megszokás

Müller Péter : Varázskő

„ Aszkézis

Van ebben a szóban valami riasztó, pedig nem öngyötrést jelent, hanem gyakorlatot.
Gyakorlást.
Gyakran megismételt cselekvést.
A dolog így áll: van egy vágyad és szeretnéd, hogy valóra váljon. Egy jó gondolatod és szeretnéd megvalósítani.
Meg akarsz változni, mondjuk, vagy át akarod formálni az egész életedet. Szebbé tenni. Tovább »

Dobókocka minden

dobókockákCsuda érdekes dolog a - megszokás.
Biztosan tudom, hogy aki elindult ezen az úton és kicsikét már haladt is rajta - az első csodás meglepetés akkor várja, amikor rádöbben: itt a megoldás! Csupán a bántó-rossz megszokásokat kell törölni és juhééééééj… Öröm és utána döbbenet, mert ez bizony nem is olyan könnyű.
Ezek a sorok tulajdonképpen Önmagamnak íródnak, hiszen legalább annyit - ha nem többet - tudok meríteni magamból, mintha másokat - Titeket olvaslak. Tovább »

Igenis: sikerül, sikerül!

trinity tudjaMár több mint egy éve használom a titkot, és próbálok tudatosan figyelni a gondolataimra, vagyis inkább az érzéseimre, hiszen az jelzi, hogy mikor jó az a dolog nekem, amire épp gondolok. Mégis sokszor előfordul, hogy beleesek a régi megszokások hibájába, és gondolataim újra pesszimizmusba, önsajnálatba, negatív dolgokba fordulnak. Néha úgy érzem, hogy kilátástalan a helyzet, de ilyenkor mindig rá kell jönnöm, hogy nem a titok az, ami nem működik, hanem én megyek már megint rossz irányba. De mégis miért? Tovább »

Az a bizonyos "mókuskerék", avagy, hogy változtassunk szokásainkon? Szeretném ha megosztanátok a véleményeteket velem!

a mókus szabad!Figyelem az embereket, beszélgetek velük, és hallgatom Őket... talán nem mindenki hallja saját magát, ahogy éppen elpanaszolja, miért rossz neki, és elmondja hogy ő ezen nem tud változtatni, mert nincsenek lehetőségei, vagy éppen a párkapcsolatában nem tud változtatni, mert hát szegény gyerek, vagy netán gyerekek, tuti megsérülnek! Akkor mi is a megoldás?

A félelmeinkkel korlátokat állítunk magunknak, aztán pedig nem tudjuk átlépni őket! Ahhoz, hogy megváltozzanak a szokásaid, hogy felismerd a problémát, és meg tudd oldani, sokszor hosszú utat kell megtenni, de a jutalom leírhatatlan! Tovább »