sikerélmény

A sikerélmények fontossága

sikerMit gondolsz mi különbözteti meg a boldog embereket a boldogtalan emberektől? Már önmagában a boldogság fogalmával sem vagyunk teljesen tisztában, hiszen nagyon relatív, hogy mi egyáltalán a boldogság. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a boldogság több tényezőtől is függ. Az egyik legfontosabb ezek közül a sikerélmények átélése.

Ha valakit több sikerélmény ér, mint kudarcélmény, az kiegyensúlyozottabb lesz. De ha valakit leginkább csak kudarcélmények érnek az életben, az előbb utóbb összegörnyed, és beletörődve, álmait feladva éli tovább az életét. Tovább »

Negatív személyiségjegyek márpedig nincsenek!

személyiségVasárnap este van. A laptop egyenletes, halk zúgása és a szöveg születésének finom kopogása lengi be a sötét szobát. Itt és most vagyok benne, mint az egész jelen esemény irányítója, általam van ez most éppen itt és most így.
Érdekes. Megkaptam, amit akartam, amit a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, ideteremtettem mindazt - és most éppen olyan mederben folyik életem folyója, amilyennek mindig is szerettem volna. Mennyi küzdelem árán volt ez! Visszatekintve, szinte beleborzongok, milyen hihetetlenül jó, hogy Tovább »

A vonzás törvényének alkalmazása

Sziasztok Titokhordozók! :)

Gondolom sokan közületek olvasták már a Hogyan alkalmazd a vonzás törvényét c. könyvet. Nagyon kiváncsi lennék, hogy mit tanultatok belőle, a műben leírt módszerek közül melyek váltak be számotokra, van-e sikerélményetek? De leginkább a módszeretekre vagyok kiváncsi és rajtam kívül még sokan mások! Tovább »

Sültcsirkétől a luxusházig

luxusházA ma esti secret klubban feldobtam a kérdést, hogy miben más megteremteni mondjuk egy csirkevacsit, mint egy luxusházat. Vagy kinek mi az elképzelése, kapcsolat, autó, karrier, pénz stb...

Szerintem azért más, mert a csirkéhez társul egy megtapasztalt érzés.
De aki szeretne valamilyen otthont, kapcsolatot, nyaralást... azért szeretné mondjuk, mert az hiányzik az életéből. De tudja, hogy mit akar (feltehetőleg) és mikor kitalálta, rájött, ráébredt, hogy mi is lenne jó, mikor az mondja: ezt akarom, neki ehhez társul egy érzés. Elvégre valamiért azt akarja és jót akar. Akkor most ezt az érzést kell keresni? Tovább »