egér

Aranyosi Ervin: Állatságok

“Humorban nem ismerek tréfát”,
elloptam nyuszitól a répát,
s miközben csendben majszolom,
az élvezetet hajszolom.

Miközben répát legelészek,
meglátom macinál a mézet,
hiszem, hogy enyimé lehet,
élve egy édes életet. Tovább »

Az oroszlán és az egér

oroszlán és egérA vadászatban elfáradt oroszlán letelepedett egy fa alá. Hűsölésében pimasz egerek zavarták meg, akik incselkedve szaladgáltak körölötte, sőt még a hátára is felkapaszkodtak. Az oroszlán nagyon mérges lett, és elkapott egyet a pimaszkodók közül.
- Ne ölj meg kérlek - rimánkodott a kisegér. Ha most elengedsz,örökre hálás leszek neked.

Az oroszlán jót nevetett ezen az ígéreten, s mivel úgy gondolta, méltatlan az állatok királyához egy Tovább »

Pozitív hozzáállással minden megoldható

kisegérEgy kisegér ugyanabban a lyukban élt sok-sok évig. Egy nap, mikor eleséget gyűjtött a lyuk ajtaja elzáródott. Mikor visszatért, szomorú lett. Nem tudta mit csináljon, hova menjen, mit tegyen, csak ült az elzárt bejárat előtt.
Arra repült egy madár, akinek elsírta a bánatát. A madár segíteni akart, így mondta a kisegérnek, hogy üljön fel a hátára. Felrepültek, a kisegér megdöbbent, mi mindent láthat felülről. Annyi minden volt, amit még nem látott, amit még nem fedezett fel, mert olyan sokáig élt egyedül a lyukban.
Nagyon izgatott lett, amint látta, hogy új lehetőségek nyílnak meg számára, és máshogy kezdett gondolkozni, milyen lehet ezután az élete.
Végül a madár leszállt pihenni, és megkérdezte a kisegeret, hogy látott-e már olyan helyet, ahol élni szeretne. Tovább »