Haza

Vélemények rólunk, magyarokról

Amit a magyarság szellemi értékekben a világnak adott, messze kimagaslik sok nagy nemzet teljesítményei közül is. Elég ha csak a tudományban és sportban elért eredményekre utalunk.
Itt olvasható néhány idézet, hogyan vélekedtek rólunk az elmúlt századok­ban a világ kiemelkedő szellemiségei.

Légy büszke Magyarságodra!

THEOPHYLACTUS SIMOCATTA (korai 7. század) bizánci történetíró: Tovább »

Szentmihályi Szabó Péter-Térdre magyar!

1996-os vers, de mégis aktuális....

Szentmihályi Szabó Péter
Térdre, magyar!

Megfojtanak, megfojtanak,
kígyóznak, mint a szennypatak,
sziszegve szólnak szép szavak:
hiszen szabad vagy, ó, szabad!

Te választottál engemet,
te bamba, arctalan tömeg,
elszívom lassan életed, Tovább »

Címkék:

Egyfolytában szerelmes vagyok!

szerelmes vagyokNéhány évvel ezelőtt elképzelni sem tudtam volna azt, hogy ilyet mondjak, főleg azt nem, hogy ezt még le is írjam, pláne nem egy olyan weboldalon, amit ezrek látogatnak naponta... nem számít, most teljesen máshogy gondolom! Hiszem, hogy ez segít másoknak, ugyanúgy ahogy én is rengeteget kapok tőletek, írásaitokon keresztül, a gondolataitokból. Hálás vagyok azért, hogy csodás gondolatokat osztunk meg itt egymással, nap mint nap. Nekem ez nagyon sokat adott az elmúlt másfél évben. Köszönettel tartozom érte!
Szeretnék még több inspiráló gondolatot átadni én is ennek a csodás közösségnek! De miért is vagyok szerelmes? És hogyhogy "egyfolytában"? Tovább »

Otthon voltam - hazatértem

londonNem is tudom hogy kezdjem... az utazás a repülőtérig rettenetesen hosszúnak tűnt. Aztán ahogy beálltam a soromba, hogy becsekkoljak, úgy elrepült az idő... se-perc alatt már a buszon ültem, ami kivitt a repülőhöz :)) Csodálatos érzés volt, a szívem úgy dobogott, olyan izgatott voltam. Egyrészt a repülés élménye miatt, másrészt meg azért, mert nemsokára láthattam a szerelmemet. A boldogságtól egy párszor a könnyem is kicsordult. Ugyanakkor annyira meg voltam könnyebbülve, éreztem, hogy haza megyek. Mert ahol a Szerelmem van, nekem ott van az otthonom. Mellette. Csak Vele. Útközben szinte csak egy számot hallgattam Tovább »