis benned rejlik. Tovább »

Uzatás a Szeretet Óceánján

Mikor felébred a tudat.
Mondja jé vagyok. Jé Andi is itt van!
Választhatok Dzzsungel vagy jöjjön szeretet a Szeretet Óceánja.
Én és Andi jöjjön el mindenki.
Meghívlak szeretettel!
Egy órára egy napra egy életre.
Mindenhol ott van a titkos dimenzió a Szeretet Óceánja.
Milyennek képzeled írjál róla.
Mosolyt és Örömet Boldogságot Mindenkinek! Tovább »

Miért érezzük olyan gyakran fáradtnak magunkat?

A fáradtság, kimerültség okairól, amit sokan megtapasztalunk az átmenet során...
2 évvel ezelőtt én úgy éreztem, összeomlottam, és belehalok "valamibe", aminek az okát sem tudtam. Tovább »

Tudatos fejlődés

tudatos fejlődésTudatosan fejlődni önállóan csak úgy lehet, ha valaki tisztában van saját képességeivel, korlátaival, jó és rossz tulajdonságaival, azaz nagyon jól ismeri önmagát. A jó önismeretet csak kíméletlen őszinteséggel és az átélt élethelyzetekben való viselkedésünk, gondolkodásunk elemzésével lehet elérni. Ha valaki ily módon felismeri elsősorban a saját gyenge, rossz tulajdonságait, akkor ezeket tudatosan, sokkal rövidebb idő alatt alakíthatja át jó tulajdonságokká, mintha csak egyszerűen, minden átgondolás nélkül, ösztönösen élné le az életét. Tovább »

Szexualitás - híd a tudatosság magasabb szintjeihez

szexualitásOlvasgatom-olvasgatom az oldalt, és látom (milyen véletlen... tavasz van! :-)), hogy tele van szerelemmel... párkapcsolat, a párunk visszaédesgetése, vagy megtalálása... és egyéb témák.
És itt jutott eszembe, hogy olvastam én egy könyvet, ami számomra brutálisan jól fogalmazott meg ezzel kapcsolatosan dolgokat. Talán másnak is segítség lehet. (Én kiemeltem a számomra akkor fontosnak tartott részletet és igyekeztem rövidített változatot bevágni, noha így is Tovább »

Ápold a zoknid optimizmussal

csak pozitívanÓ igen, a pozitív gondolkodás... Zwack Péter is ezt mondja. És voltaképpen igen.

Vagy nem?

Nem szeretnék mindig pozitívan gondolkodni. Az nagyon naív lenne részemről. Igenis maradok én szkeptikus jó néhányszor.
Igen, még magammal szemben is. Így egészséges. Így fejlődhetek igazán széles spektrummal. Tovább »

ÚJRA TÍZMILLIÓSZOROS!

Sziasztok!

Emlékeztetni szeretnélek benneteket arra,hogy május 19-én minden teremtés 10 milliószoros erővel hat!

Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint.
Ezeken a napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat.
Fontos,hogy arra gondolj amit teremteni szeretnél az életedben.
Ha negatív érzelmeid,gondolataid merülnek fel.Nyilvánítsd ki,hogy elengeded őket. Tovább »

Mit jelent a valódi siker?

Szerintem ez is nagyon tanulságos, remélem van akinek ez is segít!

Csillagvirág

Érzés az alapja a Tudatosságnak.

Az érzés az alapja a tudatosságban való fejlődésnek. A legtöbb ember azt hiszi, hogy érez. Igen valóban, de mennyire van nyitva a szíve az érzékelésekre? Tovább »