előítélet

Justicia

.........."Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet... Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Tovább »

Az előítéletről

büszkeség és előítélet (bal helyett ez jobb)Azt írja a könyv, hogy "gyakran úgy tűnik, hogy vannak egyesek, akik bizonyos jellegzetességeket nem szeretnek más Lényekben, és mivel nem szeretik ezeket a tulajdonságokat, felelősek az előítéletért. Szeretnénk rámutatni, hogy ez nem csupán annak a műve, akit előítéletességgel, elfogultsággal vádolnak. Sokkal gyakoribb, hogy az, aki diszkriminálva érzi magát, az a legerősebb teremtője az élménynek.
Az a Lény, aki úgy érzi, hogy mások nem szeretik - bármilyen okból, legyen az vallási, faji, nemi, vagy társadalmi helyzetből adódó ok - nem számít, milyen okból érzi magát hátrányosan megkülönböztetve - úgy vonzza be ezt a problémát, hogy figyelmet szentel az előítélet problémájának."
Na ezzel a résszel komoly gondjaim akadnak. Mondanivalóját és részleteit illetően is. Megpróbálom kifejteni. Tovább »

Madonna és a saját utad

MadonnaTöbb cikket is olvastam arról, hogy Madonna első saját rendezésű filmje debütált a berlini filmfesztiválon. (Önéletrajzi ihletésű film, Madonna nem szerepel benne)
A hozzászólásokat is átnéztem, mert érdekelt mit gondolnak erről az emberek, akik még nem is láthatták a filmet, mivel még nem forgalmazzák, csak sajtóvetítés volt. A vélemények tele vannak negatívummal, és utálattal. Ilyen a legtöbb ember: aszerint ítél meg mást, hogy nem ivott vele egy kávét, és nem beszélgettek egymással húsz percet, a mindennapokról...
Tudom, Madonna esetében ez nem igazán reális lehetőség, de aszerint pálcát törni valaki feje felett, hogy nem látták a filmjét, ez számomra furcsa, és alátámasztja az előítéletesség létezését.
Sok mindent lehet mondani Madonnáról, lehet szeretni vagy nem, de tény, hogy 25 éve van a zenei pályán, és azt hiszem, ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. Én szeretem a zenéjét, díjazom a kitartását. Nem ő a legjobb énekesnő, és a legjobb zenész sem, ő előadóművész. Az a dolga, Tovább »