önzés

Az önzőség

Ez ugyan egy másik bejegyzésben leírt hozzászólásom egy része, mégis úgy gondoltam, megér egy külön témát, mivel tovább is fogalmaztam, hogy félreértés ne keletkezzen többé.

Amikor kellemetlen, nyomasztó, feszült félelemmel teli érzéseid támadnak, akkor tudnod kell valamit:

Ekkor egy olyan gondolatban hiszel, ami nem igaz. Tovább »

Visszavonzás

visszavonzásElőszó:
Ez az írás új és régi egyben. Áprilisban megjelentettem egy írás a visszavonzásról. Bár a legnépszerűbb írásom lett, mégsem voltam elégedett vele, sőt egyre elégedetlenebbé tett. Mert változtam. Annyit és annyira, hogy eljött, amikor visszaolvasva már nem tudtam elviselni, hogy én írtam. Hogy ezt írtam. Ugyanakkor, mikor Adminhoz fordultam és kértem, hogy törölje, rámutatott, hogy volt, akinek hasznos volt. Igaz. Ezért született ez az új, javított változat. Értetek és értem is.
Tovább »

Ünnepeld a fényt

Napok óta figyelem a körülöttem lévő híreket az interneten, a tv-ben. Hallgatom a barátaim tapasztalatait a hétköznapokról. Vajon vállság van bennem, és körülöttem?? Hiszen ezt látom, hallom bármerre is nézek.
Valóban így van, de ez nem gazdasági krízis. Úgy érzem, hogy értékvállság dúl az egész Bolygón. Tovább »

A szeretet rendje

skorpióSzékely János - A szeretet rendje
(részlet)

"Talán feltehetné a kérdést valaki: miért szeressek, miért ne legyek inkább önző? Hadd válaszoljak egy történettel.

Egy indiai szerzetes egy patak partján imádkozott. Ahogy felnyitotta a szemét, meglátott egy skorpiót, amely a nagy kavicsok között haladva hátára fordult, kapálódzott, nem tudott továbbmenni. Megsajnálta, talpára segítette, ám az állat megfordult és belémart.
A szerzetes újból imádkozni kezdett, de amikor a szemét kinyitotta, a skorpiót újra a hátára fordulva, kínlódva találta. Megint segített rajta, de az állat megint megmarta. A szerzetes feljajdult fájdalmában.
Harmadszor is megismétlődött ugyanez, akkorra már könnyek szöktek a szerzetes szemébe a fájdalomtól. Tovább »