megfelelés

Hajszál híján

Vasárnap este. Zaklatott napot lezáró vasárnap este.
Reggel, ébredés utáni olvasgatás közben találtam az információt: a buddhista "számolás" szerint ma tízmilliószoros nap van. Meghökkentett, hogy ez nem az évi rendes négy napok egyike. De csak ez okozott meglepetést, mert földangyalként tudom mit tegyek, merre és hogyan kormányozzam érzelmeimet, gondolataimat. Tovább »

A Titok és az Elengedés

elengedésÚjabb részletek bukkannak elő a Titok film sikerével kapcsolatban. Amellett, hogy a filmben szereplők egyik fele Ábrahám-Hicks tanítvány volt, a másik fele az Elengedést gyakorolta. A film producere, miután leforgatta az anyagot, körülbelül fél évig küzdött és próbált vele valamit kezdeni. Csakhogy nem kellett senkinek, és kétséges volt az egész folytatása. Végső kétségbeesésében Hale-hez fordult, aki segített neki elengedéseket csinálni. És ez lett belőle. :-) Nem a pozitív gondolkodással, hanem a korlátok elengedésével! Ki kell tisztítanunk az érzelmi elakadásokat, ha jutni akarunk valamire! Ezeket pedig azzal tudjuk kitisztítani, hogy nem akarjuk őket megoldani többé! Amíg meg akarod oldani, addig figyelmet adsz neki, és újra teremted. Ha elengeded, hogy meg akarod oldani, akkor automatikusan a helyére kerül minden! Tovább »

A megfelelés törvénye

ahogy fent, úgy lentA megfelelés törvénye, azaz az analógia azt jelenti: „Mint fent, úgy lent, mint lent, úgy fent. Miként a legkisebben, azonképpen a legnagyobban, miként bent, úgy kint." A törvény azt is jelenti, hogy egy adott tartalomhoz mindig egy adott forma illik - a tartalom és a forma azonos.
Amennyiben én tudattal rendelkezem, akkor minden sejtnek, minden naprendszernek és az egész univerzumnak is van tudata. Minden létezőnek a létezés minden szintjén megvan a megfelelője. Amikor valamely szinttel ismerkedem, és azt megismerem, voltaképpen minden szintet megismerek, hiszen ezek egymásnak megfelelnek. Az ember, mint mikrokozmosz, Tovább »

Senkit sem érdekel

saját magadnakSENKIT SEM ÉRDEKEL, HOGY SZENVEDSZ, ÚGYHOGY AKÁR BOLDOG IS LEHETSZ!

Megfelelés másoknak. Mindig ez a baj. Csak magadnak akarj megfelelni, örülni, tetszeni, élni... Magad kedvére öltözz fel szépen, magad kedvére főzz finomat, magad kedvére locsold a virágokat, és a nap végén dicsérd meg magad!
Ne akarj megfelelni.
Mit mond a másik? Megbántott? Lehet, hogy észre sem vette, amit mondott. Te meg rágod magad miatta. Tovább »