látás

A képzelet hatalma, avagy az én LÁTOMÁSOM

Kozma Botond Szilárd karma- asztrológus:

A Mágia és a Vonzás Törvények reális megnyilvánulása
és tudatos alkalmazási lehetőségei a mindennapi életünkben Tovább »

A vonzás (szeretet-mágia) és a taszítás (Fény - polaritás) egysége: a tisztánlátó boldogság

Kozma Szilárd:

A spirituális tisztánlátásnak az előfeltételeiről és a téves valóság-értelmezés következményeiről

Előszó:

Amikor az Erdélyi havi lap főszerkesztője által indítványozott - de időközben, az eddigi munkásságom eredményeit sűrítve- összegező, értelmező és tanulmánnyá alakuló – beszélgetést a barátommal magnóra vettük, még nem gondoltam, hogy a dolog majd ennyire komolyra fordul. Nem tudhattam előre, hogy már a harmadik, negyedik kérdésre adott válaszaimmal, egy olyan sűrű szellemi erőtérbe kerülök, amelyben minden olyan, jól meg nem rágott kijelentés, amit az ember az ilyen jellegű, szabadbeszélgetések során, akarva, akaratlanul kimond, nem csak félreérthető lehet. Hanem könnyen az egyes kijelentések azt a benyomást is kelthetik, mintha egy felfuvalkodott, mások munkásságát, tanítását és eredményit lenéző személy lennék. Egy spontán beszélgetésben nem lehet minden szót és mondatot előre jól megfontoltan elmondani. Másrészt az exhibicionista magtartás, nem csak azon egyszerű tény miatt nem lehet jellemző rám, mert az a személy, aki az életereje az egészsége megszerzése és a harmonikus élete kialakulása előtt, vagyis mielőtt a feleségével együtt a harmónia és a kiegyenlítettség útjára ráállhatott volna, rengeteg szenvedést, sok veszteséget és teljes csődhelyzetet megismert, olyannyira, hogy nem csak a fájdalomtól, az átélt események által okozott kimerültségtől, vagy a rá nehezedő „sors-nyomástól”: idegfeszültségtől került, mind gyermekkorában, mind fiatal, majd érett felnőtt korában is halál közeli állapotokba, és ami ennél is rosszabb: a bűntudat legsötétebb poklába, annak tehát, aki részesült ezen sors-beavatási „előjogokban”, teljesen világos, hogy mi a metafizikai értelme annak, hogy: „Az elsőkből lesznek utolsók..., és annak, hogy „Aki felmagasztalja magát, megaláztatik” (Jézus). Tovább »

Látászavarosan

Felekre, Györgyfalvira, Hajnalra, Buna Ziuara néző nyolcadik emeleti panorámás lakásunknak igencsak sok negatív jellemzője akad. Többek között a nyílászárók nyugdíjba vonulása óta, a Passzát szél haza jár hozzánk. Fürdő ablakunk önellátó életet él, az ezzel szemben levő konyha ablak pedig csupa jó indulatú, de zárni sajnos nem tud. Ha ezt mind elképzelted, akkor képzelj el engem, főzni szerető (nem tudó, szerető) és enni nagyon tudó embert ebben a huzatban napi 2-3 órán át. Tovább »

Szem-probléma

Sziasztok!

Lassan 8-9 éve vagyok szemüveges, mert nem látok távolra. -3,5-6 -os dioptriás a szemem. Elhatároztam, hogy ennek most vége, le szeretném tenni a szemüveget, és újból jól szeretnék látni.
Sajnos elakadtam a hogyanban. Van pár dolog, pozitív gondolat, amikre gyakran gondolok, próbálok vizualizálni is, de érzem, hogy ennél több kéne. Tovább »

Részigazság, tükör-ismeret

tükör ismeretHa embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. Tovább »

Örökké ugyanazt: önmagát keresi

önmagát keresiAz ifjú Lin-csi egy nap a Jóságos Kegy kolostorának könyvtárából kilépve fölnézett a Holdra.

- Szólj, vándor, égi társam! Látszik-e onnan,
mit kutat az ember idelenn a porban?
Bűvös árnyak között forog tébolyultan,
betűk erdejében bolyong vakon, kínban. Tovább »

"nyisd fel a te szemeidet"

Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Péld 3:5.

Ne szeresd az álmot, hogy ne légy szegény; nyisd fel a te szemeidet, és megelégszel kenyérrel. Péld 20:13.

Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt. Tovább »

A látás művészete: az élet művészete

harmatos pókhálóA fénylő Napnak is vannak sötét foltjai. Miért hinnénk, hogy egy ember élete csupa tündöklésből áll? A Föld éjszaka megpihen, hogy a következő napon állni tudja a Nap fényét. Amikor elég volt a töménytelen ragyogásból, sötétségbe burkolódzik.

Így van ez az emberekkel is: a mértékletes ragyógokat bántja a nagy fényesség, félre húzódnak... még a folyton tündöklők kimerülnek. Tovább »

Hanna-baba érzékelése

babaBiztosan sokan hallottátok már azt, hogy egy pici babának nagyjából 3 éves korig terjedően sokkal inkább kifinomultabb az érzékelése, mint nekünk felnőtteknek. Ők láthatják, látják a spirituális dolgokat, az angyalokat és a rossz szellemeket, amelyek esetleg meghúzódnak valamelyik sarokban. Sokan ezeket a „látásokat” kétségbe vonják, mégsem tudnak magyarázatot adni arra, hogy miért van az, hogy egy újszülött, egy kisgyermek mereven néz egy pontot, esetleg a plafonon folyamatosan követ valamit a szemével, fordul felé, pedig mi nem is veszünk észre ott semmi, max. pókhálót.

Én is sokat tapasztaltam már ezt Hannánál. Addig, amíg a többiek kicsik voltak, ezzel nem foglalkoztam annyira. Tovább »