születés

Jiseon: Egy álombéli fiú meséje

Sikolyok a sötétben. Nem látok, s nem érzek. Csak sikolyokat hallok. Sikolyok a sötétben, s én mégsem félek. Teljesen nyugodt vagyok. Az elmúlt kilenc hónapot, egy burokba zárva töltöttem, növekedtem fejlődtem. Sokáig nem hallottam, csak egy lágy, megnyugtató lüktetést. Ez ringatott álomba, ez ébresztett... Tovább »

Valaki valahol mondani akar valamit – a Fény születéséről…

"Ez az ébredés más volt, mint a többi...

Érezte, látta a fényt, mely mindent átsző, és ellenállhatatlan erővel hív valami ismeretlen boldogság felé. Haza akarok menni – formálódtak meg benne hangtalanul a szavak. Pedig fogalma sem volt, hogy miféle otthon után vágyakozik. Hiszen itt ül a saját ágyában a jól ismert falak között. Ebben a pillanatban azonban biztosan tudta, hogy az egészen más világból hozzá érkező üzenetek valódiak és nem fantáziált. Tovább »

Csoda: gyerekként és felnőttként

Amikor az ember megszületik és megérkezik erre a világra, hamar rátalál a szeretetre, ha szülei kellő képen adják át érzésüket a kis jövevénynek. Ez a kis ember akkor még mindent szeret. Minden új neki és mindenben meglátja a csodát és a szépet. Ekkor még igen magas szinten vagyunk képesek benne lenni a világ áramlásában. Az első csalódások viszont meghatározzák, hogy mennyire leszünk továbbra is bizalommal és önzetlen szeretettel a külvilág felé. Tovább »

Az újnak születése

Újjászületés. Hú de szépen hangzik! Újjászületni, azt mindenki szeret. Az amolyan szép dolog, nemes, pozitív. Bár az utat odáig megtenni azt nem szívesen vállalja senki.

„Némely ember mérföldeket halad téves irányba, anélkül, hogy elfáradna. Aztán mikor csak néhány lépést kell tennie, hogy jó ösvényre jusson, akkor sokallja. Hiába, ilyenek vagyunk mi, emberek.” (Wass Albert) Tovább »

Aranyosi Éva: Legyél az apukám!

Kedves ismerőseim!

Szeretnék megosztani veletek egy cikket. A feleségem írta és néhány jó tanácsot tartalmaz leendő apukák számára.
Ha férfi vagy és előtted áll még az életnek ez a csodálatos pillanata, amikor apa lesz belőled, akkor szerintem érdemes fontolóra venni a cikkben olvasható gondolatokat. Ha az anyai szerepre készülsz, javaslom olvastasd el leendő pároddal, érdemes. Tovább »

Álom

Néhány napja álmomban szültem. Megszültem: Jézust. Ez volt a második eljövetele. Nem tudtam, hogy őt hordom a szívem alatt, csak a szülésnél jöttek a jósolt jelek, hogy ő bizony a kiválasztott. Nagyon valóságos álom volt, arra keltem fel, hogy majdnem sírok. Emlékszem rá, "kínok kínjával kellett megszületnie". Tovább »

Pontyokról, cápákról és delfinekről és kifogásokról

cápaSokan ismerik már a Delfinstratégia című könyvet, amit az IBM és a Hewlet Packard két topmenedzsere írt a különféle stratégiákról. Aki nem ismerné, annak íme egy tömör összefoglalás a leglényegesebb alapgondolatról. (A többi annyira nem is lényeges a többségnek.)

Szóval az üzleti élet terét medenceként, vízként a fogja fel a hasonlat, ahol különféle szereplők sorjáznak.

A bal agyféltekére alapozó, állandóan küzdő, harcos típust cápaként írják le. A bal Tovább »

Mikor a gondolat születik

Van mikor a gondolat születik
mikor egy érzés itt terem
Nem tudod
pontosan
mi ez
De
megsejted.
Hogy életed
nem csak a tied,
Azért vagy itt
hogy boldog lehess
Azért vagy itt
hogy nevess,és
szeress
Kinyisd szived
kiáradj
és befogadj
azt amit
megteremtesz
magadnak....
(csillagvándortol
szeretettel)

Mi lett volna, ha...?

william shakespeareA kereskedő felesége reggeli áhítatra indult a templomba. Ahogy kilépett a kapun, megbotlott egy kőben és teljes hosszában elvágódott. Várandós volt, terhességének harmadik hónapjában.
Sikoltására kiszaladtak a cselédek, felemelték az úrnőt, bevitték és lefektették.
– Hívjátok az uramat... – suttogta az asszony, de alig mozdultak a szolgálók, már sietve jött a házigazda is. Leült az ágyra, megsimogatta az asszony lecsüngő kezét.
– Doktort! – parancsolta a tétován ott ácsorgó cselédeknek, aztán Tovább »

Jason és a barlang

ez az egyik kedvenc történetem a Kryon parabolákból :)

Jasonnak látomása volt. Valójában egy álmot látott, de Jason esetében a kettő egy és ugyanaz volt.
Mivel emelkedett szellemiségű ember volt, álmaiban Jasonnak gyakran voltak látomásai.
A most következő különös egyszerűséggel jelent meg előtte. Tovább »

Add vissza a születést és a halált!

Egyszer egy buddhista szerzetes, egy egyszeri zen kolostorban :) ... Nyugtalankodva kérdezte mesterét: - Mit tegyünk hogy megszabaduljunk a születés és a halál fájdalmától? A mester kinyújtotta kezeit a szerzetes felé: - Add vissza a születést és a halált!

A szerzetes egy pillanatra keresni is kezdte őket ...

Címkék:

A kis hívő és a kis szkeptikus meséje!

Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus". A "szkeptikus" azt kérdezi:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Hát persze - mondja a "kis hívő". - Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket! Tovább »

Neale Donald Walsch - Istennel az Öröklétben - Az utolsó párbeszéd!!!

Kedves Barátok!

Tudom, hogy nehéz leírni egy érzést, és nehéz ösztönzést is leírni, ami meg tudná mutatni, hogy mennyire könnyűvé és kényelmessé tehetned az életed, ha....
És ide kerülnének azok a gondolatok, dolgok, amik bennem felismerésre emelkedtek a tudatomban. Tovább »

A szülésről, a születésről

születés, terhességKörülbelül egy héttel ezelőtt történt...
Volt egy órám a busz indulásáig. Egyedül voltam. Épp "senki nem ért rám" arra az egy órácskára, hogy velem töltse....nem hiába...rohanó világban élünk, csak sajnos az emberek nem is tudják, hogy hova sietnek annyira....de mindegy, nem erről szeretnék most írni.

Szóval volt egy teljesen szabad órám, és fogalmam sem volt, hogy mit csináljak..elindultam, gondoltam megyek, amerre visz a lábam...és egyszercsak a könyvtárban vettem észre magam. Elkezdtem keresgélni, hátha találok valami jó könyvet...és megakadt a szemem azon a könyvön, amire már egy pár éve "fáj a fogam", nem más, mint Dr Lenkei Gábor- Méltósággal megérkezni c. könyve. Levettem hát a polcról, leültem egy asztalhoz, és elkezdtem olvasni. Nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek... Tovább »