kapcsolatok

Az élet értelme

Minden egyes életútnak van célja, feladata és értelme...Az már más kérdés, hogy ezt ki hogyan találja meg, mennyire képes meglátni a hétköznapok örömei és terhei mögött. Rendszerint az élet közepe táján tesszük fel magunknak a kérdést: Ennyi lenne, ez minden, amit az élettől kaphatok?

Ilyenkor tudatosodik bennünk a hiány, ami tulajdonképpen abból fakad, hogy nem azt az életet éljük, amit szeretnénk, ami által talán értékesebbnek és hasznosabbnak éljük meg önmagunkat és létezésünket. Tovább »

kenyér és só

tekintetemet odadobtam a folyónak, utazzon a kacsák csőrében csendes szigetekre, ahonnan egy híd vezet csak magamhoz a nap fényéből ragyogtató délutánon. Tovább »

Árulás

én elárultalak. azóta is folyamatosan árullak, szabadságom morzsáiért a sasoknak, farkasoknak, kentauroknak: vigyenek messze tőlem. Olyan messzire, hogy látlak-e a még?

egy patak nem mély. mégis csobog, bizonyosság, alján kavicsok, pici halacskák. Szertelennek tűnő kacagás, mégis egy célért viszi hűs titkait, és oltja a vadak, vándorok szomjait. Tovább »

Családi segítségkérés!

Sziasztok!
Már nagyon el vagyok keseredve családom szétszórtsága miatt, szerintetek mit lenne érdemes megváltoztatni egy jobb légkör érdekében?
Annyira szétszórtak vagyunk, hogy a konyhában, fürdőszobában... csak pár napig van rend rendrakás után. Tovább »

Kapcsolatok

Kapcsolatok

Szerelmi kapcsolatok

A legfontosabb az őszinteség és a bizalom...
Ismerkedés:itt vannak lépcsőfokok...

Ismerkedés
Nagyon fontos a bemutatkozás szerintem a kézfogás
Ott már sok minden eldől vagyis sejtetős....

Udvarlás....
Vannak olyan férfiak akik ezt át ugorják...
Pedig minden nő vágyik erre...a figyelemre...

Bókok...
Figyelem Tovább »

Csak pár gondolat

Még soha nem voltak a kapcsolatok ennyire problémásak és konfliktussal terheltek, mint napjainkban.
Ahogy arra talán már magad is rájöttél, nem az a funkciójuk, hogy boldoggá vagy elégedetté tegyenek.
Ha továbbra is a meghitt kapcsolatban keresed a megváltást, akkor újra és újra ki fogsz ábrándulni.
Ha azonban elfogadod, hogy a kapcsolat nem azért van, hogy boldoggá, hanem hogy tudatossá tegyen, akkor az már valóban a megváltás lehetőségét kínálja számodra, és összhangba kerülsz azzal a magasabb tudatossággal, amelyik bele akar születni ebbe a világba!
Azokat, akik ragaszkodnak a régi mintákhoz, egyre több fájdalom, erőszak, zavarodottság és őrület várja.
-Eckhart Tolle Tovább »

Egy kis tanácsra lennek szükségem!

Na szóval kezdem az elején. Van egy srác (ő 26 én 19) akivel megismerkedtem kb 1hónapja. Ő keresett meg, látott egy bulin (ezelőtt is összefutottam már vele de akkor még foglalt volt így 1általán nem foglalkoztam vele) és mivel szinte a legjobb barátja aki az én osztálytársam is ott volt így megkérdezte hogyhívnak mert tetszem neki. Tovább »

Kapcsolatok

Éjjel sikerült megint az alvás helyett a "kapcsolatokról" gondolkoznom. A napi rutinunk között biztos mindenki látja, a szemük előtt zajló családterápiás veszekedéseket, a másik nem magunkhoz idomításának módszereit, a lelkiismeret furdalási technika alkalmazásait, és a gyengeségeink másikra történő kivetítését. Piszkos "játék", és teljesen felesleges, mert nem vezet sehová. Mitől működik egy kapcsolat? Sokan, sokféleképpen magyarázzák, kémia, tudatosság, szerencse... Tovább »

Bizalom

"Bízz az emberekben!" - mondták neki.
"De hát én bízom!" - válaszolta. És így is gondolta. A bizalmat az ő véleménye szerint nem az jelentette, hogy minden vele történt dolgot meg kell osztani másokkal. Egyfajta titokzatosság lengte őt körül. Kíváncsi emberek próbálták megkörnyékezni, megismerni (?), de az életét firtató kérdéseket általában diplomatikus válaszokkal hárította el. Úgy gondolta, nem kell vadidegeneknek mindenről tudnia. Tovább »

várni vagy sem...

Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Régebben foglalkozom a vonzás törvényével és a tudatos pozitív gondolkodással.
Pár hónapja írtam egy listát,hogy milyen párt is szeretnék én magam mellé.Leírtam részletesen minden tulajdonságot.Majd a lapot eltettem és feledésbe is merült.Persze minden nap tisztában vagyok azzal,hogy kit is keresek,de ez amolyan képként él a fejemben. Tovább »

Részlet egy könyvből

Meleg nyári nap volt, pedig még csak május hónapban jártunk. Zsúfolt villamoson döcögtem hazafelé, és épp
azon keseregtem, hogy mennyire egyhangú az életem. Reggel felkelek, dolgozni megyek, késő délután hazaérek és kész. Barátom nincs, gyerekem nincs. Amolyan nem szeretett szingli életet éltem.
Péntek volt és nagyon sajnáltam magam, amiért megint egyedül kell eltöltenem a hétvégét.
Ahogy tettem vettem otthon, megszólalt a mobilom. Ránéztem és unottan felé nyúltam. Tovább »

Még nem késő...?

Sziasztok! Régebben regisztráltam már erre az oldalra, rendszeresen olvasom is, ám még csak most jutottam el odáig, hogy én is "letegyek valamit az asztalra". A segítségeteket szeretném kérni, egy számomra nagyon fontos témában, s ahogy olvastam mások is megküzdenek az enyémhez hasonló helyzetekkel. Tovább »

Tisztítás, oldás

Kedves Mindenki!

Nagyon foglalkoztat az a kérdés, hogy a bennünk lévő blokkokat, gátakat hogyan lehet oldani, hogyan tudunk megtisztulni tőlük. És hogyan tudunk megtisztítani másokat.

Több dolgot is hallottam már ilyesmi témákban. És próbáltam is néhányat, de nem vagyok elégedett. Úgy érzem, hogy valami hiányzik. Tovább »

Mozaikok

Nem a kényelem vezérel, amikor idehozom egy-egy régebbi gondolatomat. Csupán olvasgatva barátságról, szerelemről, elfogadásról és egyéb történetekről, eszembe jutott, hogy nem is olyan rég írtam néhány rövid sort, melyek számomra mai napig nem vesztették el érvényüket. Tovább »

Feltétel nélküli szeretet - 2. rész

"A kapcsolat bennünk születik meg, bennünk virágzik, és bennünk is hal meg. Senki sem lehet úgy a miénk, mint egy megvásárolt tárgy, hanem úgy, mint a napsütés, amiért semmit sem tehetünk, mert önként adja magát. Nem birtokló ragaszkodás a szeretet. A szeretet elengedés! Nem attól vagyok boldog, hogy szeret, hanem attól, hogy én szerethetem. Az emberi kapcsolatokért valójában semmit sem lehet tenni, mert ha teszünk érte, éppen azt tesszük megvalósíthatatlanná, amit el akartunk érni. Elég csak lenni, lenni olyannak, amilyen vagyok. Tovább »