gyerek

A napom: gondolataim...

Vasárnap, reggel 7 óra ... Jéé ma is felébredtem... Egy ideje, mióta felfogtam, hogy 70 éves leszek, sokszor eszembe jut, hogy nem vagyunk halhatatlanok... Igaz, tervezünk mindig valamit, bár nagy eget rengető terveink nincsenek. Azért a többes, mert párommal élek, nem vagyunk még egyedül... megvagyunk egymásnak, már lassan 49 éve. 1964 januárjában ismerkedtünk meg. Már 53 éve .... Tovább »

A napom: gondolataim...

Vasárnap, reggel 7 óra ... Jéé ma is felébredtem... Egy ideje, mióta felfogtam, hogy 70 éves leszek, sokszor eszembe jut, hogy nem vagyunk halhatatlanok... Igaz, tervezünk mindig valamit, bár nagy eget rengető terveink nincsenek. Azért a többes, mert párommal élek, nem vagyunk még egyedül... megvagyunk egymásnak, már lassan 49 éve. 1964 januárjában ismerkedtünk meg. Már 53 éve .... Tovább »

Szerelem

A szerelem az egyik legerősebb kötelék, illetve energia. Ezt az érzést azonban különböző életkorokban más és más formában éljük meg. De vajon mit gondolnak erről az elsős gyerekek? :)

A legtöbb probléma megoldásához csak szeretet kell

Feldmár: Homoszexuálisok nem léteznek

Feldmár András, az éppen Kanadában élő magyar pszichoterapeuta szerint nemcsak homoszexuálisok nincsenek, de elmebetegek vagy rossz gyerekek sem léteznek.
Szerinte hiba a gyerekkel délután leckét íratni, és az sem a szülő dolga, hogy be van-e pakolva a tornazsák, a demokrácia meg az antiszociális emberekkel együtt működik jól.
A Menedék Program rendezvényén ő és Vekerdy Tamás is azt mondta, a legtöbb probléma megoldásához csak szeretet kell. Nagy ölelés nem volt. Tovább »

Mert a saját energiánkat megmozgatni a legnehezebb...

Mert benne vagyunk, mint fióka a tojásban, és azt hisszük valamely szinten, hogy mi vagyunk a héj is, és a fióka is.

Pedig nem igaz. Mi maximum a fióka lehetünk, mely az állandó változásban, áramlásban, állandóan új életre, új napra kel, és... amennyiben követi az életerő mozgását, folyamatosan befogad, és elenged. Belélegzik, kilélegzik.
Be, és ki.... Köszönt, és búcsúzik. Tovább »

Leszek

G Ferenc: Leszek

Voltam csend, egy hallgató,
Sűrű erdőben botladozó,
Mint egy vándor, nagy cipőben,
Madarak nélküli erdőben.

Vagyok szó, egy lázadozó,
Éber napban futkosó,
Mint egy gyerek sétabottal,
Felhőket járó izgalommal.

Ami voltam, ami vagyok,
Az leszek...
Mint egy vándor;
De mint gyerek...

Ez is meg tetszett nekem:)

Címkék:

Abortusz, hajvágás, epilálás, körömvágás

A kézben fenntartott tiltakozó tábla fordítása: Ha az abortusz gyilkosság, akkor a szopás kannibalizmus? Akár folytathatnánk tovább is a témában való kérdezősködést. Folytassuk is. A maszturbáció az tömeggyilkosság? Az anál szex az mocsárba fullasztás? Ja és el ne felejtsük a gumi használat az tök logikusan "élet ellenes" mert minden sperma szent? Tovább »

A Mókus utcai óvoda végnapjai

Egyszer megkérdezték Einsteintől, szerinte milyen fegyverekkel vívják meg majd a harmadik világháborút. A választ többnyire ismerjük, ami így hangzott: Azt nem tudom, de arra tudok válaszolni, hogy mivel harcolnak majd az emberek a negyedik világháborúban. Kövekkel, és botokkal. Einstein tőle szokatlan módon azonban tévedett. A harmadik világháború ugyanis már zajlik, és ez pedig a pénz háborúja. Tovább »

Manók

Elfáradt a tegnapi nap, elfáradtam benne magam is. Semmi olyan tevékenység nem volt persze fizikálisan, ami indokolttá tette volna, ott fent a kis manók dolgoznak megállás nélkül. Tovább »

Nő létemre nem akarok gyereket, ez normális?

Sziasztok! Véleményeket szeretnék ezzel a témával kapcsolatban. Szóval 31 éves nő vagyok és egyáltalán nem akarok gyereket. Mellékesen krónikus fáradtság szindrómában szenvedek kb. 16 éve, de ennek nincs sok köze a dologhoz, szerintem. Párkapcsolatban élek amúgy 6 éve. Szerencsére az élettársamnak van az előző kapcsolatából egy lánya úgyhogy békén hagy ezzel a témával kapcsolatban. Tovább »

szeretem a gyerekemet

Nyilván mással is előfordult már, hogy elromlott a házassága, és válik, és egyedül marad a gyxerekkel. És ha már így van, és a pasi lelépett egy másik nővel, akkor meg mit dumál bele az életembe? Tovább »

Ma felhívott

Ma felhívott a fiam, és mesélt, és 20 percet beszélGETtünk. Kezdetnek nem rossz :) De nem állok meg itt. Mostmár, ha egyszer nekikezdtünk, tegyük rendbe ezt a dolgot. is :)

Címkék:

Válj felnőtté! Teremts új világot! Nem unod még a függőséget, hogy Neked sem megy jobban, mint szüleidnek?

Ismereteim szerint az embernek két nagy feladata van az életben. Az egyik egy személyre szabott feladat, amely mindannyiunk sajátja. Ehhez jön még egy családi feladat is. Ez olyan dolog, probléma, amely, sok esetben generációkon át húzódik, öröklődik a család egyik tagjáról a másikra. Amolyan családi örökség. Mindaddig ismétlődik ez, amíg valaki meg nem oldja.

Mielőtt leszületünk, élettervet készítünk. Ez amolyan irányt mutató tervezet. Tartalmaz kötelező feladatokat és szabadon választottakat. A szabadon választottak megoldása halasztható egy másik életre, míg a kötelezőek mindenképpen megoldást kívánnak. Tovább »

Félelmek

Azon tanakodtam magamban éppen, hogy milyen teát igyak, amikor szemem sarából megpillantottam kedvenc barátnőm. Amikor mellém ült, alig hallhatóan köszönt, és azonnal a teakínálatot kezdte böngészni.

Ismertem, észrevettem, hogy gond van, de azt is tudtam, hogy ilyenkor jobb, ha az ember nem kérdezősködik, hanem megvárja, amíg magától kezd el mesélni. De úgy látszik, nagyobb volt a baj, mint gondoltam, mert percekig az időjárásról beszélt. Tovább »

Indulj már (folytatás)

Első rész:

......Nem tudom, mennyi ideig fekszem ebben a helyzetben. Két perce? Két órája? Két éve? Két évtizede? Tér és idő összefolyik, jelentéktelenné válik. Tovább »