létezés

Tulpa

Ez a szó csak nem oly rég jelent meg a „szótárakban”.
A tibeti jógik meghatározása szerint a tulpa olyan látható, sőt tapintható emberalak,
akit valaki pusztán a képzelete erejével alkotott.
Nos, én nem tudom, létezik-e ilyen…
De nagyon figyelemre méltó cikket olvastam a tulpákról és ezzel kapcsolatos eseményekről
a Misztikus történetek gyűjteményében. Tovább »

Érzések gondolatok képzeletek: tudunk létezni nélkülük

Minden érzés és gondolat képzelet illúzió vagyis maya, így ha szerelemes vagy-vagy szeretetben akarod érezni magadat képzeleteddel vértezed fel magadat a szereped eljátszására, de tudunk létezni szerelemben szeretetben és minden más ÉRZÉSBEN GONDOLATBAN létezni, hogyan? Tovább »

Címkék:

A létezés törvénye...

... a szeretet.
Ám a létezés sokszínűsége ezt a törvényt ezer színűre bontja. A következőkben az emberi létezés és együttélés néhány alapelvét vesszük szemügyre.. ezek talán esélyt adhatnak az együttélés konfliktusainak megoldásában.

1. Életünk minden történése, eseménye lehetőséget nyújt a bennünk folyamatosan jelenlévő teljesség felismerésére, megélésére. Tovább »

Címkék:

A Bölcs Hernyó

Egy mese arról, hogy mi történik, amikor feladjuk az ellenállásunkat a változásokkal szemben, és csak lazán megengedjük, hogy megtörténjen:

A Bölcs Hernyó

Csupán egy tudatlan hernyó volnék? Nem! Csak egy életunt kövérség, akinek elege volt a fa leveleinek felzabálásából. Úgysem jó semmire az. Meddig nőjek még? Minek? Kinek? Elegem van... Tovább »

Gondolataim teremtő ereje

Gondolataink által teremtett világban élünk. Kétségbe esve néztem körül, mikor évekkel ezelőtt mindez tudatosult bennem. Akkoriban diszharmónia és teljes káosz volt az életem. Lelki vergődéseimért másokat tettem felelőssé. Hibáztattam, haragudtam, ítélkeztem.

Kártyavárszerűen omlott össze minden bennem és körülöttem. A mélység tüzes pokla égetett és gyötört napról-napra. Térdre rogyva segítségért kiáltottam. Kerestem-kutattam a megoldás felé. Konferenciákra, előadásokra, kineziológiai oldásokra, életvezetési tanácsadásokra jártam. Búcsút intettem a Tv-nek s kielégíthetetlen vággyal olvastam az önismeretei, pszichológiai és spirituális könyveket. Tanfolyamot - tanfolyam után végeztem el. Tovább »

Hópihék tánca

Ma reggeltől újra a régi önmagam vagyok. Minden rossz ami valaha bennem volt tovaszállt. Nem engedhetem meg magamnak többet, hogy olyat tegyek amivel másoknak ártok, vagy másokat bántok. Köszönöm a világon a legkedvesebb hangnak, hogy reggel ébresztett és felébresztett bennem mindent. Tovább »

A kézbe vett sorsról

Weöres Sándor"Ha külön-külön felismerted változatlan alaprétegedet: időtlen-határtalan lényedet, melyben az örök mérték rejlik; s ennek időbeli, véges ruháját: soktagozatú egyéniségedet, melyben az esetenkénti igények rejlenek: módodban van, hogy az örök lényed s nem a folyton-változó egyéniséged vezessen.

Ezután felismerheted egyéniséged igazi szerepét: csak jelzőkészülék, mely eligazít a jelenség-világban. A vágyak nem lesznek erőszakosak többé, hanem olyanok, mint a jelek a térképen: belátásodtól függ, hogy miként igazodsz hozzájuk, nem követelőznek. Tovább »

Élet a halál után! Végtelen történet. Echnic romantikus kitalált története.-Spirituál

Élet a halál után! Végtelen történet. Echnic romantikus kitalált története.-Spirituál

A történet két külön városban játszódik. Szereplők egy hölgy és egy úr.
A hölgyet Emilinek, a férfit Danynek hívják. Emili Los Angelesben él.
Dany New Yorkban.

Nos kisé töllem meg szokott formában fogok írni, egy romantikus történetet, Tovább »

Címkék:

Az elengedés gyakorlata

elengedésSzép címet választottam, de végtére is még sem értem ezt a mechanizmust, pedig nekem működik.
Áthangolásomat követve, gondoltam kipróbálom, hogyan kell elengedni valamit, és azóta is sikerrel működik.
Szóval én nem tudom hogy van ez..., de a lényeg, hogy amikor már érzem, hogy egy csomó felesleges gondolat kering bennem valami eseménnyel, vagy negatív dologgal kapcsolatban, akkor csak annyit teszek, hogy elhatározom magam, hogy én ezt most elengedem, mert a létezésemhez, immáron teljesen felesleges, hogy emiatt a dolog miatt aggódjak, hogy hogyan meg miként lesz... Tovább »

APOKALIPSZIS ...

A szó (görög-apokalüpszisz) jelentése: lelepleződés, kinyilatkoztatás, elrejtett, titkos dolgok feltárulása.

Hogy is jön ez az állítólagos világvégéhez?

Régi félelme ez az embernek. Valamely felettünk álló erő elpusztít minket. Mindenkit. Végleg és kivétel nélkül. Tovább »

Meghívó Gyakorlati Önismeret Tréning Kurzusra

MEGHÍVÓ

Sok szeretettel várunk mindenkit

PrAkash és Arun Nectar ’Gyakorlati Önismeret Tréning’ Kurzusára

2008. november 15-16. Tovább »

A LÉTEZÉS egyetlen egyszerű törvénye..:)

Cimkék..:)
Jó..-és rossz cimkék..:)
Minden pillanatban szorgosan cimkézünk..,s így el is döntjük hogyan és milyen érzésekkel töltjük el az előttünk álló pillanatokat..:)
Óriási a tét..,- a Létezésünk függ tőle..:)
Megtapasztalásaink iránya..
Mert mit is szeretnénk tulajdonképpen..?
Boldogan eltölteni minden órát..,minden percet..? Tovább »

Pillanat

pillanatÁlltam az ablaknál, fent az emeleti kis csupaüveg kiülősben. Eső után voltunk. Az ég tisztulóban, a fű mélyen ragyogózöld, a színek tiszták. Éppen a kölökszarkát figyeltem - aki már nem is kölök, mert szépen felcseperedett idővel - hogyan sétálgat a kaviccsal leszórt, utat szegélyező téglasoron. Pont mint olykor én a járdaszegély vonalát követve. Amikor észrevesz valamit a fűben, odakap, megy tovább. Tovább »

Tudtad, hogy ha az életed nem változna folyton, akkor nem is léteznél?

Trinity - robbanásAz Univerzum, és minden, ami benne van, folyamatosan változik, mert Energiából épül fel. AZ Energia pedig csak akkor létezhet, ha mozgásban van, és változik. Ha az Energia mozgása megállna, az egész Univerzum és az Élet tűnne el. Életünk szintén energia, és ezért folyamatosan mozgásban kell lennie, és változnia kell. Nem állíthatod meg a mozgást és a változást az életedben, és nem is akarhatod ezt. Az Energiának pont az a tulajdonsága adja az Életet, hogy változó! Ezért fejlődhet az Életed, és ettől fejlődsz te is.

Mégis, amikor egy-egy nagyobb energiaváltozás Tovább »