önzetlenség

Visszakapod? Önzetlenség ötös

Nem volt könnyű napom. Úgy alakult, hogy egész nap egy kiállításon rostokoltam, fő profilomat tekintve mosolygó, pálinka töltögetőként. Persze szépen is mondhatom: hostess vagy inkább háziasszonya a standnak. Különösebb baj nem volt az első verzióval sem, mert egészen jó fej emberekkel hozott össze a sors, derekasan álltam a sarat, bár a nap végére már éreztem, hogy nem érzem a lábam – kellett nekem magassarkú csizmában léteznem egész nap. :) A hangosbemondó rettentő udvariasan elzavarta a látogatókat, majd néhány perc múlva már a kiállítókat is. Pillanatok tört része alatt mindenki eltűnt. Tovább »

A sötétséget átkozod, vagy gyertyát gyújtasz?

A politika nem kenyere sokaknak, viszont az ezoterikus visszahúzódás sem az ideális megoldás. Ez ihlette ezt az írást.

Hogyan jön el a változás? Mi erőlködünk, vagy Istenre várunk, vagy feladtuk az egészet? Vagy el sem jutottunk még odáig, hogy valaminek meg kéne változnia? Talán már eljutott a többség oda, hogy elege van, és tenne valamit, de még nem tudja, hogy mit. Nekik írok, hátha segít egy picit rendbe tenni a dolgokat. Tovább »

Adj szeretetet!

Olyan egyszerű mondat, és mégis annyi minden benne van!
Mit is jelent valójában?
Amikor valakit megszeretünk azért, ami... akkor vajon adjuk a szeretetet, vagy kapjuk ezt az érzést?
Hiszen csak szeretem!
Amikor valaki már a jelenlétével irritál, és én a tanításhoz méltóan úgy teszek mintha szeretném... akkor vajon adom a szeretetet, vagy csak megjátszom magam? Tovább »

Pénz - pénztelenség

pénzmágnesMegvált mesés vagyonától egy osztrák milliomos, hogy újra boldognak érezze magát és hogy másokon segítsen.

Nahát... hogy épp most futottam bele ebbe a cikkbe: Index cikk

A 49 éves Karl Rabeder utolsó nagy vagyontárgya, egy 1,5 millió eurót érő tiroli villa kedden sorsjegy útján cserélt gazdát. Tovább »

Te erre születtél?

adniAdni magunkból önzetlenül, ez a legnagyobb szabadság, bármilyen mentális vagy fizikai értelemben véve, mert ez azt jelenti, hogy olyan valakivel állsz szemben, akinek adhatsz elvárások nélkül magadból. Megengedheted magadnak, hogy ne állíts fel biztonságot nyújtó szabályokat, mert a másik képességeinél fogva (tiszta tudat, tapasztalat, intelligencia, önismeret, önzetlenség) megadja neked ezt a szabadságot. Mert a másik már érti ezt a szeretet-szintet és nem fogsz sérülni mellette. Hiszen a sérülések mindig az elvárások miatti csalódásokból fakadnak. Tovább »

Segíts mindenkin, önzetlenül!

segítség, önzetlenségEz a tanmese jutott eszembe, ami aktuális így karácsony előtt is.

Egyik este, akár a többi napon, a kicsi árva lányka az utca sarkon állt és pénzt koldult, vagy bármi más egyebet, amivel az emberek megszánják. A kislány ócska ruhát viselt, piszkos volt és kócos a haja. Egy gazdag ember sétált el a kislány mellett, anélkül, hogy pillantásra méltatta volna. De amikor hazaért drága otthonába, boldog és jómódban élő családjához, gazdagon terített asztalhoz, vissza-visszatértek gondolatai a kislányhoz. Tovább »

A kiégett szoba története

kiégett szobaTudom, hogy sok mindent tudtok már rólam, jót és rosszat egyaránt.
Tudom, hogy sokan nem is ismertek.
Most mégis szeretném mindenkivel megosztani örömömet. Tudnotok kell, hogy vannak még nagyon jó emberek ezen a világon és én ebben a hónapban nagyon sok ilyennel találkoztam.

Talán hívhatnám ezt a blogomat úgy is, hogy Minek örültem ebben a hónapban?
Engedjétek meg, hogy elkezdjem május elsejénél és a mai napnál fejezzem be.

Az egész azzal kezdődött, hogy a fiam utazott volna Belgiumba és Németországba egy focitornára. Tovább »

Tolerancia vagy az önzetlenség

Megdöbbhentő sztori a tolerancia és az önzetlenség
gyakorlásának hogyanjairól egy Ferihegyi reptéren megtörtént
találkozón.

Tényleg önzetlen az önzetlen szeretet?

önzetlenség"Azok, kik mások életébe fényt hoznak, maguk sem kerülhetik el azt." - (James Mattew Barrie)

Kaptam ma ezt az idézetet. És elgondolkodtam rajta. Az önzetlenség, az önzetlen szeretet jutott eszembe, és saját magammal is ellentétbe kerültem. Egyszer valahol azt olvastam, hogy akkor már valamilyen szinten jó nyomon jársz, ha saját magaddal tudsz vitatkozni. És a „két felem” heves vitát folytatott az önzetlen szeretetről.

- De hát te egyszerűen azt nézed, hogy magadnak hogy szerezhetnéd meg anyagi javakat, szeretet, odafigyelést. Tovább »

A szeretet rendje

skorpióSzékely János - A szeretet rendje
(részlet)

"Talán feltehetné a kérdést valaki: miért szeressek, miért ne legyek inkább önző? Hadd válaszoljak egy történettel.

Egy indiai szerzetes egy patak partján imádkozott. Ahogy felnyitotta a szemét, meglátott egy skorpiót, amely a nagy kavicsok között haladva hátára fordult, kapálódzott, nem tudott továbbmenni. Megsajnálta, talpára segítette, ám az állat megfordult és belémart.
A szerzetes újból imádkozni kezdett, de amikor a szemét kinyitotta, a skorpiót újra a hátára fordulva, kínlódva találta. Megint segített rajta, de az állat megint megmarta. A szerzetes feljajdult fájdalmában.
Harmadszor is megismétlődött ugyanez, akkorra már könnyek szöktek a szerzetes szemébe a fájdalomtól. Tovább »