tűz

Vándor története 10 év múlva

Vándor története 10 év múlva Tovább »

FÉNYVÁRÁS Dobogókőn VII.

December 21-én, immáron ha jól számoltam, 7. Alkalommal tartjuk meg a SZER-t.

Program:
10-11 között gyülekező a Zsindelyes Vendégházban.
11-15-ig végigjárjuk a TURUL ösvényt (4 órás túra, a sólyomröptetés megidézésére, a TURUL üzenetének felvázolásával, a mindennapokra szóló útmutatást is figyelembe véve)
15-től melegedés, töltődés a Zsindelyesben. Tovább »

A Mars: a céltudatosság - célirányosság, a természeti életenergiát és a bátorság bolygója.

Kozma Szilárd asztrológus:

A Mars által megtestesített nyers életerőt adó spirituális őserőnek a jellemzése: Tovább »

A vonzás (szeretet-mágia) és a taszítás (Fény - polaritás) egysége: a tisztánlátó boldogság

Kozma Szilárd:

A spirituális tisztánlátásnak az előfeltételeiről és a téves valóság-értelmezés következményeiről

Előszó:

Amikor az Erdélyi havi lap főszerkesztője által indítványozott - de időközben, az eddigi munkásságom eredményeit sűrítve- összegező, értelmező és tanulmánnyá alakuló – beszélgetést a barátommal magnóra vettük, még nem gondoltam, hogy a dolog majd ennyire komolyra fordul. Nem tudhattam előre, hogy már a harmadik, negyedik kérdésre adott válaszaimmal, egy olyan sűrű szellemi erőtérbe kerülök, amelyben minden olyan, jól meg nem rágott kijelentés, amit az ember az ilyen jellegű, szabadbeszélgetések során, akarva, akaratlanul kimond, nem csak félreérthető lehet. Hanem könnyen az egyes kijelentések azt a benyomást is kelthetik, mintha egy felfuvalkodott, mások munkásságát, tanítását és eredményit lenéző személy lennék. Egy spontán beszélgetésben nem lehet minden szót és mondatot előre jól megfontoltan elmondani. Másrészt az exhibicionista magtartás, nem csak azon egyszerű tény miatt nem lehet jellemző rám, mert az a személy, aki az életereje az egészsége megszerzése és a harmonikus élete kialakulása előtt, vagyis mielőtt a feleségével együtt a harmónia és a kiegyenlítettség útjára ráállhatott volna, rengeteg szenvedést, sok veszteséget és teljes csődhelyzetet megismert, olyannyira, hogy nem csak a fájdalomtól, az átélt események által okozott kimerültségtől, vagy a rá nehezedő „sors-nyomástól”: idegfeszültségtől került, mind gyermekkorában, mind fiatal, majd érett felnőtt korában is halál közeli állapotokba, és ami ennél is rosszabb: a bűntudat legsötétebb poklába, annak tehát, aki részesült ezen sors-beavatási „előjogokban”, teljesen világos, hogy mi a metafizikai értelme annak, hogy: „Az elsőkből lesznek utolsók..., és annak, hogy „Aki felmagasztalja magát, megaláztatik” (Jézus). Tovább »

Belső Tűz

TŰZ

"...tűz
te gyönyörű,
jegeken győztes-örömű,
ne tűrd, hogy vénhedjünk sorra
lélekben szakállasodva,
hűlve latoló józanságban,
ahol áru és árulás van,
öltöztess tündér-pirosba,
röptess az örök tilosba,
jéghegyek fölé piros bálba,
ifjúság királya
tűz!"

(Nagy László: Tűz)

"Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.
Ráhányni mindent, ami antik, ócska, Tovább »

Címkék:

Szenvedély - erő

Érdekes felvetés a szenvedély vizsgálata. Nem is gondolunk bele, igazán, hiszen például én nem is nagyon használom a kifejezést. Ennek ellenére nagyon fontos dolgok állapíthatóak meg általa.

Kezdjük magával a szóval. SZENVED-ély. Jól látszik, valami olyanról beszélünk, amelyben szerepet játszik a szenvedés. De vajon hogyan. Vajon mi okozza a szenvedést? Tovább »

2010. december 19. vasárnap, FÉNYVÁRÁS Dobogókőn

Immáron negyedik alkalommal ünnepelünk Dobogókőn. Sajnos az idei évben nincs olyan szerencsénk, mint tavaly, amikor hétvégére esett a téli napforduló ünnepe. Persze az ideális időpont mellé elég csípős időjárás kerekedett. Mínusz 15,5 fok volt. Zenész társunk furulyája pár dallam után be is fagyott. Ennek ellenére a tűzgyújtás, az éneklés, az ima és a meditáció sem maradt el. Tovább »

Párkapcsolat, szerelem, tűz

Egymásra találunk, szeretjük egymást, élvezzük az élet adta lehetőségeket, és örömmel vesszük tudomásul, hogy ezt a meghitt korszakot megélhetjük valakivel, akivel elsősorban lelkileg, gondolatvilágilag és testileg megoszthatjuk elvárások nélkül. Nem gondolunk semmi rosszra, mert a szerelem, mint betegség mindkettőnket elkapott. Ebben az állapotban annyira fel vagyunk töltődve, hogy nem kell semmilyen mozgatórugónak működnie ahhoz, hogy előregördítse a párkapcsolatot, hiszen egymás építő energiáiból táplálkozunk. Tovább »

Joó Violetta - A volt szeretők vonzása - Kikerült fejlődés

Magam is érintett voltam a témában, s mint asztrológus ma már más szemmel látom a dolgot, a metafizika és saját karmám megismerése új fényben láttatja velem mindazt regényes és szenvedéllyel, szenvedéssel teli korszakot, amit jó néhány éve megéltem. Arról nem is beszélve, hogy mindezen tudás birtokában-segítségével, milyen életet élhetek ma.

Több esetet ismerek vagy személyes ismerősi, baráti körömből, vagy a hozzám, mint tanácsadó asztrológushoz forduló személyektől, amely történetek sorra arról tanúskodnak, hogyan maradnak fiatal és értelmes emberek magányosak, hogyan teszik üressé, értelmetlenné stagnálóvá az életük, tulajdonképpen hogyan siklik el mellettük az élet éveken keresztül, miközben vagy teljesen egyedül maradnak, jobb esetben időnként akad néhány jelentéktelen szeretői viszonyuk, rosszabb esetben többször visszamennek a misztikus ragaszkodással szeretett és vágyott volt szeretőhöz, akit elfelejteni nem tudnak. Azt hiszik, a sors azért hozza fel mindig azt a bizonyos szeretőt, mert a szerelemnek folytatódnia kell, s nem tudják, hogy pontosan a tanulságos lezárás az, ami elmaradt a régi, nagy románcból. Tovább »

Agyafúrt Univerzum, azaz biztos, hogy mindent a pénz old meg?

új fürdőszobaMit csinálnál, ha a 2010-es év úgy köszöntene rád, hogy hazaérve az ünnepi tűzijátékról, a lakásodban hat tűzoltó mentené éppen az értékeidet, mert a szembe szomszédod félrement rakétája betörve az ablakot éppen hatalmas pusztítást végezne a fürdőszobádban?
Mire gondolnál?
Arra, hogy micsoda szerencsétlenség vagy arra, hogy micsoda szerencse?
Na jó, legyünk igazságosak. Legelőször arra, hogy micsoda szerencsétlenség, kis idő elteltével pedig rájöhetsz, hogy Tovább »

A Tűz lélekzete

tűzSzeretem a Tüzet. Él. Táncol. Lélekzik. Tüdeje van.
Megfigyeltem, hogy egyes mécsesek kanócának egyszerűen tüdeje nő. Aztán az idők során azt is észrevettem, hogy ennek a tüdőnek a nagysága egyenes arányban áll az én lélekzetem intenzitásával. De ez még nem semmi. Mert nem kell hogy a közelében legyek, akkor is.
Történt egyszer, hogy elvittek táncolni és mielőtt elindultam gyújtottam egy mécsest a tükör előtt. Őrült éjszaka volt az, Tovább »

Nézz mélyen a tükörbe! Ami a szívben, az a szemben. Mert a szem a lélek tükre.

Amikor ezt a mandalát festettem, előttem volt egy tükör, a tükör előtt a Tűz lángja, a mécses előtt a vászon, a vászon előtt én,ecsettel és festékkel felszerelkezve, s bennem pontosan ez az érzés, ami a vászonra került!
Fogadjátok szeretettel!