étel

Szemétre Étel?

Szemétre Étel?

Anya mindig azt mondta, hogy az étel, az nem játék. Nagymamám meg azt ismételgette, hogy minden falatért hálával tartozunk. Mielőtt elfogyasztanánk egy leszakajtott almát, körtét, vagy megszegnénk a kisütött kenyeret, gondoljuk azt, hogy szeretjük az ételt. Kicsit "melengessük" át.

Háztájon a szemétre nem kerül(t) étel. A maradékot megették az állatok, vagy a komposztálóba került, s következő évben a növényeket szolgálta a veteményesben szerves trágyaként. Minden bio, 'sehr schön', bólogatnánk divatosan. Tovább »

Címkék:

Melyik a kedvenc Horkád?

A nemrégiben indult magyaros ételfutár, a NomádÉtel.hu újabb humoros kisvideóval csal mosolyt az internetezők arcára!

Az elmúlt közel két hónap sok tanulsággal szolgált az étterem alapítói számára, így most már kibővült futárcsapattal, továbbfejlesztett rendelési rendszerrel várják a régi és új vendégeket, sőt, egy népszerű étek, a Horka (töltött lepény) mától hétféle különböző ízben kapható! A Nomád-konyha e zöldségekkel megrakott, teljesen egyedi terméke immáron csirkemellel, szarvaskolbásszal, juhsajttal, aszalt szilvával, kolbásszal, mangalicasonkával, gombával, szalonnával, tojással, csülökkel és babbal is kérhető! Tovább »

Bázikus táplálkozás

zöldségek, bázikus táplálkozásSzámomra a pozitív gondolkodás nem merült ki a fejemben. Mindig is odafigyeltem a táplálkozásomra, de most céltudatosabban, elszántabban teszem azt. Megdöbbentő, hogy néhány hónap alatt a teljes vérkészletet le lehet cserélni pusztán azzal, hogy bizonyos dolgokat elfelejtek az étlapomról, sokat pedig előnyben részesítek. Ha lecserélődik a vérünk, akkor az egész vitalitásunk másmilyenné válik.
Stressztűrőbbek, energikusabbak lehetünk. Tovább »

Hogyan táplál minket az, amit elfogyasztunk?

húsÉteled határozza meg életed minőségét, egészségét, mert minden energia az is, amit elfogyasztunk. Elgondolkodtató az, hogy amit eszünk, azok vagyunk. Beépítjük szervezetünkbe, és lelkünkbe. Meghatározza életünk mindennapjait, hatással van érzelmeinkre, gondolatainkra, fizikai egészségünkre.

Az állati étel tartalmazza mindazt, a sok félelmet, fájdalmat, dühöt, agresszivitást, amit az állat átélt, mielőtt a tányérra került. Mi megesszük és átvesszük ezeket az érzéseket. Nem csoda, ha a világban a félelmet, fájdalmat, agresszivitást látjuk. Hiszen ezzel tápláljuk magunkat és ez is nyilvánul meg mindenkiben. Kivéve, aki vegetáriánusok. Hozzátenném, nem minden félelemnek a húsevés az oka, de nagyon nagy szerepe van. Tovább »