őszinteség

Életrevalók boldogsága

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Tovább »

A bajnok

Az igazságot a sablonokon túl leled meg. A tudás nem elég, alkalmaznunk is kell, az akarat nem elég, tenni is kell.
Ez Bruce Lee filozófiája. Ahogy a "légy víz" is. 50 évvel ezelőttről.

Tudtátok, hogy 1957-ben Hong-kong csacsacsa-bajnoka lett? :-)

Halála máig rejtély. Tovább »

Tisztesség

Tisztesség,becsület

A tisztesség-kinek mit jelent ez a szó?

Tisztességes emberek
Tisztességes lányok,asszonyok,férfiak,gyerekek,fiúk,lányok

Van még ma tisztesség?
Vannak tiszta emberek?
Tisztán játszó emberek?
vajon....?

Tisztességes ajánlat szokták mondani-van olyan vajon?
Nincsen szerintem..... Tovább »

Kis kő,kővem,kavicsom....

Te egy kő vagy

Nincsenek érzéseid....
Nem érzel....
Akármit csinálsz nem érzed a súlyát...
Nem tudod mi a szeretet....
Neked nem is lehetnek érzéseid....
Téged senki se szeretett eddig csak ÉN...
TE csak a pénzt szereted,az a BARÁTOD...
Át gázolsz mindenen és mindenkin...
Ezt te mondtad nekem egyszer és tényleg így van..
De rajtam már nem tudsz átmenni...
Tőlem már mindent el vettél amit el lehetett....
Nincs már semmim amit vinni tudsz... Tovább »

Kötelező köröket futni...?

Én azt hiszem, sem maradi, sem túl modernül gondolkozó nem vagyok, mégsem értem, a "kötelező köröket futtató" nőket. Persze, sokan vagyunk, sokféle gondolkozással, más-más elképzeléssel, sok-sok különböző érzéssel, de mégiscsak hasonlítunk egy dologban, mind szeretetre vágyunk. Ahogy erősen vágyunk talán mind, egy jól működő, kiegyensúlyozott párkapcsolatra is. De hogyan működhetne jól egy kapcsolat, ha már a legeslegelején hamis tettekre "kényszerítjük" a kiszemeltünket...?
Valljuk be őszintén, a férfiak nagy része, egyáltalán nem "szívesen udvarol", egy bizonyos idő eltelte után, meg pláne nem. Tovább »

Találj Önmagadra a csúcson!

Igazi nagy kalandra hívom azokat, akik nem félnek ráismerni önmagukra.
Te elég bátorságot érzel egy kis önvizsgálathoz?
Ha igen, akkor tarts velem 2013. augusztus 8-tól induló Önismereti Táboromba, hogy
szemtől szemben megismerkedhess a félelmeiddel, kétségeiddel és meg is szabadulhass tőlük.
Célom, hogy EGY-ségbe kerülhess újra önmagaddal, a társaddal és a teremtővel. Tovább »

Önbizalom

Bízni lehet másban, Istenben, a sorsban... De bíznunk kell önmagunkban is! Ha bízunk magunkban, azt nevezzük önbizalomnak. Jelen világunkban, ez a kimondva egyszerű dolog sok gond alapja.

Önbizalom. Bizalom önmagunkban. Nem könnyű elérni, megtartani... Azért nehéz szert tenni az önbizalomra, mert ahhoz, hogy ez kialakuljon több tényezőnek kell érvényesülni. Először is szükség lenne egy olyan környezetre, amelyben a viszonyok stabilak. Ahol lehetőség van egy értékrendhez mérni magunkat, egy olyan értékrendhez, amely pozitív és a belső érzékeink szerint is helyes. Tovább »

A mag

Egy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

Ezt mondta nekik:
- Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. Tovább »

...mert kényükre-kedvükre HASZNÁLTAK Téged!

Ha végre önmagadra találsz, nem állítom, hogy mindenki rajongani fog érted. Akik az álarcaidért "szerettek", akik azért kedveltek, mert kényükre-kedvükre HASZNÁLTAK Téged, akik azt mondták, hogy önző vagy, ha valamit megtagadtál tőlük: le fognak válni rólad. Örülj neki! Eddig sem lett volna rájuk szükséged. Nekik volt szükségük Rád. Lehet, hogy hirtelen űr lesz körülötted, de ettől ne félj. Tovább »

Tudjátok mindketten...

...Néha elég egy pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem. Csak van valami. Találkozol valakivel, nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreked az arcodon. Tovább »

Az élet gyógyít

Két hete gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnék egy pár embernek megbocsátani.
Azzal a szándékkal gondolkodtam el, hogy szeretnék nekik megbocsátani.
Úgy gondoltam ezúttal levetítem magamnak az életem filmjét onnantól, ahonnan az elakadt.
Olyan trauma ért, hogy önkéntelenül hibás sémára kapcsoltam, és évekig azt ismételtem meg az életemben. Tovább »

Becsaptam, bűntudatom van, de szeretem

Mindennek már 4 hete, hogy végleg elveszítettem a személyt akiben a lelki társat találtam meg.
2 évvel ezelőtt szimpla mókából felkerestem egy beszélgetős oldalt, ahol lánynak kiadva magam ráírtam egy fiúra, akinek szimpatikus volt a profilja. Tovább »

Kedves Origami!

Alcím: A MÁRTÍROKAT MEGÖLIK, UGYE?

Tegnap azt mondtam, szeretnék mondani Neked valamit. Végül úgy éreztem, nem elég ehhez egy hozzászólás, inkább naplóbejegyzést írok – és érdekel a véleményed.

Talán emlékszel, beszéltünk már arról, hogy ami a világban történik, az valójában mind a szellemi világban történik, s mivel a fizikai világ a szellemi világ leképeződése, minden, ami a szellemi világban – tehát az érzések, és gondolatok világában – megtörténik, óhatatlanul megtörténik a fizikai világban is. Tovább »

A jutalom

A tökéletes trükk, avagy a jutalom korszaka

A bűvésztrükk első mozzanata az ígéret. Megmutatunk valamit, hogy aztán eltüntessük. A második lépés a fordulat. Vagyis eltüntettük. A harmadik a jutalom, amikor az eltűnt tárgy előkerül. De sosem a valóságra vagyunk kíváncsiak, hanem az illúzióra. Így volt ez... mostanáig :) Tovább »

Mitől leszel hiteles?

Mitől vagy hiteles ember? Mi az, ami hitelessé tesz. Vagyis: vannak bizonyos jellemvonások, esetleg szokások, amelyek hitelessé tehetnekí, íezzel foglalkozom mostanában... Tovább »