felébredés

Böjt Magyarország felébredéséért

Hétfőtől elkezdődött a magyar hagyományban a böjt. (A katolikus szokás szerint a húshagyó kedd utáni szerda a böjt kezdete.) A böjt a megtisztuláson kívül arra is ad lehetőséget, hogy úgymond kiböjtöljünk valamit. Az önkéntes lemondást, a böjtöt, felajánlhatjuk egy cél megvalósulásának az érdekében. Pontosan ezért a nagyböjt idején március 16-tól engesztelő böjtöt hirdetünk.
Március 16-án 11 órakor imával indítjuk a böjtöt és megtesszük a felajánlásainkat. (Találkozó 10,30-tól a Zsindelyesnél). Az ima helyszíne Dobogókő, a Mária kegyhely. Tovább »

Most jöttem a falvédőről? Megengedjem magamnak?

Szerintetek létezik valami nagy könyv amiben le van írva, hogy mennyi idő után mondhatod már el magadról, hogy spirituális vagy, ezotériában utazol vagy akár, hogy tanító vagy? Vannak szintek? Útjelző követ a spiri-ösvényen? Mindenképpen szembe kell futni ilyen mondatokkal, hogy "te kinél tanultál?", "neked ki a mestered" vagy "te hányas vagy?" Tovább »

Felébredés a mély álomból

Emberek! Felébredtem!
Mély álmomból felkeltem!
Tegnap még a jövőre vártam,
Tegnap még a múlton rágódtam.
A mai nap már másmilyen...
Mára nem maradt csak a jelen.
ÉN VAGYOK! ÉN LÉTEZEM!
EZ A PILLANAT A MINDENEM!
Itt állok 24 és fél évesen,
És rájöttem, hogy eddig nem is éltem.
Nem voltam más, mint a vágyaim,
Tetteim és gondolataim.
Nem voltam más, mint aminek magam láttam, Tovább »

Meddig halogatod, hogy felébredj?

Íme egy történet, amely meg fogja változtatni hozzáállásod egy - az életedet meghatározó – kérdésben. Ez a történet az életünkről szól, így igazán mindenkinek szól. A kötetet Mátrai Vanda írta, a címe: Álomkatalógus avagy... meddig halogatod, hogy felébredj?

A könyvről:

Ha volt már úgy, hogy tudtad, amiben most élsz, az számodra nem jó... és volt olyan, amikor azt is hozzátetted: most nekiállsz, és megváltozol, hogy minden más legyen... képzeld el a következőt: Tovább »

Képzelje el...

"Képzelje el, hogy ezen a Földön
kizárólag csak Buddhák laknak,
hogy minden lény, akivel találkozik,
megvilágosodott, csak ön nem.
Képzelje el, hogy minden Buddha
azért van itt, hogy önt tanítsa.
Mindenki akivel találkozik,
mindent az ön érdekében tesz;
minden viselkedés csak egy célt
szolgál, azt, hogy olyan tanítást és
akadályokat hozzon ön elé, amelyekre Tovább »

Egy ébredés beszámolója

Előző bejegyzéseimben írtam a tanfolyamról, néhány ember felébredéséről. Tamás bátyáról, aki egyébként Samuel, az ő eszméléséről és a kalandos repülőre kerüléséről. Most itt van a történet személyesen tőle, ahogy a tanfolyamon elhangzott:

Sajnos, csak angolul.

Hol-nap?

Felkészültetek rá, hogy jelen legyetek?
10,
9,
8,
7,
6,
5,
4,
3,
2,
1:

Szép napot mindenkinek!

Mi lehet a magyarázat ?

Az unokám elmúlt 6 hónapos. Bármikor alszik el este ( 20 óra, 20:30, 21 óra - vagy 21:30, teljesen mindegy) pontosan 21 óra 45 perckor felébred.
Pontosan ekkor, és minden este. Ilyenkor jókedvű, nem sír, és pár perc múlva visszalaszik.
Ha valakinek van ötlete miért lehet ez, szívesesen olvasom.

Üzenet az ébredőknek

ébredőFogadjátok szeretettel ezt az üzenetet, mely sok mindent megvílágíthat számotokra az élettel kapcsolatban.

És ez így van. Drága barátom, hallottuk a hívásodat. Hallottuk az imádságodat, éreztük a fájdalmaidat és tudjuk milyen érzés az, amikor össze vagy zavarodva. Ez az oka, hogy ezt az üzenetet elküldjük most neked. Ez az üzenet meg fogja találni az utat hozzád a szél szárnyán. Megtalálja az utat hozzád a te mindennapi életeden keresztül, akár az Internet által, vagy egy jó barát révén, aki elküldi neked, de úgy is tűnhet a számodra, hogy teljesen véletlenszerűen jut el hozzád, ám a lényeg, hogy Tovább »

Meghívó Gyakorlati Önismeret Tréning Kurzusra

MEGHÍVÓ

Sok szeretettel várunk mindenkit

PrAkash és Arun Nectar ’Gyakorlati Önismeret Tréning’ Kurzusára

2008. november 15-16. Tovább »

Felébredés az illúzióból

illúzióMindenkinek eljön az a pillanat, amikor felteszi a kérdést. Miért vagyok én itt a földön? Mi az értelme az életemnek?

Nem csak az, hogy reggel felébredés, utána gyorsan elrohanjak a munkahelyemre, és délután a gyerekekkel foglakozzak, főzzek, mossak, takarítsak.

Igen, mindezek természetesen az életfeledataink, hiszen családunknak szüksége van ránk, ezt vállaltuk. Szabadságunk ideje alatt egy vagy két hetet nyaralunk a családdal, ennyi a pihenés, és irány vissza a rohanó világba. Elgondolkodtató, ugye?

Elfásulunk egy idő után, életuntakká válunk, belefáradunk. A próblémák egyre csak sűrűsödnek az életünkben, és jönnek a betegségek. Hát nem erről szól csak az élet, sokkal többről van szó! Ha eljutunk arra a pontra, hogy feltesszük a kérdéseket az élet igazi értelmét keressük, az már nagy dolog. Tovább »