szavak

Falak...

Vannak helyzetek, amiket nem tudok kezelni. Nagyon-nagyon hétköznapi és közhelyes dolgok, de egészen egyszerűen felpiszkálják az egómat, és belepiszkítanak a magam kis csodálatos világába.

Pedig nagyon igyekszem, akik közelebbről ismernek, tudják, hogy az élethez és a dolgokhoz való hozzáállásom nagyon megváltozott az utóbbi években. Mint ahogy az életem is.

Sosem volt jellemző rám, hogy halk, csendes, komor, szomorú, életunt, közömbös, tehetetlen, és még sorolhatnám a hasonló jelzőket. Tovább »

Olvasgatás,mondatok,szavak,erő.....

Kávé, tea, olvasgatás, de közben
néhány mondat úgy telibe talál,
hogy fel se tudok állni. Fekszem itt
csendben és hallgatom, ahogy a szív
bugyborékol, vérzik a mondatoktól.
Talán csak ki kell várni, nyelje el
valamelyik kamra, ahol a többi
is összegyûlik használat után,
bár vannak mondatok, melyek akár
halálos sebet is tudnak okozni,
ha épp szívtájékon találnak el.

Mit mondtál?

Mit mondtál?

Ha figyelünk, akkor érdeklődünk. Érdekel bennünket belső- és külső világunk üzenete. A kimondott -és a kimondatlan szavak rejtelme.

Véleményem szerint a szavaknak teremtő ereje van. Ami jelen pillanatban foglalkoztat az mégsem ez, hanem a szavak titkos üzenete. Úgy vélem, hogy hármas egységünkről minden másodpercben információkat közlünk. Tehetjük ezt gesztusokkal, szavakkal stb. Tovább »

Címkék:

Újra kell tanulnom beszélni

...és még mindig a szavak....

''Rájöttem: újra kell tanulnom beszélni.

Néhány dolgot alaposan elfelejtettem...
Meg kell tanulnom nemet mondani.
S aztán: elmondani hogy valami fáj.
Meg kell tanulnom: "megbántottál",
s azt is: "nem muszáj".
Meg kell tanulnom azt is: "kérlek"
s vele együtt: "nagyon köszönöm".
Meg kell tanulnom: "igazán semmiség",
és szívből:"nekem volt öröm". Tovább »

Címkék:

Szavak

Sokszor érzem én is :hozzám már hűtlenek lettek a szavak.Már csak magammal tudok beszélgetni igazán ott benn.

Címkék:

Pár szó ami mindent kifejez!

Szeretem, hiszem, bízom, boldoggá teszem, szeretem őt, az egyetlen nőt! Kivel együtt éljük le az életünk! Boldogan, szerelemben és örök mindennél tisztább szeretetben. Hálás vagyok a mai napért is és a rengeteg pillanatért, minden cseppjéért! Küldök erőt, hogy a hite még erősebb legyen. Hisz minden sikerült neki eddig, ahogy ezután is! Köszönöm, hogy foghatom a kezét, köszönöm, hogy van nekünk! Tovább »

Címkék:

Tizmilliós nap közeledik............

Drága Teremtőtársaim!
Csak emlékeztetőül, hogy a nyáron van egy tizmilcsis nap: julius 15-e.
Tudom, még "messze" van, de sose árt előre készülni rá :-)

A csönd

csöndA fájdalom az, amikor hiába beszélsz. És tudod, hogy nem a szavakban van a hiba. Talán hiba sincs, minden tökéletes, mégis hiába. Annyi szó van, ami képes célba találni. Szép szavak, okos szavak, csendesek, szelídek, vagy éppen a szenvedély, az öröm, a lelkesedés, a csodálat vagy a szeretet szavai. Célba is találnak máskor. Másoknál. Csak éppen ott nem, ahol szeretnéd. Mert csukva van az ajtó.
Tudom, hisz magam is így vagyok ezzel. Nincs szó, ami áttörje a páncélomat, nincs érv, amitől résre is nyitnék, ha bezárkóztam. Tovább »

Én és Stella

én és stellaÉn ... kicsit engem senki nem ért meg hangulatban ülök a gépem előtt, félhomályban, egyedül.

Stella ... jéghideg, stabilan áll az életben, s arra vár, hogy kibont(akoztassák) ... stella a hidegen gőzölgő sör a hűtömből.

Így vagyunk mi ketten. Párom a barátjával sörözik, beszélget valahol. Nem mentem. Fejbe kólintott, nem, nem a sör, valami sokkal mélyebb, rossz kedvem van. Vártam, hogy egyedül maradjak a gondolataimmal, s írjak és írjak. Tovább »

Szögek a kerítésben

Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét és összevesz valakivel. Az első nap 37 szöget vert be a kerítésbe. A kövekező hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Tovább »

A szavak mágiája

Nem csak a hangunkra, hanem a szavainkra is nagyon érdemes odafigyelni! Erre mutatott rá számomra a következő cikk! Tovább »

A suttogás

suttogásTudjátok, hogy mennyi módon fejezhetjük ki az érzéseinket... mennyi mindent tehetünk a másik emberért akit szeretünk! Mert elmondani is elmondható minden... de ha nem tudod közvetíteni a hozzá tartozó érzelmet, akkor tartalomnélküli szavak lesznek csak belőle.

Fejezd ki az érzelmeidet a nap minden pillanatában, mert mindenkinek jól jöhet egy mosoly, egy ölelés, egy érintés. Szomjazva vágyunk egy cseppnyi jóra. A szeretet végtelen óceánjból merítve mindenkinek jut belőle, Tovább »

Emeld kapcsolataid rezgésszintjét!

kapcsolat rezgésEmberi kapcsolatok... barátságok, szülő-gyermek kapcsolat, testvériség, szerelem... Különböző minőségű kapcsolatok!

Egy valami amiben mindegyik azonos, rólunk szólnak EMBEREKRŐL....Nőkről és Férfiakról! A különböző szintű, bennünk létező korlátok bezárnak Bennünket és a kapcsolatainkat! Mi lenne ha szabadon hagynánk, hogy áramoljanak az energiák, a szavak, a mondatok...
Mi lenne ha kimondanánk a sokszor nehéznek tűnő bennünk nyomasztó érzéseket...
Mi lenne ha a másik szemébe nézve elmondanánk, hogy Tovább »

A lista

osztálytársakNem tudom, hogy ez a történet szerepelt - e már itt, de nekem az egyik legkedvesebbem.

Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely. Gondolják meg, mi a legjobb, amit mondani tudnak a társaikról, és azt írják a nevek mellé. Egy teljes órába telt, mire mindenki elkészült és mielőtt elhagyták az osztálytermet, a lapot átadták a tanárnőnek. Tovább »

Vigyázz mit kívánsz! - avagy a szavak ereje

szavak erejeNemrégiben egy újabb vonzásom teljesült. Valamilyen szinten még mindig a hatása alatt vagyok.
Hiába fogom fel ép ésszel, hogyan működik a törvény, mégis minden felismert, bevonzott vonzásnál szétteszem a kezem és azt mondom: Jesszusom! Már megint működött!
Szerintem még egy kis ideig el tart nálam, míg teljességgel természetesen fogom kezelni vonzás materializálódását.

No de térjünk rá a lényegre! Tovább »