kommunikáció

7-köznapjaink

7-KÖZNAPOK

Ahogy ébredsz ahogy kelsz az vagy te...az egész napodra kihat...
Ne siess ne rohanj
Nyújtózkodj nagyot mielőtt fel kelsz
Lassan készülj
Reggelizz
Beszélgess
Nézz ki az ablakon
Ez a te napod
A ti napotok
Az ő napjuk
A napban mindig benne van a lehetőség
Esik az eső bosszankodsz...miért is?
Érezd ahogy a víz cseppek rád esnek,és végig csúsznak a bőrödön.. Tovább »

Nem csalás, nem ámítás... :)

Nem csalás, nem ámítás...

... hanem hatékony megoldási forma.

Az olvasmányt ajánlom szeretettel!

Hétköznapi életünk során naponta kerülünk olyan szituációkba, amikor nem mindig tudjuk, mi a helyes megoldás. Az asszertív kommunikáció segít a problémás helyzeteket elsimítani, de a munkahelyi véleménynyilvánítás, dicséret és kritika, valamint a visszajelzés helyes útját is megmutatja. Az asszertivitás azáltal, hogy erősíti a személyes hatékonyságot, javítja az emberi kapcsolatokat. Tovább »

Növény-lélek

Kislányként számomra egyértelmű volt az, hogy a növények olyan élő szervezetek, mint az állatok, vagy az emberek. Attól, hogy nem képesek a szó szorosan vett értelmében beszélgetni, megérinteni minket, még ne higgyük azt, hogy a maguk módján nem teszik meg mindezt. A növények érző mivoltát, "belső" kommunikációját gyakorlatban tapasztaltam. Rengeteg időt töltöttem a Kertünkben, az udvaron nyíló virágok, fák és növények közt. Előfordult, hogy egy bánatos napomon felmásztam kedvenc fámra és neki panaszoltam el sérelmeimet. Valahogy éreztem, hogy megért. S mikor lemásztam könnyebb, gyógyultabb volt a lelkem. Tovább »

..

sztornóztam.

sajnálom.
köszönöm.
kérlek bocsáss meg.
szeretlek.

sajnálom.
köszönöm.
kérlek bocsáss meg.
szeretlek.

sajnálom.
köszönöm.
kérlek bocsáss meg.
szeretlek.

Kedvesek.
Azért sztornóztam, mert volt egy szó, ami nem volt igaz.
a végén, az aláírás előtti. Tovább »

Emberi kapcsolatokról

Egy hosszú távú kapcsolat alapja, az őszinte elkötelezettség, tisztelet egymás iránt, és a lélek minősége.

Hogyan lehet, hosszú távú egy kapcsolat, ha nincs elkötelezettség egymás iránt?
Hogyan lehet szeretni, és értékelni a másikat, ha nincs tisztelet iránta?
Hogyan lehet haladni egy úton, ha a lelketek különbözik?

Fontosak a "minőségi" kapcsolatok. Hogy miért? Tovább »

Emberi játszmák kapcsolataink tükrében

jatszmák"Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent, egymásra találás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg.
Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni..." Tovább »

"Ha nem szóltál volna..."

ha szóltál volna, ShaktiMinap érdekes beszélgetés fültanúja lettem. Akaratlanul is kihallottam a pár-beszédből az alapkonfliktust jellemző szavakat.

„Gyáva vagy elmondani a véleményedet!” – kiáltott fel diszkrét hangerővel a nő.

„Mert neked nem lehet elmondani semmit! Rögtön besértődsz! Azt hiszed, minden ellened van!” – reflektált a férfi.

Vajon mi nők, tényleg annyira érzékenyek lettünk, hogy nem bírjuk elviselni a nyilvánvaló tényt: az igazság néha fáj. Tovább »

Ha úgy érzem valamiért fel kellett vennem vele a kapcsolatot, mert minden úgy hozta hogy észrevegyem, miért érzem sikertelennek?

Van egy ember akire már egy éve felfigyeltem bizonyos tulajdonságai miatt. Úgy hozta az élet hogy elkezdett hiányozni ha nem láttam, és arra gondoltam, bármi legyen is, nekem meg kell vele ismerkednem. Egy ürügy révén meg is ismerkedtünk, de párszor beszéltünk, amikor mindig nagyon kedves volt, kérdezgetett rólam, stb.. Tovább »

Beszélgetések Istennel - kommunikáció

kommunikáció"...De sokan közületek kezdtek visszatérni a kommunikáció tisztább és elegánsabb válfajához. Ez különösen igaz azokra, akik szeretik egymást - ami csak megerősíti azt a nagy igazságot, a Szeretet Megteremti a Kommunikációt. Ahol nagy a szeretet, ott szavakra szinte semmi szükség. Ennek az igazságnak az ellentéte is igaz:
minél több szavatok van egymás számára, annál kevesebb időtök marad szeretni egymást, mert a szeretet teremti meg a kommunikációt. Tovább »

Kommunikáció

kommunikációTegnap lementem sétálni egy kicsit a mellettünk lévő erdőbe, hogy egy kicsit feltöltödjek, kihasználjam az utolsó melengető napsugarakat és mélyen magamba szívjam az erdő oxigéndús levegőjét! De amiért igazán nekiindultam, hogy a természetben kicsit közelebb kerüljek önmagamhoz és gondolataimhoz!
Igazán boldog lettem ezalatt a pár óra alatt, mert hol engem szólított le valaki, hol én! Mindenkinek mindenkihez volt egy mondata, egy elgondolkoztató gondolata. Tovább »

Carla Galli - Önismeret, Coaching, Szervezetfejlesztés

Carla GalliCarla Galli Consulting

Carla Galli - Önismeret, Coaching, Szervezetfejlesztés
Weboldal: www.carlagalli.hu

Önmagamról néhány szóban. Tovább »

Szemkontaktus - szeretetünk kifejezési eszköze

szemkontaktusTudjuk felnőttek révén, az önmagunk életét visszanézve, hogy kitől tanultunk gyermekkorban a legtöbbet. A szüleinktől. Ellestünk mindenfajta viselkedési fajtát, a szeretetet, a szeretet átadását, a haragot, a félelmet, a szorongást, stb. Egy gyerek tudjuk, hogy szerepjátszással tanul, vagyis úgy, hogy szüleit utánozza. Fontos tehát, hogy tudatosan jó példával járjunk a gyermekeink előtt. Amit – saját magam példáján is remekül tudok – borzasztóan nehéz megtenni.

Ebben fontos szerepe van, nemcsak a fizikai, testi kontaktusnak, hanem a szemkontaktusnak is. Ha a szemünkből szeretet árad, akkor az a gyermek szeméből visszasugárzik felénk. Tovább »