ego

Kozma Szilárd: A Lilith – inverzió, mint sors-titok és a keresztény beavatás mágikus misztériuma VII. rész

Kozma Szilárd: A Lilith – inverzió, mint sors-titok és a keresztény beavatás megváltó (mágikus!) misztériuma VII. rész

VII. Az igazi (keresztény) beavatás

A nyugati - keresztény civilizációban élő személyek számára ma még mindig egzotikus keleti misztikummal, vagy mágikus (hipnotikus) hatalomgyakorlási lehetőségeket ígérő képzetekhez kapcsolódó felhangot kap a beavatás kifejezés. Számukra izgalmasabbnak és pragmatikusabbnak hangzik a megváltásnál, pedig ugyanarról a metafizikai realizációról van szó mindkét esetben. És ez így van még akkor is, ha a keleti vallások a beavatást egy, a krisztusi értelemben vett megváltásnál alacsonyabb megvalósítás elérési lehetőségére (a szenvedésektől való megszabadulás, a nirvána elérésére, stb.), az európai keresztény viszont, pontosan a Jézusi tanításokat elferdítő, de a hitrendszer és egyház építés érdekében azok abszolút-erejéből a szelet kifogó, egy újfarizeus: a Tarzuszi Pál által bevezetett „korrekciók” (lásd a feltámadás „tételét”) következtében a keresztény ember ma a megváltást nem a korrupció mentes életforma felvétele és gyakorlása által elérhető éberség következményeként érti, hanem egy, az ő akaratától és erőfeszítéseitől független, rá nem vonatkoztatható, absztrakt és idegen aktusként, amit valaki valamikor „elintézett” az ő számára. Olyan aktusra, amit "Jézus Krisztus" valamikor "elkövetett" és ezért a becsületes vallásos embernek illendő tisztelni öt és persze nem árt egy kis égi protekcióért is imádkozni hozzá. Tovább »

Instant boldogság

"Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is meg tudják majd, hogyan éljenek."
Gyökössy Endre

Instant boldogság Tovább »

Életrevalók boldogsága

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Tovább »

EGO: A feltétel nélküli szeretet

Az Egó:
Szerbusz Én! Így karácsony táján érdekesen meg szoktál változni, kiszámíthatatlanná válsz, teljesen felborítod a hétköznapjaimat. Mond az idén se lesz másképp. Mesélj, mire számíthatok!

Az Én:
Szerbusz, semmi akadálya, én szívesen megosztok veled mindent, amire kíváncsi vagy. Csak kérdezz, és én válaszolok. Tovább »

A Levegő alkímiai elem szerinti karma (Kozma Szilárd)

Nem azért jó a saját szemünkben, vagyis az erkölcsi látásunkkal (spirituális érzékelésünkben, sors-gondolkozásunkkal), a leomlott gerendát keresni, a mások szemében (létképzeletében és életlátomásában) található szálkák keresése – vizsgálata helyett, mert: A) Ehhez, ily módon nincs erkölcsi alapunk. B) A másikat sértjük ezzel. (Hiszen az, hogy a mi szemünkben – látásunkban egymást keresztezik a leomlott vastag gerendák, még nem menti fel „a másokat”, vagyis, nem jelenti azt, hogy a mások nyugodtan ülhetnek a szálkáikkal, még akkor sem, ha a mi látásunk esetleg telve van gerendákkal!) Hanem azért, mert amíg a mi szemünkben, akárcsak apró szálkák is vannak - nem hogy gerendák! -, addig a hangoltság és a vonzás, valamint a hatás-visszahatás (ok és okozat) sorstörvényei alapján, ténylegesen nem lehetünk sem egészségesek (hosszú távon), sem nyugodtak és boldogok. És azért is, mert az életünk értelmét, célját és rendeltetését is éppen ez adja meg: a szellemi látásunk kitisztítását követő, velünk született belső (Személyes) sérüléseinknek és rongáltságunknak, illetve a sérülésre – rongálódásra való hajlamainknak, a minél nagyobb mértékű feloldása. Ezeket a sorsrontó és egészségrontó (karmikus) hajlamainkat a személyi sorsképleteinkben a Lilith és a Sárkányfarok jelöli, nem csak a jegyhelyzetével, hanem a házhelyzetével és a fényszögeivel is. Van azonban még valami, igen fontos és lényegi "részlet", amit tudnunk kell a Lilithünk és a Sárkányfarkunk pozíciójáról (meghatározódásáról), ahhoz, hogy teljes képünk legyen a gerendáink természetéről. Éspedig az, hogy mit is jelent tulajdonképpen az, hogy ezek a személyes gerendák, föd-, víz-, tűz, vagy levegő jegyű konstellációkban találhatók-e? Tovább »

Az ego játéka Eckhart Tolle: A világ csak belülről változhat meg!

A szavak – függetlenül attól, hogy hanggá formálva hallod őket, vagy gondolatokként kimondatlanok maradnak – szinte hipnotikusan megigézhetnek. Könnyen elveszíted magadat bennük, hipnotikus állapotba kerülsz tőlük, kimondatlanul azt gondolva, hogy ha valamihez egy szót kapcsoltál, akkor már tudod is, hogy az micsoda. A tény: nem tudod, hogy az micsoda. Tovább »

Címkék:

Müller Péter: Indián mese:Nem kis feladatra vállalkozol, ha a saját lelkeddel barátságot akarsz kötni.

Nem kis feladatra vállalkozol, ha a saját lelkeddel barátságot akarsz kötni.
Ha az egód és a magasabb Én-tudatod között szeretet-viszonyt akarsz kialakítani.
Vagy ahogy manapság mondják: ha önmagadat meg akarod szeretni.
Hasonlít ez a vadló befogásához és megszelídítéséhez, melyről gyönyörű vallomást olvastam az észak-amerikai prériindiánoktól. A vadlovakkal ugyanis nem lehet barátságot kötni.
Nem akarnak.
Nagyon nem akarnak. Tovább »

Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba. A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak. Tovább »

EGO-pajti

Régen írtam. Nagyon régen és bevallom őszintén, hiányzik. Mert amikor írok, nem tervezem előre, hogy mivé alakul a témám. Elindul egy kis gondolatmenet, aztán valamivé kinövi magát. Azt is megírtam már, hogy akkor kezdtem el írni, amikor kevésbé énekeltem.

Most viszont, persze hála Istennek többször volt alkalmam énekelni, a fellépésekre készülni, ez elvette az energiámat, a koncentrálást az írástól. Tovább »

Áldás és álhatatosság - Ken Wilber /részlet

A tibeti buddhizmus az általános spirituális utat 3 fő szakaszra osztja (melyek további szakaszokra oszthatók).
Ezek: a hínajána, a mahájána és a vadzsrajána.

A hínajána az alapgyakorlat, minden buddhista iskolában megtalálható alapvető, központi gyakorlat.
(...)
E gyakorlás során az ember kényelmes testhelyzetben (lehetőleg lótusz, vagy fél lótusz ülésben, ha nem tud, akkor törökülésben) ül, és "puszta figyelmét" arra irányítja, ami felmerül, külsőleg, vagy belsőleg, anélkül, hogy megítélné, elítélné, követné vagy vágyakozna utána. Tovább »

Címkék:

Boldognak lenni

Az emberek azt mondják, boldogok szeretnének lenni, de valójában nem is akarják.
Félnek, hogy el fognak veszni.

Mindannyiszor, ha tudatára ébredsz valaminek, elkülönülsz tőle.
Ha boldog vagy, külön vagy te, és külön van a boldogság.
Tehát igazán boldognak lenni azt jelenti, hogy inkább boldogsággá válsz, mint boldoggá. Tovább »

A harmónikus párkapcsolat feltételei

Sziasztok!

A "fészen" találtam, gondoltam megosztom Veletek is.:)
/Igazság szerint nem tudom, ki a szerzője./

"A harmónikus párkapcsolat feltételei

1. Képes vagy kielégitő életet élni párkapcsolat nélkül is.

2. Nincs szükséged másra ahhoz, hogy jól érezd magad.
...

3. Képes vagy önmagad középpontjában maradni. Tovább »

Kozma Szilárd: Az állatöv napjegyeinek, mint karma-hordozó spirituális erőtereknek az értelmezése - Az Oroszlán

A negatívan fényszögelt Oroszlán nappal, valamint az Oroszlánban álló Lilithel, vagy Sárkányfarokkal rendelkező személyek baleseti- és betegséghajlamai, betegségeiknek és konfliktusaiknak az igazi okai. Tovább »

Palackba zárt szellem

A mai nap lustán kezdődött, és javarészt pihengetéssel telt. Estére programom volt és ez az, amiért most írok.
A spirituális kutakodásaim során rábukkantam egy oldalra, ami a kvantumszemléletről szól. Olvasgattam róla és el kezdett tetszeni, bár ha pontosabba akarnék lenni már az előtt tetszett, hogy magát az oldalt megleltem, egy film kapcsán. („mi a csudát tudunk a világról”) Szóval az oldalon találtam egy könyvet, illetve először csak annak részleteit. Egyik nap úgy döntöttem megvásárolom ezt a könyvet, személyesen mentem el érte. Tovább »

Félelem

Még csak nem régiben kezdtem foglalkozni a vonzás törvényével és általa mindenfélével, ami hozzá kapcsolódik, mint pl. spiritualitás is.
Oly sokat és sokszor emlegetik ezt a szót a különféle önismeretről illetőleg a tudatos életről szóló könyvek,cikkek... Ma reggel kicsit mélyebben elgondolkodtam ezen, mármint mi az, hogy félelem, milyen érzés is ez... eleinte nem tudtam felidézni magát az érzést. Tovább »