megbocsátás

Hogyan bocsássak meg?

Nagyon szeretnék. Csak nem tudok. Illetve meg tudnék, ha tudnám, megbánta. Persze az igazi, szívből jövő megbocsátás nem ettől függ. De így sokkal nehezebb, mert sok a tüske. Hogyan lehet ezeket magunkból kihúzni? Úgy, hogy más nem segít, nem avatkozik be? Tovább »

Sor(o)s kérdések

"Te hiszel a Sorsban?

Előbb tegyük meg, amit tudunk, aztán majd meglátjuk, mi a sorsunk."

/Az utolsó szamuráj c. film/

***

HOgyan is válasszunk asztrológust, ha már a sorskérdések kerülnek sorra...

Nézzünk egy objektív cikket, nagyon érdekes:

"Olvastam egyszer valahol, hogy egy fogorvos talán azt hiheti, mindenkinek rossz a foga, a kardiológus pedig, hogy mindenki szívbeteg. Hiszen szinte csak ilyen emberekkel találkoznak a praxisuk során. Az asztrológus pedig – főleg, ha sok spirituális gondolkodású emberrel van körülvéve – hajlamos azt hinni, hogy ha az asztrológiáról az asztrológia nyelvén beszél, azt a környezetében élők is értik. És különben is, az asztrológia több ezer éves, és már nálunk is évtizedek óta „trendi”. Tovább »

A megbocsátás szertartása

Ez a kép is bizonyítja, hogy nem kell másik kontinensre menni némi megbocsátásért... Ám néha érdemes elolvasni igaz történeteket, melyek növelik és tágítják szellemi horizontunkat! Az, amit Afrikában tesznek, bárhol a világon alkalmazható... Csak meg kell próbálni.

Íme:

A megbocsátás szertartása Tovább »

Az élet gyógyít

Két hete gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnék egy pár embernek megbocsátani.
Azzal a szándékkal gondolkodtam el, hogy szeretnék nekik megbocsátani.
Úgy gondoltam ezúttal levetítem magamnak az életem filmjét onnantól, ahonnan az elakadt.
Olyan trauma ért, hogy önkéntelenül hibás sémára kapcsoltam, és évekig azt ismételtem meg az életemben. Tovább »

Elengedés és megbocsátás

Engedd el az életed minden olyan részét, ami nem örömteli!

Gondolataink által teremtett világban élünk. Vajon élvezzük a létezés örömét vagy a mélység tüzes pokla tart fogva? Minden bennünk zajlik, ezért csakis bennünk és általunk változtatható meg. Tovább »

Valódi megbocsátás

Egy élethelyzetem (rossz érzéseim amit a szomszédom hívott elő belőlem) arra világított rá, hogy valakit nem tudtam elengedni és nem tudtam megbocsátani sem neki, sem az akkori önmagamnak. Ez arra világított rá, hogy a megbocsátás egy több lépcsős, hosszú folyamat, amelyben az egész személyiségünk minden részével részt kell vennünk, hogy eredményes, sikeres lehessen. Tovább »

Címkék:

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kívánom hogy minden kedves Titok tudó számára örömben teljen ez a pár pihenőnap ebben a csodás napsütésben! Itt a húsvét, a megújulás, a feltámadás, az átalakulás ideje. Tavasz van, ez az a pillanat, amikor a legkönnyebb elindulni egy szebb és jobb úton. A megújulás azonban csak akkor lehetséges ha elengedjük a múltat, és bízunk a jövőben. Nagyszerű időszak áll előttünk, kívánok hozzá erőt, szeretetet, kitartást, egészséget! Tovább »

Adj szeretetet!

Olyan egyszerű mondat, és mégis annyi minden benne van!
Mit is jelent valójában?
Amikor valakit megszeretünk azért, ami... akkor vajon adjuk a szeretetet, vagy kapjuk ezt az érzést?
Hiszen csak szeretem!
Amikor valaki már a jelenlétével irritál, és én a tanításhoz méltóan úgy teszek mintha szeretném... akkor vajon adom a szeretetet, vagy csak megjátszom magam? Tovább »

Megbocsátás a Való Világon innen és túl

Nemrégen, este végeztem a szokásos teendőimet, miközben ment a háttérben a TV. A most futó valóságshow-ban éppen azt a feladatot hajtották végre a szereplők, amikor társaikról kellett pozitív dolgokat mondaniuk. Mindenkiről, beleértve azokat is, akikkel konfliktusuk volt. Ez indította el, hogy ha végignézek a saját életemen, mit is gondoltam, vagy éppen gondolok azokról az emberekről, akik úgy érzem, hogy megbántottak? Tovább »

Az egod szeret vagy a lényed?

szeretA szeretet (és a szerelem) annyira összetett és olyan sok dologtól függ a külső megjelenése és sikere (?). De nem szabad elfelejteni, hogy ez is, mint minden más az életünkben, belülről indul. Azt pedig gondolom mindenki sejti, hogy nehéz ingatag talajra várat építeni.
Vajon hányan kérdezik meg maguktól, hogy „Várjunk csak! Miről is szól ez pontosan?”

Megkérdezed önmagadtól, hogy a szeretem érzésben Tovább »

A Viskó

"A hazugságok olyanok,mint egy kis erődítmény;belül biztonságban és hatalommal bírónak érzed magad.A hazugságokból épült kis erődítményeden keresztül próbálod irányítani az életedet és manipulálni másokat.De az erődítményhez falakra van szükség,tehát építesz néhányat.Ezek a te hazugságaid igazolásai.Tudod,mint amikor azért teszel valamit,hogy ezzel megoltalmazz valakit,akit szeretsz,hogy ne kellje Tovább »

Megbocsátás

A megbocsátás képessége Istentől származik.
Megbocsátani annyit jelent,mint a másiknak vétkét magunkra vállalni,szeretetünkre váltani.
A megbocsátás titkos felhívás arra,hogy önmagunkat legyőzzük és önmagunkat elfelejtsük.
Mindez azért nehéz,mert az ember legérzékenyebb pontját érinti,a személyes méltóságunkat,
ezért minden megbocsátás egy hősies tett. Tovább »

A megbocsátás ereje

megbocsátás"Colin Tipping, a Radical Forgiveness (Maradéktalan megbocsátás, magyarul nem jelent meg) c. könyv szerzője így ír:
A hagyományos megbocsátás a "borítsunk fátylat a múltra" hozzáállás. És a maga módján ez is helyén való. Ám mivel úgy véljük, hogy valami rossz dolog történt, bármilyen erősen próbálunk is megbocsátani, továbbra is áldozatként gondolunk magunkra. A helyzet csak két ellentétes energia harcává bontakozhat ki: az ítélkezés szükséglete küzd a megbocsátás vágya ellen. Tovább »

Fenem a karmámat

fenem a karmámatSzépen leesett a hájog a szememről.
Jól írta nekem a Hágumi, hogy a sok reménykedés, csak puszta önámítás.
De, hamár homár egye fene, jó sokat tanultam belőle.
Próbáltam kínozni magam, de már korántsem megy olyan jól mint régen.
Hiába, sikerült felülmúlni magamat, és az élet már nem áll olyan könnyen meg. Tovább »

Megbocsátok Magamnak

Édesanyám emlékére....
Emberi létem alatt sokszor követtem el hibákat, néha tudatosan, vagy szándék nélkül. Aztán elérkezik az az idő, amikor szeretnék túllépni a hibákon, a fájó emlékeken... szeretném magam mögött hagyni a múltat... Szeretném ha megbocsátást kapnék azoktól, akiknek fájó perceket okoztam, Istentől, akitől volt idő, mikor eltávolódtam, és a legfontosabb, saját magamtól.
Ezért MOST Megbocsátok Magamnak! Tovább »