szem

Szem lehetőségei

Szem lehetőségei Tovább »

Átlényegülés

Sikerült tudatosan átlényegülnöm. Amint lesz időm rá mesélem miként sikerült, de addig is fontos kérésem lenne hozzátok, van olyan nézés amikor ha nézzük a színeket a valódi színt tudjuk látni, mert a szemünk nem azt a színt látatja velünk amit valójában látunk. Tovább »

Mutasd a szemed meg mondom ki vagy....

A szem színe kisgyermekkorban majdnem minden gyermeknél egységesen szürkéskék, amolyan bébi-acélkék. Sok anya ilyenkor álmodozik - hátha kék marad! Ám a barna szemű szülőktől származóknál genetikai okból többnyire besötétedik. Általában már 6 hónapos korban látható a végleges szemszín. Tovább »

Szempár

Szempár

Nagyon sok éjszaka álmodtam veled a TE szempároddal...
Mindig csak kergettél,annyit futottam már álmomban mint 20-másik ember összesen....
Nem tudtam ki vagy,és azt se hogy mér kergetsz....
Szaladgáltam,futkároztam,és mindig csak a te szemed volt a hátam mögött...még ilyet...
MIÉRT?
És most itt vagy...MEGÉRKEZTÉL....már nem futok többet,befejeztem... Tovább »

Szem-probléma

Sziasztok!

Lassan 8-9 éve vagyok szemüveges, mert nem látok távolra. -3,5-6 -os dioptriás a szemem. Elhatároztam, hogy ennek most vége, le szeretném tenni a szemüveget, és újból jól szeretnék látni.
Sajnos elakadtam a hogyanban. Van pár dolog, pozitív gondolat, amikre gyakran gondolok, próbálok vizualizálni is, de érzem, hogy ennél több kéne. Tovább »

Aranyosi Ervin: Ahogy a madarak…

Ma reggel ismét madárdalra keltem,
lágy fény derengett át az ablakon.
Csendben hallgattam, s odakint a kertben
egy apró kórus trillázgatott nagyon.
Vidám dalukból, áldott élet áradt,
Kicsi szívükben öröm zakatolt.
Háladalt zengve a gyönyörű világnak,
élve a jelent, s várva a holnapot.
Mi, emberek, vaj’ mért nem vesszük észre,
az életünk, pont ilyen egyszerű. Tovább »

Mi kell a jó házassághoz/kapcsolathoz?

Jó fejük legyen a házasoknak, mert gyakran kell fejet hajtaniuk egymás előtt.

Jó foguk legyen, mert egy-egy szót gyakran el kell harapniuk.

Jó szemük legyen, mert gyakran kell szemet hunyniuk.

Jó hátuk legyen, mert időnként nagy terheket kell cipelniük.

Jó válluk legyen, mert semmit sem vehetnek félválról. Tovább »

A szeretetet is tanulni kell

szeretet, tanulásCsak szeretni szeretnék, és azt, hogy szeressenek. Egyszerűnek tűnik, és ezt sejtjük a boldogság kulcsának is, de gyakran kiderül, nem tudunk jól szeretni, sőt, néha még szeretni sem. Bár már gyermekként bennünk van a szeretet, mégis tanulnunk kell, akárcsak a biciklizést.

Nem tudok tudományos alapossággal beszélni a szeretetről és a tanítók bölcsessége is hiányzik belőlem. Csak gondolataim vannak a szeretetről és arról, hogyan tanultam meg szeretni. Tovább »

Nézz mélyen a tükörbe! Ami a szívben, az a szemben. Mert a szem a lélek tükre.

Amikor ezt a mandalát festettem, előttem volt egy tükör, a tükör előtt a Tűz lángja, a mécses előtt a vászon, a vászon előtt én,ecsettel és festékkel felszerelkezve, s bennem pontosan ez az érzés, ami a vászonra került!
Fogadjátok szeretettel!

Szemkontaktus - szeretetünk kifejezési eszköze

szemkontaktusTudjuk felnőttek révén, az önmagunk életét visszanézve, hogy kitől tanultunk gyermekkorban a legtöbbet. A szüleinktől. Ellestünk mindenfajta viselkedési fajtát, a szeretetet, a szeretet átadását, a haragot, a félelmet, a szorongást, stb. Egy gyerek tudjuk, hogy szerepjátszással tanul, vagyis úgy, hogy szüleit utánozza. Fontos tehát, hogy tudatosan jó példával járjunk a gyermekeink előtt. Amit – saját magam példáján is remekül tudok – borzasztóan nehéz megtenni.

Ebben fontos szerepe van, nemcsak a fizikai, testi kontaktusnak, hanem a szemkontaktusnak is. Ha a szemünkből szeretet árad, akkor az a gyermek szeméből visszasugárzik felénk. Tovább »